CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
The Man from U.N.C.L.E.

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2015

Manuskript:
Guy Ritchie, Lionel Wigram, Jeff Kleeman, David C. Wilson

Producere:
Steve Clark-Hall
John Davis
Jeff Kleeman
Lionel Wigram

Fotograf:
John Mathieson

Klipper:
James Herbert

Komponist:
Daniel Pemberton

Censur:
Tilladt for alle, men frar√•des b√łrn under 7 √•r

Distributør:
Warner Home Video

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 3 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
02-10-17:
Free Fire
24-03-16:
Batman v Superman: Dawn of Justice
21-05-12:
Sherlock Holmes 2 - Skyggespillet
02-07-10:
Sherlock Holmes
01-06-09:
RocknRolla
12-09-01:
Lock, Stock and Two Smoking Barrels
20-06-01:
Snatch
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2.40:1

Lyd:
Dolby Atmos

Ekstra materiale:
6 featuretter
Spionen fra U.N.C.L.E.

Anmeldt af:Nadia Parbo
Genre:Action, Adventure
Varighed:116 minutter
Instruktør:Guy Ritchie
 
Anmeldelsesdato:24-02-2016
Medvirkende:Som:
Henry CavillSolo
Armie HammerIllya
Alicia VikanderGaby
Elizabeth DebickiVictoria
Hugh GrantWaverly
Jared HarrisSanders

Buddy-movie uden buddies
 
Det er nemt at tro, at Spionen fra U.N.C.L.E. er endnu et fors√łg p√• at oplive en gammel TV-serie fra tresserne. Med instrukt√łren Guy Ritchies navn p√• plakaten kan den tanke hurtigt komme til skamme ‚Äď i hvert fald indtil filmen lyser op p√• l√¶rredet og det ikke tager meget mere en tyve minutter at opdage, at den engelske instrukt√łrs gadedrengestil er blevet erstattet af noget meget mere k√łnsl√łst og forventninger til det, der kendetegner Ritchies tidligere film, er lig med n√¶sten nul i denne hans nyeste.


Copyright:
Warner Bros.
Spionen fra U.N.C.L.E. er en nyt√¶nkning af TV-serien med selvsamme navn fra tresserne, hvor to fjendtligt indstillede m√¶nd fra henholdsvis USA og Rusland tvinges til at arbejde sammen med verdenssikkerheden for √łje. Dette involverer ogs√• en ung kvinde med en st√•lvilje fra √ėstberlin og pludselig har vi vores trekl√łver, der skal b√¶re Spionen fra U.N.C.L.E. i sine n√¶sten to timer.

Lykkedes det? Det vil det i hvert fald gerne. Med en dristig begyndelse, der h√¶sbl√¶sende introducerer os til vores tre hovedpersonerne med en biljagt p√• tyve minutter, pr√łver Ritchies film at starte oplagt ud. "Pr√łver" er kodeordet her, for der er ikke meget oplagt ved Spionen fra U.N.C.L.E., der for det meste bruger sin tid p√• at g√łre alting en smule halvhjertet. Der laves for eksempel lidt sjov med det stilistiske tresserudseende, men det glemmes halvvejs inde i filmen, for igen at genoprettes i den sidste halve time. I et hele taget kunne Spionen fra U.N.C.L.E. godt have brugt lidt mere tid i retromaskinen.


Copyright:
Warner Bros.
Samtidig kunne det have v√¶ret en fordel, hvis Ritchie i stedet for at k√¶mpe imod sine st√¶rke sider, fremh√¶vede dem. Instrukt√łren har altid haft ordet i sin hule h√•nd, men om det er hans egen ambition om at skabe et mere stilistisk og subtilt billede af sin egen kunnen som instrukt√łr eller om det er studiets h√•rde h√•ndh√¶vning, der er g√•et ind over Spionen fra U.N.C.L.E., skal ikke kunne siges. Dog er det meste af charmen og den kvikke dialog bem√¶rkelsesv√¶rdigt svindende i en film, der ellers burde v√¶re selvsagt i buddy-movie-genren.

Det er sommetider h√•rdt at v√¶re en instrukt√łr med et vist udtryk, for det skaber holdninger og forventninger hos publikum. Forh√•bningerne til Ritchie er dog ikke eneste grund til, at Spionen fra U.N.C.L.E. ikke er alt det, den kunne have v√¶ret. Der er ikke sat nok tryk p√• de elementer, der kunne skabe en fuldent film og at pr√łve at lave en tresserpastiche uden vedr√łrende tresserflair eller en buddy-movie uden rette ping-pong dialog er som at f√• en d√łd fisk til at spj√¶tte.
 
DVD-vurdering
Som ekstramateriale på blu-ray'en finder man seks relativt korte featuretter (den sidste er inddelt i fire dele), der er nemme at komme igennem: Fint info, der varierer fra lidt om filmens look og personer til den klassiske Métisse motorcykel, der bruges i filmen, og skruet sammen i et fint tempo. Lidt men godt.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Darling19/10
Kære far19/10
Brylluppet12/10
Snemanden12/10
Good Time12/10
Blade Runner 20495/10
My Little Pony: Filmen5/10
Gensynet5/10
The Beguiled5/10
Hobbyhorse Revolution4/10
Flere bio-anmeldelser
 
Baywatch20/10
Wonder Woman16/10
Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge9/10
Alien: Covenant6/10
Free Fire2/10
Get Out26/9
Kong Arthur: Legenden om sværdet25/9
Boss Baby15/9
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken tegner stod for tegneserien 'X-Men'?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
SÝg pŚ Google