CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Black Mass

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2015

Manuskript:
Mark Mallouk, Jez Butterworth

Producere:
Scott Cooper
John Lesher
Patrick McCormick
Brian Oliver
Tyler Thompson

Fotograf:
Masanobu Takayanagi

Klipper:
David Rosenbloom

Komponist:
Junkie XL

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Warner Home Video

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 4 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
01-09-16:
Midnight Special
11-09-14:
Night Moves
12-06-12:
Dame, Konge, Es, Spion
29-07-11:
Animal Kingdom
06-08-10:
Crazy Heart
03-07-09:
Public Enemies
29-01-02:
Blow
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2.40:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Featurette
Black Mass

Anmeldt af:Christian Rising Matthiasen
Genre:Krimi, Drama
Varighed:117 minutter
Instruktør:Scott Cooper
 
Anmeldelsesdato:23-02-2016
Medvirkende:Som:
Johnny DeppJames 'Whitey' Bulger
Joel EdgertonJohn Connolly
Benedict CumberbatchBilly Bulger
Dakota JohnsonLindsey Cyr
Kevin BaconCharles McGuire
Peter SarsgaardBrian Halloran
Se komplet creditliste her

Johnny Depp tilbage i storform
 
Black Mass er et true-crime drama om den berygtede James 'Whitey' Bulger (Johnny Depp), der er kendt som en af de voldeligste kriminelle i nyere tid. Da en mafiafamilie begynder at invadere Whitey's territorium, siger han ja til en opfordring fra sin gamle ven John Connolly (Joel Edgerton), der vil have ham til at arbejde sammen med ham hos FBI. Det bliver et samarbejde der gavner dem begge, hvor Whitey får hjælp med sine mafia-problemer, og Connolly får insider informationer, der er gode nok til at sikre ham forfremmelser. Det hele fungerer perfekt for begge parter, men da flere og flere hos FBI bliver uenige med Connolly's metoder, begynder tingene langsomt at falde fra hinanden.


Copyright:
Warner Bros.
Black Mass har udover Depp og Edgerton stablet lidt af et ensemble på benene i form af bl.a. Benedict Cumberbatch, Dakota Johnson, Kevin Bacon, Peter Sarsgaard og Jesse Plemons, som de fleste efterhånden bedst kender som Todd fra Breaking Bad. Det er dog Depp og Edgerton, der er det primære omdrejningspunkt for historien, og selvom det altid er en fornøjelse at se så mange talentfulde ansigter i en film, føles det i Black Mass lidt overflødigt. Især Cumberbatch og Bacon bliver næsten ikke anvendt, og det er lidt en skam.

En sand fornøjelse er det dog endelig at se Johnny Depp tilbage i en seriøs rolle, hvor han får lov til at spille med sine muskler som skuespiller. Han har lavet meget makværk på det seneste, såsom Mortdecai, Transcendence og The Lone Ranger, hvor det ærligt talt har føltes som om at der skulle laves hurtige penge. I rollen som Whitey brillerer han dog som voldelig og nådesløs kriminel, der slår ned på enhver, der står ham imod. Han har gennemgået lidt en transformation for at ligne Whitey, og det virker utroligt godt sammen med hans maniske mimik, når han smiler til folk kort før han får dem henrettet.


Copyright:
Warner Bros.
Instruktøren Scott Cooper har tidligere instrueret Out of the Furnace og Crazy Heart, hvor Black Mass nok minder mest om førstnævnte som desværre var lidt af en rodebunke, omend ikke en dårlig film. Cooper har med Black Mass fået langt mere styr på instruktionen, men rent plotmæssigt virker den for lang, i betragtning af hvor lidt udvikling der er henover midten. Der er ingen overraskende plotudviklinger, og det hele går ret stille og roligt hen ad den sikre landevej, som man hurtigt kan se hvor ender, uanset om man kender til den sande historie eller ej.
Heldigvis bærer Depp en stor del af filmen, og den sande historie om James 'Whitey' Bulger er helt klart stadig værd at se, omend bare for at opleve Depp tilbage i storform.
 
DVD-vurdering
Dvd-udgivelsen inderholder kun en enkel featurette som ekstramateriale, men den er til gengæld fin. 12 minutter i selskab med Johnny Depp & Co, der fortæller om arbejdet med at skabe figuren James 'Whitey' Bulger.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Brad's Status14/12
Stalins død14/12
Star Wars: The Last Jedi13/12
Vinterbrødre7/12
Tilbage til Montauk7/12
Suburbicon7/12
Thelma30/11
Kedi30/11
Lumière!23/11
Mordet i Orientekspressen23/11
Flere bio-anmeldelser
 
Abernes planet: Opgøret1/12
Spider-Man: Homecoming27/11
Grusomme mig 320/11
Transformers: The Last Knight13/11
It Comes at Night10/11
The Mummy6/11
Filmen om Kaptajn Underhyler23/10
Baywatch20/10
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken politisk rolle rygtes det, at Arnold Schwarzenegger er interesseret i?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google