CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
By the Sea

Produktionsland:
USA, Frankrig

Produktionsår:
2015

Manuskript:
Angelina Jolie

Producere:
Angelina Jolie
Brad Pitt

Fotograf:
Christian Berger

Klipper:
Martin Pensa
Patricia Rommel

Komponist:
Gabriel Yared

Censur:
Tilladt for alle, men frar√•des b√łrn under 7 √•r

Distributør:
UIP

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 5 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
25-02-15:
Fury
10-04-13:
Killing Them Softly
20-12-11:
The Tree of Life
18-06-09:
Benjamin Buttons forunderlige liv
16-01-09:
Changeling
10-04-08:
Mordet på Jesse James af kujonen Robert Ford
04-03-08:
A Mighty Heart
08-05-07:
Babel
 


By the Sea

Anmeldt af:Christian Rising Matthiasen
Genre:Drama, Romantik
Varighed:132 minutter
Instruktør:Angelina Jolie
 
Premieredato:19-11-2015
Medvirkende:Som:
Brad PittRoland
Angelina JolieVanessa
Mélanie LaurentLea
Melvil PoupaudFrançois
Niels ArestrupMichel
Richard BohringerPatrice

Smukt portræt af sorg og ægteskab
 
By the Sea er et romantisk drama instrueret af den velkendte Angelina Jolie, der for alvor slog sig fast som instrukt√łr med sidste √•rs oscar-nominerede Unbroken. Hvor Unbroken var skrevet af bl.a. Coen-br√łdrene ud fra en bog, er By the Sea udelukkende skrevet af hende selv, og det er hun sluppet virkelig godt fra.


Copyright:
UIP
By the Sea fort√¶ller historien om forfatteren Roland (Brad Pitt) og hans kone Vanessa (Angelina Jolie) ‚Äď et amerikansk √¶gtepar der er p√• rejse i 70'ernes Sydfrankrig, hvor Roland h√•ber p√• at finde inspiration til sin n√¶ste bog. De har v√¶ret sammen i 15 √•r, og ingen af dem virker lykkelige. De tilbringer dagene adskilt, hvor Roland sidder p√• den lokale caf√© og drikker sig i hegnet, mens Vanessa bliver tilbage p√• v√¶relset og spiser piller. Der er tydeligvis noget i √¶gteparrets fortid der hjems√łger dem, men hvad det er st√•r ikke klart.

Det er en betagende smuk og stilren fort√¶lling om to mennesker, der skal fors√łge at finde tilbage til hvor de var engang. Roland og Vanessa bliver b√•de udforsket som individer og som et √¶gtepar, og man m√¶rker at der er lagt en stor omhu i at skabe et dynamisk og realistisk portr√¶t af to s√łrgende mennesker ‚Äď og dette er lykkedes til fulde. Pitt og Jolie spiller, m√•ske ikke overraskende, fantastisk godt overfor hinanden, og man f√•r undervejs knyttet et st√¶rkt empatisk b√•nd til dem, n√•r vi ser dem p√• b√•de godt og ondt.


Copyright:
UIP
By the Sea form√•r dertil at v√¶re en uhyre vellykket fremstilling af Jolie's evner b√•de for og bag et kamera. Hun form√•r, sammen med den dygtige fotograf Christian Berger, at bruge de smukke sydfranske omgivelser p√• en m√•de, der p√• fineste vis underst√łtter fort√¶llingens kerne. Filmen form√•r at v√¶re fyldt med symboler og velfungerende anvendelser af filmiske virkemidler, uden p√• noget tidspunkt at f√łles un√łdvendigt h√łjtravende.

Historien fort√¶lles i et meget roligt tempo, og 2 timer for denne type af film kan m√•ske virke lettere uoverkommeligt for nogen, men med sin gennemf√łrte stil og sin n√¶rmest mediterende fort√¶lleform, er det ikke noget der skader filmens udtryk. For p√• trods af sit melankolske indhold, s√• er By the Sea en forfriskende og behagelig film-oplevelse, hvor det virkelig f√łles som om, at man er p√• rejse til et fremmed og uudforsket sted i 2 timer.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Brad's Status14/12
Stalins d√łd14/12
Star Wars: The Last Jedi13/12
Vinterbr√łdre7/12
Tilbage til Montauk7/12
Suburbicon7/12
Thelma30/11
Kedi30/11
Lumière!23/11
Mordet i Orientekspressen23/11
Flere bio-anmeldelser
 
Abernes planet: Opg√łret1/12
Spider-Man: Homecoming27/11
Grusomme mig 320/11
Transformers: The Last Knight13/11
It Comes at Night10/11
The Mummy6/11
Filmen om Kaptajn Underhyler23/10
Baywatch20/10
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken film er ikke baseret på et værk af Philip K. Dick?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
SÝg pŚ Google