CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Eskimo Diva

Produktionsland:
Danmark, Grønland

Produktionsår:
2015

Manuskript:
Lene Staehr

Producere:
Lene Børglum

Fotograf:
Henrik Ipsen

Klipper:
Michael Aaglund
Thomas Papapetros

Komponist:
Kristian Eidnes Andersen

Censur:
Tilladt for alle

Distributør:
Reel Pictures

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 4 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

LĂŚs ogsĂĽ...
Anmeldelser:
03-12-04:
Living Miracles
 


Eskimo Diva

Anmeldt af:Bjørn Andersen
Genre:Dokumentar
Varighed:62 minutter
Instruktør:Lene Staehr
 
Premieredato:10-09-2015
Medvirkende:Som:
Aqqalu Engell
Nuka Bisgaard

Store drømme i verdens udkant
 
Nuka Bisgaard er grøndlÌnder og homoseksuel. Ikke en nem kombination i et land, der virker fastfrosset i sine konservative vÌrdier, og som oftest trÌkker overskifter pga. alkoholisme, selvmord og incest. Det er med andre ord stÌrke sager, der udgør udgangspunktet i Lene StÌhrs nye dokumentarfilm Eskimo Diva. Men filmen prøver at vÌre mere end det med en trodsig Nuka som omdrejningspunkt, der som dragqueen vil bryde med stivnede normer og homofobi. I et forsøg pü at Ìndre sine landsmÌnds vanetÌnkning drager Nuka nemlig ud pü en turnÊ gennem hele Grønland med sit drag-show.


Copyright:
Reel Pictures
Ledsaget af smukke billeder af det grønlandske landskab er Nukas adfÌrd med sin skingre røde paryk og høje stilletter et flamboyant indslag i de smü enklaver af grønlandske bygder. Nuka vil have lov til at drømme stort og vil have sine landsmÌnd til at drømme ligesü stort i et samfund, der ikke levner meget plads til fantasterier. Men den excessive adfÌrd bliver modtaget med blandede følelser. Ofte mødes Nuka af undrende blikke, og tit mü han under sin turne optrÌde for halvtomme sale.

Nukas forsøg pü at vÌkke grønlÌnderne fra deres vinterhi er ofte underholdende. En sÌljagt der bl.a. involverer stilletter er en sjov om end noget konstrueret ide. SÌljagten bliver et billede pü den kulturelle kløft, der er ved at udvikle sig i det grønlandske samfund. For nür det kommer til stykket sü ved Nuka ikke hvad han skal stille op med sig selv her midt ude pü isen kun omgivet af aldrende sÌlfangere og slÌdehunde. Selvom det forbliver usagt, sü er slugten mellem det gamle og det nye tydelig.
Homofobien lurer latent i filmen, og i en scene hvor Nuka er pü vej hjem fra byen i fuld drag-outfit bliver han antastet af en beruset mand. Pü nÌsten gyser-maner forfølger han Nuka, og med sin mestendels tavse men alligevel chikanerende adfÌrd bliver han et billede pü hvad der gemmer sig under den kolde overflade i Grønland.


Copyright:
Reel Pictures
Der er dog også svagheder ved filmens portræt. Til tider virker Nukas adfærd unødigt konfronterende for kameraets skyld, når han f.eks. bliver krænket over at hans bedste ven ikke har lyst til at smøre ham ind i bruncreme. Og selvom filmen byder på et anderledes indblik i det grønlandske samfund er filmen ikke for alvor en til fredsstillende oplevelse som dokumentarisk håndværk. Flere scener – bl.a. Nukas snak med sin far – virker meget konstrueret og iscenesat, hvorfor autenticiteten og følelserne kommer til at virke påtaget for scenens skyld.

Eksimo Diva byder dog samlet set pü et anderledes indblik i det grønlandske samfund, hvor Nuka som omdrejningspunkt kÌmper for retten til at vÌre sig selv og til at drømme stort. Men filmen svÌkkes indimellem af filmens iscenesÌttelse af scener, der skulle vÌre dybfølte, men i stedet virker konstrueret.
 
Deltag i debatten:
Navn:
IndlÌg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
The Meg9/8
Mission: Impossible - Fallout2/8
Hotel Artemis26/7
Sicario 2: Soldado19/7
Mamma Mia! Here We Go Again19/7
Landet af glas19/7
Skyscraper12/7
Under trĂŚet5/7
Ant-Man and the Wasp4/7
Du er den28/6
Flere bio-anmeldelser
 
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
The Florida Project17/7
The Shape of Water16/7
Game Night13/7
Molly's Game6/7
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri3/7
Black Panther2/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken skuespiller har ikke spillet en blind person?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sřg pĺ Google