CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
St. Vincent

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2014

Manuskript:
Theodore Melfi

Producere:
Peter Chernin
Theodore Melfi
Fred Roos
Jenno Topping

Fotograf:
John Lindley

Klipper:
Sarah Flack
Peter Teschner

Komponist:
Theodore Shapiro

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
Scanbox

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 5 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
16-11-17:
Glasslottet
03-07-17:
Hidden Figures
09-10-15:
Spy
25-09-15:
While We're Young
28-05-15:
While We're Young
25-10-13:
Hyde Park on Hudson
22-11-11:
Bridesmaids
05-09-11:
Get Low
14-03-06:
Broken Flowers
04-02-05:
Coffee and Cigarettes
20-07-04:
Lost in Translation
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
1.85:1

Lyd:
DTS-HD 5.1

Ekstra materiale:
12 slettede scener, Bill Murray-featurette, trailers
St. Vincent

Anmeldt af:Nadia Parbo
Genre:Komedie, Drama
Varighed:102 minutter
Instruktør:Theodore Melfi
 
Anmeldelsesdato:14-09-2015
Medvirkende:Som:
Bill MurrayVincent
Melissa McCarthyMaggie
Naomi WattsDaka
Chris O'DowdBrother Geraghty
Terrence HowardZucko
Jaeden LieberherOliver

Stor menneskelighed i fin film
 
Det kan være så trættende at se en enkelt skuespiller, der aldrig får de roller vedkommende burde have for rigtigt at kunne vise talentet frem, så derfor er det tilsvarende rart, når rollen, der forløser alle kvaliteter og giver plads til at vise sig frem, melder sin ankomst. Sådanne roller er gået til henholdsvis Melissa McCarthy og Bill Murray i St. Vincent, der er som skabt for dem, for det er lang tid siden, de begge har været så gode af vidt forskellige årsager.


Copyright:
Scanbox
St. Vincent er på mange måder en skuespillers film, da den i sig selv koncentrerer sig om mennesker og hvad de kan betyde for hinanden på trods af deres mange forskelligheder. Det er et fortærsket emne i det amerikanske filmland, men instruktør Theodore Melfi er heldigvis oprigtig i sin fortælling om den lille dreng, Oliver, der flytter til et nyt nabolag med sin mor og finder en ven i den gamle, gnavne nabo. Oliver bliver spillet af den søde nybegynder Jaeden Lieberher, der kan finde ud af at spille en gammelklog dreng uden den irriterende arrogance, der alt for ofte ligger under overfladen hos børneskuespillere i Hollywood.

De ægte scenestjælere er dog Melissa McCarthy og Bill Murray. McCarthy får ikke så meget scenetid som Murray, men formår at vise publikum en side af sit talent, der ikke tager udgangspunkt i højtråbende livsførelse, som ellers efterhånden er hendes varemærke. Hvor er det en fryd at se scenen, hvor den frustrerede mor i McCarthys skikkelse sidder og krænger sin sjæl ud foran to nysgerrige, men akavede ansatte på sønnens skole. Med hjælp af fin instruktion fra Melfi formår hun at give en menneskelig side til moderen, der prøver sit bedste på at være der for sin søn midt i en forfærdelig skilsmisse.


Copyright:
Scanbox
Bill Murray gør, hvad han plejer og det gør han godt. Hvor det er spændende at se McCarthy vise nye sider af sig selv, er det Murray, der hviler på laurbærrene ved at være sit sædvanlige, elskelige selv. Det plejer ikke at være et plus at se en skuespiller i den grad spille på det genkendelige, men det er det her. St. Vincent er nemlig, som sagt, en skuespillers film, der baserer al sin vægt på filmens personer og hvordan de fremtræder.
På den måde er St. Vincent derfor et behageligt bekendtskab, der respekterer sine karakterer og publikum. Den er bestemt ikke ulig, hvad vi har set mange gange før, men når det bliver fortalt på en så ferm og attraktiv måde, er det svært ikke at lade sig rive med – og knibe en lille tåre undervejs.
 
DVD-vurdering
De 12 slettede scener varer kun 10 minutter, men giver selvfølgelig lidt ekstra til filmen. Det andet indslag i bonussektionen "Bill Murray – The Patron Saint of Comedy" handler derimod ikke om filmen men logisk nok om Murray. Det består hovedsageligt af en Q&A-session fra filmfestivalen i Toronto, men det er uhøjtidigt og hyggeligt og alle 20 minutter værd!

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Mordet i Orientekspressen23/11
The Square23/11
Justice League16/11
Rodin16/11
Glasslottet16/11
QEDA16/11
Ballerina9/11
The Killing of a Sacred Deer9/11
Monsieur Verdoux9/11
Den unge Karl Marx9/11
Flere bio-anmeldelser
 
Transformers: The Last Knight13/11
It Comes at Night10/11
The Mummy6/11
Filmen om Kaptajn Underhyler23/10
Baywatch20/10
Wonder Woman16/10
Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge9/10
Alien: Covenant6/10
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken spansk skuespiller inkarnerede den cubanske digter Reinaldo Arenas i Before Night Falls?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google