CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Anomalisa

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2015

Manuskript:
Charlie Kaufman

Producere:
Duke Johnson
Charlie Kaufman

Fotograf:
Joe Passarelli

Klipper:
Garret Elkins

Komponist:
Carter Burwell

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
UIP

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 4 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
12-11-15:
Legend
13-07-15:
Teorien om alting
17-08-09:
Synecdoche New York
17-04-08:
Margot at the Wedding
02-06-05:
The Machinist
14-12-04:
Evigt solskin i et pletfrit sind
23-11-04:
Harry Potter og fangen fra Azkaban
24-09-03:
Confessions of a Dangerous Mind
03-09-02:
Human Nature
 


Anomalisa

Anmeldt af:Christian Rising Matthiasen
Genre:Animation, Drama
Varighed:90 minutter
Instruktør:Duke Johnson
Charlie Kaufman
 
Premieredato:03-03-2016
Medvirkende:Som:
David Thewlisst: Michael Stone
Jennifer Jason Leighst: Lisa Hesselman
Tom Noonanst: alle andre

Sj√¶les√łgende og melankolsk stop-motion
 
I Anomalisa m√łder vi Michael Stone, √¶gtemand, far og ber√łmt selvhj√¶lps-forfatter. Stone er i Cincinnati for at holde et foredrag ved en kongres for servicemedarbejdere, og tilbringer st√łrstedelen af sin tid nedtrykt og alene p√• hotelv√¶relset. Her m√łder han gennem tilf√¶ldigheder den generte salgsrepr√¶sentant Lisa, som er kommet for at h√łre hans foredrag. Stone bliver √łjeblikkeligt tiltrukket af hende, da han h√łrer hendes stemme, og pludselig syntes det som om, at han har fundet sit livs k√¶rlighed.


Copyright:
UIP
Dette er udgangspunktet for en v√¶ldig smuk og sentimental filmoplevelse, der med stor snilde bruger sin stop-motion til at skabe et lukket univers, hvor vi har plads til at komme helt under huden p√• Stone. Stone er dybest set en meget selvoptaget mand, og det er p√• ingen m√•de let at holde af ham. Man fatter alligevel en vis sympati for ham i sammenh√¶ng med, at man √łnsker at forst√•, hvad i alverden der foreg√•r omkring ham, efterh√•nden som flere og flere m√¶rkelige h√¶ndelser forekommer.

Manden bag dette atypiske stop-motion v√¶rk er Charlie Kaufman, der oprindeligt skrev Anomalisa som et teaterstykke under et pseudonym. Kaufman, der tidligere har instrueret Synecdoche, New York, har f√•et hj√¶lp til instruktionen af den erfarne stop-motion instrukt√łr Duke Johnson, der med stor succes har hjulpet med at bringe universet i Anomalisa til live, s√•ledes at 'dukkerne' virker menneskeliggjorte og √¶gte. Charlie Kaufman er nok bedst kendt som manuskriptforfatteren bag Evigt solskin i et pletfrit sind, Being John Malkovich og Orkid√©-tyven, der alle er uhyre komplekse v√¶rker fyldt til randen med menneskelig smerte og depression.


Copyright:
UIP
Stemmen til Stone er indtalt af David Thewlis (Remus Lupin fra Harry Potter-serien), der g√łr et ufatteligt flot stykke arbejde med at bringe liv til figuren. Ligeledes er Jennifer Jason Leigh (The Hateful Eight) fantastisk dygtig til at udtrykke Lisa's skr√łbelighed gennem sin stemme, mens Tom Noonan, der ogs√• arbejdede sammen med Kaufman p√• Synecdoche, New York lykkedes i at l√¶gge stemme til ALLE andre figurer i filmen.

Anomalisa er en meget smuk og sentimental filmoplevelse, der ligesom Kaufman's tidligere film, har et ufatteligt melankolsk udtryk. Der er et overskudsagtigt gran af humor hist og her, men det er stadig filmens gennemg√•ende tungsindige stemning, der prim√¶rt sidder ved roret. Anomalisa er en fascinerende og hudl√łs √¶rlig fort√¶lling, der fors√łger at stille sp√łrgsm√•l ved liv, lykke og k√¶rlighed, som kun Kaufman kan. Man kan ikke undg√• at have en ufattelig respekt for manden, selvom han altid ender med at f√• en i nedtrykt hum√łr.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Skyscraper12/7
Under træet5/7
Ant-Man and the Wasp4/7
Du er den28/6
Hereditary28/6
Far til fire i solen28/6
Huset ved havet28/6
Ocean's 821/6
Violinisten21/6
Love, Simon21/6
Flere bio-anmeldelser
 
Molly's Game6/7
Black Panther2/7
Den skjulte tråd29/6
Coco22/6
De originale21/6
Darkest Hour14/6
The Greatest Showman18/5
Star Wars: The Last Jedi16/4
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvad handler Mystery, Alaska om?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
SÝg pŚ Google