CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Avengers: Age of Ultron

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2015

Manuskript:
Joss Whedon

Producere:
Kevin Feige

Fotograf:
Ben Davis

Klipper:
Jeffrey Ford
Lisa Lassek

Komponist:
Danny Elfman
Brian Tyler

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
Walt Disney Studios Motion Pictures

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 2 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
06-07-17:
Spider-Man: Homecoming
21-03-17:
Doctor Strange
10-10-16:
Captain America: Civil War
28-04-16:
Captain America: Civil War
20-08-14:
Captain America: The Winter Soldier
10-03-14:
Thor: The Dark World
02-09-13:
Iron Man 3
26-04-12:
The Avengers
03-01-12:
Captain America: The First Avenger
13-09-11:
Thor
15-10-10:
Iron Man 2
23-10-08:
Iron Man
24-04-06:
Serenity
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2.40:1

Lyd:
DTS-HD 5.1

Ekstra materiale:
Kommentarspor med Joss Whedon, 4 slettede scener, 3 featuretter, fraklip, Ant-Man trailer
Avengers: Age of Ultron

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Action, Adventure
Varighed:136 minutter
Instruktør:Joss Whedon
 
Anmeldelsesdato:23-09-2015
Medvirkende:Som:
Scarlett JohanssonNatasha Romanoff / Black Widow
Chris HemsworthThor
Robert Downey Jr.Tony Stark / Iron Man
Chris EvansSteve Rogers / Captain America
Mark RuffaloBruce Banner / The Hulk
Jeremy RennerClint Barton / Hawkeye
Se komplet creditliste her

Avengers-holdet på hælene
 
Marvels kulørte superhelteunivers pumper med velkalkuleret overskud fortællinger ud om de mange forskelligartede verdensfrelsere, som de har i deres stald. Sideløbende med de individuelle historier samles de nu for anden gang i fællesskabets navn som Avengers-holdet, der skal sikre verdensfreden mod både indre og ydre fjender.


Copyright:
Walt Disney Studios Motion Pictures
Centralt i fortællingen står Iron Man og Captain America, som de to modpoler blandt superhelte. Iron Man er i Robert Downey Jr.s skikkelse genialt sat i scene som playboy og opfinder, mens "Cap"s styrke ligger i hans patriotiske kampiver og retlinede opførsel. De kæmper sammen, men man aner så småt det opgør, der venter i kommende film. Omkring dem er Avengers-holdet stadig godt selskab i al deres næsten demonstrative forskellighed. Bruce Banner kæmper stadig for at holde Hulken nede, mens Black Widow begynder at få et godt øje til den plagede videnskabsmand. Hawkeye får mere plads denne gang, mens Thor til gengæld har svært ved at komme til fadet. Og så kommer to nye ansigter til i form af et par modificerede tvillinger, som der har været varmet op til i den seneste Captain America-film.

Skurken vil denne gang lægge menneskeheden øde. Lokes scepter (hovedskurken fra Thor-filmene) er en uudtømmelig energikilde som Hydra-organisationen bruger til at klargøre det endelige angreb mod Avengers-holdet, men vores helte får fat i det og skal netop til at uskadeliggøre det, da Tony Stark (Iron Mans alter ego) får overtalt de andre til at give ham tid til at forstå scepteret. For det gemmer på en kunstig intelligens, der kan bruges i Starks Ultron-program, som skal danne en beskyttende kappe omkring kloden. Og med finale-angrebet fra det ydre rum i den første Avengers-film i klar erindring, virker det umiddelbart som en god idé. Scepterets kunstige intelligens udser sig imidlertid hurtigt menneskeheden som den største trussel mod Jorden, og så har vores hovedpersoner pludselig travlt med at få rettet op på balancen.


Copyright:
Walt Disney Studios Motion Pictures
Joss Whedon fører med ret sikker hånd Avengers-holdet videre ud i Marvel-universet. Den første film stod lidt stærkere, fordi den havde hele holdets fødselshistorie som skelet. Nu er det blevet hverdag, og filmen er klart bedst, når den går all-in i actionscenerne. De mere rolige øjeblikke, hvor figurerne skal forankres i en slags hverdag, føles i højere grad som fyld, som spilletiden på næsten 2½ time vitterlig ikke har brug for. Vores Avengers-hold behøver ikke føles som rigtige mennesker – de skal have deres identificerbare personligheder og særlige kendetegn, mens de redder kloden i kulørt og veliscenesat ramasjang.
 
DVD-vurdering
Vi bliver udmærket forkælet med bonusmaterialet på blu-ray’en. Der er et herligt veloplagt kommentarspor fra Joss Whedon, der guider os igennem hans anden rejse med hele holdet af farverige personligheder, og en lille bunke featuretter, nogle slettede scener (også med kommentarer fra Whedon, hvis man har lyst til at høre mere om dem) samt nogle sjove fraklip. Altså lidt, men godt:

De tre making of-indslag favner ikke så vidt. Der er et miniindslag om filmens vidtrækkende lokationer, et kort indslag om Marvel-universets "infinity stones" og den klassiske making of-featurette. Men humøret er lige så højt som tempoet, så det underholder nemt.


Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
69 Minutes of 86 Days17/8
Hjemme i Verden17/8
Superswede: En film om Ronnie Peterson17/8
Patriarken17/8
Lys i mørket17/8
The Big Sick17/8
The Dark Tower17/8
Danserinden10/8
Annabelle 2: Skabelsen10/8
Fortiden foran os10/8
Flere bio-anmeldelser
 
Ghost in the Shell11/8
Kong: Skull Island8/8
T2 Trainspotting28/7
20th Century Women25/7
Logan24/7
La La Land17/7
A Cure for Wellness10/7
The Great Wall4/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken Sex and the City-stjerne spiller Tom Hanks’ motionsgale partner i Forfængelighedens bål?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google