CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
99 Homes

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2014

Manuskript:
Ramin Bahrani, Amir Naderi, Bahareh Azimi

Producere:
Ashok Amritraj
Ramin Bahrani
Andrew Garfield
Justin Nappi
Kevin Turen

Fotograf:
Bobby Bukowski

Klipper:
Ramin Bahrani

Komponist:
Antony Partos Matteo Zingales

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Scanbox

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 5 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
21-08-17:
Loving
01-09-16:
Midnight Special
09-06-16:
Freeheld
02-09-14:
The Amazing Spider-Man 2
17-04-14:
The Amazing Spider-Man 2
31-03-14:
Mud
27-11-12:
Take Shelter
09-04-12:
Machine Gun Preacher
09-12-10:
Goodbye Solo
29-07-09:
Revolutionary Road
03-04-09:
Boy A
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2.35:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Kommentarspor, slettet scene evt. m/kommentar, trailers
99 Homes

Anmeldt af:Uffe Stormgaard
Genre:Drama
Varighed:108 minutter
Instruktør:Ramin Bahrani
 
Anmeldelsesdato:21-03-2016
Medvirkende:Som:
Andrew GarfieldDennis Nash
Michael ShannonRick Carver
Laura DernLynn Nash
Clancy BrownMr. Freeman

Brutal og vedkommende
 
"I f√•r to minutter til at udtage de vigtigste ting, fotos, medicin‚Ķ", s√•dan lyder ordren, n√•r ordensmagten/banken/spekulanten m.fl. uds√¶tter beboerne fra deres hjem. Brutalt, uden gran af menneskelighed, rives bogstaveligt, familier, gr√¶dende b√łrn og kvinder, ud af hjemmet ‚Äď sat p√• gaden, med kun det allern√łdvendigste, nu henvist til snavsede billige v√¶relser p√• nedk√łrte moteller ‚Äď sammen med alle de andre boligl√łse, der som resultat af den √łkonomiske krise, har mistet deres ofte overbel√•nte ejendomme.

Vi er i 2010 i Florida i USA, hvor boligmarkedet for alvor krakkede, som f√łlge af en reaktion p√• en eksorbitant prisstigning p√• fast ejendom og bankernes uansvarlige overbel√•ninger ‚Äď l√¶g dertil den stigende arbejdsl√łshed. "Den almindelige mand" kunne ikke l√¶ngere klare terminerne. De skruppell√łse ejendomsspekulanter overtog tusindevis af parcelhuse for ingen penge.
Et n√¶rbillede af den altomfattende menneskelige og √łkonomiske katastrofe, der punkterede "den amerikanske dr√łm" ‚Äď og jagede hundredtusinde af amerikanere fra deres stolthed: Villaen med den p√¶ne lille forhave, rammen om tryghed og familieliv ‚Äď mere end et statussymbol, hjemmet, en livsn√łdvendighed.


Copyright:
Scanbox
"USA redder ikke de fattige, men beskytter de rige", siger ejendomsspekulanten i filmen. Instrukt√łren Ramin Bahrani (Man Push Cart, Goodbye Solo) l√¶gger ikke fingrene i mellem i 99 Homes, hvor Dennis Nash (Andrew Garfield) er prototypen p√• middelklasse amerikaneren, der har f√•et opfyldt "dr√łmmen" ‚Äď en p√¶n villa med forhave, t√¶t p√• naboens identiske parcelhus. Sammen med sin mor og sin 9-√•rige s√łn har de skabt en ramme af boligharmoni.

Krisen ikke kun kradser ‚Äď den er en knytn√¶ve, der smadre den lille families lykke. Dennis fyres fra sit arbejde som bygningsarbejder (snydes endda for tre ugers l√łn), kommer bagud med terminerne. Med loven, bankerne og ejendomsspekulanterne bag sig, s√¶ttes familien bogstaveligt p√• gaden. Her personificeret i ejendomsmanipulatoren Rick Carver (Michael Shannon), en kynisk, gr√•dig, ubarmhjertig spekulant, gennemkorrupt (ja, han er virkelig utiltalende!) ‚Äď der samvittighedsl√łs til det yderste, udnytter "den lille mands" ulykke.


Copyright:
Scanbox
Nedgjort, desillusioneret, g√•r Dennis i dj√¶vlens sold, da spekulanten, superliberalisten Rick Carter tilbyder ham et job. Nu er det ham, der skal smide forsvarsl√łse familier p√• gaden, alt sammen under d√¶kke af at de tjener bankerne og retssystemet. En kynisme og pragmatisk inhuman spekulation i andres ulykke, alene med form√•let, der helliger midlet: Penge, penge, penge...
99 Homes er gennemsyret af gr√•dighed. Filmen er en st√¶rk og sj√¶lden voldsom anklage mod kapitalismens grimme side ‚Äď den hvor solidaritet, menneskelighed og almindelig anst√¶ndighed for l√¶ngst er lagt i bankboksen.

99 Homes er voldsom i billeder og lyd; Vi er ikke i tvivl om instrukt√łrens vrede og sociale harme. En forst√•elig anklage, der med sin brutalitet og de to arketyper af hovedpersoner sv√¶kker nuancerne, og mere g√łr filmen til et socialt l√¶restykke, end et psykologisk drama. Det g√łr ikke filmen mindre vedkommende.
Ramin Bahrani har dediceret filmen til filmkritikeren Roger Ebert, der udr√•bte ham til "Amerikas ny store instrukt√łr". Mindre kan g√łre det. 99 Homes g√•r modigt op imod den malmstr√łm af action-feel-good film, som Hollywoods marketingsafdelinger pt oversv√łmmer biograferne med. En film med samfundsengagement, mening ‚Äď og brutal realisme. Dem er der ikke for mange af.
 
DVD-vurdering
Instrukt√łr og manuskriptforfatter Ramin Bahrani (ok, n√¶rmest altmuligmand, Bahrani har ogs√• klippet og med-produceret filmen) har indtalt et rimeligt sp√¶ndende kommentarspor til dramaet, hvor han flydende og vedkommende f√•r afsl√łret en masse mere om sin film.
Der er lidt baggrundsviden for diverse scener, men generelt handler det mere om tolkningen af historien, inkl. uddybningen af figurerne og deres handlinger. En fremragende 'fortsættelse', hvis man holder af filmen.

Men ellers byder dvd‚Äôen ikke p√• meget mere ekstramateriale. En enkel slettet scene, som ogs√• kan ses med en bem√¶rkning fra Bahrani, og ellers bare fire trailers fra distribut√łrens andre udgivelser.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Mordet i Orientekspressen23/11
The Square23/11
Justice League16/11
Rodin16/11
Glasslottet16/11
QEDA16/11
Ballerina9/11
The Killing of a Sacred Deer9/11
Monsieur Verdoux9/11
Den unge Karl Marx9/11
Flere bio-anmeldelser
 
Transformers: The Last Knight13/11
It Comes at Night10/11
The Mummy6/11
Filmen om Kaptajn Underhyler23/10
Baywatch20/10
Wonder Woman16/10
Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge9/10
Alien: Covenant6/10
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvad hedder Peter Myginds mor?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
SÝg pŚ Google