CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Steve Jobs

Produktionsland:
USA, UK

Produktionsår:
2015

Manuskript:
Aaron Sorkin

Producere:
Danny Boyle
Guymon Casady
Christian Colson
Mark Gordon
Scott Rudin

Fotograf:
Alwin H. K√ľchler

Klipper:
Elliot Graham

Komponist:
Daniel Pemberton

Censur:
Tilladt for alle, men frar√•des b√łrn under 7 √•r

Distributør:
UIP

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 3 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
14-07-16:
The Dressmaker
17-12-15:
Macbeth
31-10-14:
Frank
06-06-14:
12 Years a Slave
08-08-12:
Shame
15-12-11:
Moneyball
17-06-11:
127 Hours
04-03-11:
Fish Tank
14-10-10:
The Social Network
23-09-09:
The Reader
 

Læs også...
I temaet Oscar 2016:
 
Room
Carol
Oscar-vinderne 2016
Spotlight
Sauls s√łn
Bliver dette endelig √•ret, hvor Leo l√łber med en Oscar?
The Martian
Brooklyn
The Danish Girl
Ex Machina
The Big Short
The Revenant
Oscar-nomineringerne 2016
The Hateful Eight
Star Wars: The Force Awakens
Inderst inde
Spionernes bro
Mad Max: Fury Road
Sicario
Amy
The Look of Silence

Steve Jobs

Anmeldt af:Christian Rising Matthiasen
Genre:Drama
Varighed:122 minutter
Instruktør:Danny Boyle
 
Premieredato:21-01-2016
Medvirkende:Som:
Michael FassbenderSteve Jobs
Kate WinsletJoanna Hoffman
Seth RogenSteve Wozniak
Jeff DanielsJohn Sculley
Michael StuhlbargAndy Hertzfeld
John OrtizJoel Pforzheimer

Teknisk kreativ med knivskarp dialog
 
Steve Jobs er det seneste fors√łg p√• en filmatisering om manden, hvis produkter st√łrstedelen af verdenen i dag har kontakt med dagligt. Vi skal ikke l√¶ngere tilbage end jOBS fra 2013, for at st√łde p√• det sidste fors√łg p√• en s√•dan filmatisering, men det kan allerede her siges, at Steve Jobs er en film af langt h√łjere kaliber.


Copyright:
UIP
I Steve Jobs f√łlger vi Jobs under tre ikoniske produktlanceringer. Instrukt√łren Danny Boyle, der st√•r bag film som Slumdog Millionaire og Trainspotting, har her truffet det interessante valg, at han har filmet hver af disse produktlanceringer i forskellige formater. S√•ledes er lanceringen af Macintosh i 1984 filmet p√• grynet 16mm film, mens lanceringen af NeXT i 1988, er filmet p√• 35mm, og iMac's lancering i 1998, er filmet krystalklart med digitale kameraer. Dette er en sp√¶ndende m√•de at differentiere mellem de forskellige tidsperioder, og Boyle f√•r alle tre formater til at fungere.

Michael Fassbender, der for nyligt spillede med i den liges√• fremragende Macbeth, portr√¶tterer Jobs p√• en helt igennem overbevisende vis, der efterlader ham fuldst√¶ndig forvandlet. Ved sin side, har han sin 'arbejdshustru' Joanna Hoffman, spillet af Kate Winslet, der fuldt fortjent vandt en Golden Globe for sin birolle. Seth Rogen fungerer ogs√• overraskende godt som Steve Wozniak, ligesom Jeff Daniels leverer en top pr√¶station som Apple-direkt√łren John Sculley, der skal k√¶mpe med Jobs 'geni'.


Copyright:
UIP
Der er s√•ledes st√¶rke pr√¶stationer hele vejen rundt, der alle bliver st√łttet af manuskriptforfatteren Aaron Sorkin's altid knivskarpe og humoristiske dialog. Sorkin skrev, meget passende, ogs√• manuskriptet til The Social Network. Det er dog stadig Fassbender's portr√¶ttering af Jobs, der skaber filmens tiltr√¶kningskraft. Der er et n√•desl√łst fokus p√• Jobs fors√łmmelse af sin datter, is√¶r under den f√łrste lancering, men dette bliver ogs√• brugt til at skabe en l√łbende menneskeligg√łrelse af ham, efterh√•nden som han tager faderrollen mere og mere p√• sig. Om det passer overens med virkeligheden, er ikke til at sige, men det er med til at g√łre Steve Jobs, til den velfungerende og st√¶rkt underholdende film, som den er.

Udover de skiftende formater, er der dog ikke meget af Boyle's præg, som man mærker i filmen, der på billedsiden ikke er synderlig mindeværdig. Steve Jobs har heldigvis sin styrke i dialogen og interaktionen mellem personerne, og på den front leverer den til fulde.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Brad's Status14/12
Stalins d√łd14/12
Star Wars: The Last Jedi13/12
Vinterbr√łdre7/12
Tilbage til Montauk7/12
Suburbicon7/12
Thelma30/11
Kedi30/11
Lumière!23/11
Mordet i Orientekspressen23/11
Flere bio-anmeldelser
 
Abernes planet: Opg√łret1/12
Spider-Man: Homecoming27/11
Grusomme mig 320/11
Transformers: The Last Knight13/11
It Comes at Night10/11
The Mummy6/11
Filmen om Kaptajn Underhyler23/10
Baywatch20/10
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken skuespiller er berømt, især fra MTV, for sine Tom Cruise-parodier?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
SÝg pŚ Google