CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Woman in Gold

Produktionsland:
UK

Produktionsår:
2015

Manuskript:
Alexi Kaye Campbell

Producere:
David M. Thompson
Kris Thykier

Fotograf:
Ross Emery

Klipper:
Peter Lambert

Komponist:
Martin Phipps
Hans Zimmer

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Scanbox

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(5 stemmer)

Læs også...
Anmeldelser:
09-09-16:
Eye in the Sky
04-05-16:
Eye in the Sky
13-03-15:
The Captive
16-01-15:
Hundredefodsrejsen
12-12-13:
Red 2
10-07-13:
Hitchcock
31-07-12:
My Week With Marilyn
24-01-06:
Edukators
02-06-04:
Calendar Girls
08-03-04:
Goodbye, Lenin!
11-11-02:
Gosford Park
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2.35:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Kommentarspor, featurette, trailers
Kvinden i guld

Anmeldt af:Christian Rising Matthiasen
Genre:Drama
Varighed:104 minutter
Instruktør:Simon Curtis
 
Anmeldelsesdato:09-03-2016
Medvirkende:Som:
Helen MirrenMaria Altmann
Ryan ReynoldsRandy Schoenberg
Daniel Br√ľhlHubertus Czernin
Katie HolmesPam Schoenberg
Tatiana MaslanyMaria Altmann som ung
Max IronsFritz Altmann
Se komplet creditliste her

En interessant historie omsat til en middelmådig og forvirret film
 
Kvinden i guld er et drama om Maria Altmann's (Helen Mirren) kamp om at f√• de kunstv√¶rker tilbage, som blev stj√•let fra hendes familie, da nazisterne indmarcherede i √ėstrig. Da hun 60 √•r efter fors√łger at tage kampen op med den √łstrigske regering, der har overtaget kunstsamlingen, m√łder hun stor modstand, da v√¶rkerne er blevet del af √ėstrigs kulturarv. Derfor s√łger hun hj√¶lp hos Randy Schoenberg (Ryan Reynolds), en advokat der efter flere √•rs nedtur endelig er p√• vej op, som indvilger til at tage sagen, da han opdager at en af de stj√•lne kunstv√¶rker, Gustav Klimt's "Portr√¶t af Adele Bloch-Bauer I", er estimeret til 100 millioner dollars.


Copyright:
Scanbox
Kvinden i guld er baseret p√• en sand historie, ligesom instrukt√łren Simon Curtis' anmelderroste debutfilm My Week With Marilyn, og der er ingen tvivl om at denne David mod Goliat-fort√¶lling er utrolig r√łrende. Curtis har bare virkelig ikke form√•et at f√• sin anden spillefilm til at fungere lige s√• rent, som han gjorde med sin debut. Der er en konstant forvirring om hvilken retning man vil g√•, og de febrilske skift fra let dramakomedie til det mere alvorlige drama virker malplaceret i en fort√¶lling, der bl.a. beretter om hvordan nazisterne ydmygede hendes familie og slog dem der blev tilbage ihjel. Dette bliver assisteret af et overivrigt strygerorkester, der fuldst√¶ndig un√łdvendigt fors√łger at fort√¶lle os, hvad og hvorn√•r vi skal f√łle.

Historien fort√¶lles gennem to sidel√łbende forl√łb, hvor det prim√¶re forl√łb viser os retssagen i nutiden, mens vi i skift ser tilbage p√• Maria Altmann's opv√¶kst i √ėstrig, da Nazisterne indmarcherede med √łstrigernes velsignelse. Forl√łbet i √ėstrig fungerer s√•dan set udem√¶rket, og udg√łr de bedste og mest overbevisende sekvenser i Kvinden i guld. Hele familien omkring den unge Maria er velspillede og trov√¶rdige, og p√• trods af at ingen af hovednavnene fra rollelisten spiller med her, er det uden tvivl de bedste pr√¶stationer der bliver givet i filmen.


Copyright:
Scanbox
De to hovedroller g√łr det ogs√• udem√¶rket, og Helen Mirren er lige s√• sikkert et valg, som hun altid har v√¶ret, men der er ikke et eneste tidspunkt, hvor de decideret imponerer en. Karaktererne de spiller f√łles som karikaturer af mennesker, og Schoenberg's karakterudvikling virker til tider fuldst√¶ndig usammenh√¶ngende, n√•r han bryder gr√¶dende sammen foran et holocaust monument, selvom han indtil da ingen interesse har vist for sin fortid. Dertil spiller Daniel Br√ľhl en √łstrigsk journalist, der dukker op ud af den bl√• luft og tilbyder sin hj√¶lp, og da begrundelsen for hans handlingsm√łnster endelig bliver forklaret, er man √¶rligt talt ligeglad.
Kvinden i guld er en middelmådig og forvirret film, der arbejder med en interessant sand historie, som desværre falder til jorden på et filmisk plan. Den fungerer ikke som helhed, og tilbyder ikke meget andet end en smule kunsthistorie og retsgennemgang.
 
DVD-vurdering
Med et kort indslag fra en pressekonference i 2015 fra Neue Galerie i New York City (hvor maleriet i dag hænger) og et kommentarspor, finder vi ikke meget materiale om hvordan filmen blev lavet.
Instrukt√łr Simon Curtis og producer David M. Thompson kommer sporadisk ind p√• hvordan enkelte scener blev skruet sammen, men det er lidt mere historieundervisning end filmskole.
Ellers er der blot nogle trailers. Lidt skuffende bonus.


Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Det tredje mord16/8
The Equalizer 216/8
Nancy16/8
The Spy Who Dumped Me16/8
The Meg9/8
Mission: Impossible - Fallout2/8
Hotel Artemis26/7
Sicario 2: Soldado19/7
Mamma Mia! Here We Go Again19/7
Landet af glas19/7
Flere bio-anmeldelser
 
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
The Florida Project17/7
The Shape of Water16/7
Game Night13/7
Molly's Game6/7
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri3/7
Black Panther2/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem spillede Paprika Steens far i Okay?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
SÝg pŚ Google