CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Et hjem i verden

Produktionsland:
Danmark

Produktionsår:
2015

Manuskript:
Andreas Koefoed

Producere:
Sara Stockmann

Fotograf:
Niels Thastum
Sophia Olsson
Andreas Koefoed

Klipper:
Jacob Schulsinger
Marion Tuor

Komponist:
Bo Rande

Censur:
Tilladt for alle over 15 ĂĽr

Distributør:
Det Danske Filminstitut

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 5 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.Et hjem i verden

Anmeldt af:Uffe Stormgaard
Genre:Dokumentar
Varighed:58 minutter
Instruktør:Andreas Koefoed
 
Premieredato:05-11-2015
Medvirkende:Som:

En bagage af krig, vold og forfølgelse
 
Man skal vÌre gjort af sten for ikke at berøres af børn i nød. Uskyldige forkomne smü pü forÌldrenes arme. Store børn, der fortvivlet kÌmper sig frem. Hvem husker ikke billedet af det døde flygtningebarn, skyllet op pü stranden ved Lesbos. Karavaner af flygtninge, børn og voksne, pü vej op gennem Europa.


Copyright:
cph:dox
I dokumentarfilmen Et hjem i verden er de kommet hjem – sådan da. Vi er på Røde Kors-asylskole i Lynge. Her venter flygtningebørn, ledsaget som uledsaget, på svar, om de kan opnå asyl – eller om de skal sendes tilbage til, hvor de kom fra. Mange har været længe undervejs. Alle med en bagage af krig, vold og forfølgelse. Fælles, at barndommen er splittet – barndommens gade/farm, er bogstaveligt sprængt i luften. Vennerne, trygheden, er kun svage minder, ofte overdøvet af traumatiske drømme og mareridt.

Instruktøren Andreas Kofoed (Vübensmuglingen, 2009) har i sin dokumentarfilm valgt, gennem fem flygtningebørns skolegang pü asylcentret, at vise deres omstilling og sagte integration i det danske samfund.
Magomed og fem søskende er flygtet fra Tjetjenien – han er kvik og hurtigopfattende – farens baggrund for flugten tror myndighederne ikke meget på. Så afslag på asylansøgningen – der dog efter ny vidneudsagn omgøres. Vi følger gennem drengen skuffelser og glæder.
Heda, er den super kvikke 10-ürige, tjetjenske pige, der efter et ürs undervisning, udvises og senere vender tilbage til Danmark, for igen at søge om asyl. En klar modsÌtning til skolekammeraten, psykisk svage Amel, der sammen med mor og lille broderen er flygtet fra Bosnien.


Copyright:
cph:dox
Fem dejlige unger. I deres lege, sport og indlæring ligner de vore egne "umulige børn" – men her er mange traumatiseret, usikre og angste for fremtiden. Det er derfor dejligt at opleve Dorte, læreren, der med forståelse og indlevelse forsøger, at skabe tryghed omkring asylbørnene, i en kærlig indlæringsproces. Samtidig er vi ikke i tvivl – processen er smertefuld og fuld af skuffelser. Gennem de små portrætter tegner der sig et billede af en dagligdag, der på overfladen skal ligne en helt almindelig dansk skole – men selv om udgangspunktet er, at de er helt almindelige børn, er fremmedheden, sproget ikke mindst, og usikkerheden for fremtiden, langt fra de danske skoleelvers trygheds univers.

Filmen har konsekvent valgt at lade kameraet næsten kun filme indenfor skolens mure. Når vi møder forældre, kammerater og myndigheder er det i skolens regie. Det er både en styrke og en svaghed. Styrke fordi filmen (tilsyneladende) er på børnenes præmisser – det er deres udsagn og følelser. Svaghed fordi hverdagshistorierne fremstår som en næsten vellykket barndom. Glemt er den barbariske ventetid i et tids vakuum af usikkerhed, som familier/børn udsættes for, mens de venter på opholdstilladelse/afslag. I årevis opbevares tusindevis af flygtninge i Røde Kors-lejrenes 'menneske container', der nok i materiel standard er tålelig – men umenneskelig i den påtvungne passivitet.
Et hjem i verden sÌtter ansigter pü flygtningestrømmen, (endda dejlige børn, der burde have en lykkelig fremtid) vi helst vil lukke øjnene for og har svÌrt ved at byde velkommen indenfor. Alene derfor skal filmen vÌre velkommen.
 
Deltag i debatten:
Navn:
IndlÌg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Det tredje mord16/8
The Equalizer 216/8
Nancy16/8
The Spy Who Dumped Me16/8
The Meg9/8
Mission: Impossible - Fallout2/8
Hotel Artemis26/7
Sicario 2: Soldado19/7
Mamma Mia! Here We Go Again19/7
Landet af glas19/7
Flere bio-anmeldelser
 
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
The Florida Project17/7
The Shape of Water16/7
Game Night13/7
Molly's Game6/7
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri3/7
Black Panther2/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
I hvilket år fik Borte med Blæsten Oscaren for bedste film?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sřg pĺ Google