CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Macbeth

Produktionsland:
UK, Frankrig, USA

Produktionsår:
2015

Manuskript:
Jacob Koskoff, Michael Lesslie, Todd Louiso

Producere:
Iain Canning
Laura Hastings-Smith
Emile Sherman

Fotograf:
Adam Arkapaw

Klipper:
Chris Dickens

Komponist:
Jed Kurzel

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
SF Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 4 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
29-05-17:
Assassin's Creed
08-09-16:
Lyset i havet
20-06-16:
Steve Jobs
22-10-15:
Slow West
31-10-14:
Frank
06-06-14:
12 Years a Slave
21-04-14:
The Counselor
05-08-13:
Smagen af rust og ben
02-11-12:
A Dangerous Method
04-03-11:
Fish Tank
15-12-10:
Inception
07-12-09:
Hunger
09-10-07:
Spurven - La vie en rose
 

Læs også...
I temaet 2015s bedste film:
 
Leviathan
Red Army
Sicario
Creed
Under sandet
Inderst inde
Birdman
Whiplash
Mad Max: Fury Road

Macbeth

Anmeldt af:Christian Rising Matthiasen
Genre:Drama
Varighed:113 minutter
Instruktør:Justin Kurzel
 
Premieredato:17-12-2015
Medvirkende:Som:
Michael FassbenderMacbeth
Marion CotillardLady Macbeth
Paddy ConsidineBanquo
David ThewlisDuncan
Sean HarrisMacduff
Elizabeth DebickiLady Macduff

Overrumplende smuk gentænkning af Macbeth
 
Macbeth er et af Shakespeare's største værker, og det er heller ikke første gang, at det er blevet forsøgt på det store lærred. Orson Welles og Roman Polanski er blandt de tidligere instruktører, der har prøvet lykken; og nu forsøger australske Justin Kurzel, instruktøren bag den fantastiske Snowtown tilbage fra 2011, at fremføre sin gentænkning af klassikeren, og dette er lykkedes til fulde.


Copyright:
SF Film
Krigsdramaet Macbeth fortæller en historie om grådighed og den altopslugende ambition, der vækkes i krigeren Macbeth, da han af tre kvinder spås til at blive den kommende konge af Skotland. Macbeth har selv sine tvivl, men manipuleres af Lady Macbeth til at føre sin skæbne ud i livet. Macbeth begynder at kravle blodigt op ad rangstigen, gennem snigmord af blandt andre kongen, og ender hurtigt med kronen på hovedet. Hjemsøgt af sin skyld, kommer Macbeth tættere og tættere på galskab, og hans endeligt føles uundgåeligt.

Michael Fassbender (Shame, Prometheus) spiller en sublim og overbevisende Macbeth, i denne blodrøde gentænkning af Shakespeare's værk. Lady Macbeth spilles af Marion Cotillard (To dage, en nat, The Dark Knight Rises), der ligeledes gør det godt, men der er ingen tvivl om, at dette er Fassbender's film. Fassbender er fantastisk til at kanalisere Macbeth's langsomt voksende galskab og viser os en nådesløs tyran, der alligevel aldrig komplet mister vores sympati. Der ses smerte ved hver eneste udåd han udfører, hvilket skaber en menneskelighed i Macbeth, der gør ham til en kompleks og interessant personlighed at følge.


Copyright:
SF Film
Det karakteristiske originale sprog er blevet bevaret i replikkerne, og hvis man ikke er indstillet på dette på forhånd, kan dialogen nok godt føles som en lidt tung affære. Der er dog ingen tvivl om, at det er lykkedes for Kurzel at overføre Macbeth til det store lærred, uden at noget er gået tabt – og dette er en imponerende opgave at overkomme.

Hele Macbeth er fantastisk stilrent filmet, med store blodrøde slag der udspiller sig på den mest brutale vis. Det er rent kaos, når hærene mødes på slagsmarken, og støder sammen i et væld af kampråb og klinger, imens at musikken buldrer løs i baggrunden. Cinematografien er hjemsøgende smuk, og de skotske landskaber danner en stemningsfyldt baggrund til en fortælling, der uden tøven kan siges at være værd at stifte bekendtskab med.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Darling19/10
Kære far19/10
Brylluppet12/10
Snemanden12/10
Good Time12/10
Blade Runner 20495/10
My Little Pony: Filmen5/10
Gensynet5/10
The Beguiled5/10
Hobbyhorse Revolution4/10
Flere bio-anmeldelser
 
Filmen om Kaptajn Underhyler23/10
Baywatch20/10
Wonder Woman16/10
Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge9/10
Alien: Covenant6/10
Free Fire2/10
Get Out26/9
Kong Arthur: Legenden om sværdet25/9
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem finder man ikke på Ønskeøen?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google