CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Suffragette

Produktionsland:
UK

Produktionsår:
2015

Manuskript:
Abi Morgan

Producere:
Alison Owen
Faye Ward

Fotograf:
Eduard Grau

Klipper:
Barney Pilling

Komponist:
Alexandre Desplat

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
Midget Entertainment

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 2 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
07-09-15:
Far from the Madding Crowd
03-06-14:
Familien - August: Osage County
18-09-13:
The Great Gatsby
02-07-12:
Jernladyen
01-11-10:
An Education
26-02-09:
Gensyn med Brideshead
01-09-03:
The Hours
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2.35:1

Lyd:
Dolbt Digital 5.1

Ekstra materiale:
3 trailers
Suffragette

Anmeldt af:Uffe Stormgaard
Genre:Drama
Varighed:102 minutter
Instruktør:Sarah Gavron
 
Anmeldelsesdato:11-04-2016
Medvirkende:Som:
Carey MulliganMaud Watts
Helena Bonham CarterEdith Ellyn
Meryl StreepEmmeline Pankhurst
Anne-Marie DuffViolet Miller
Ben WhishawSonny Watts
Brendan GleesonInspector Arthur Steed
Se komplet creditliste her

Kvindekamp i udstyrsfilm
 
Netop i år, 100 året for kvinders valgret i Danmark, er den engelske film Suffragette, et passende apropos. Den engelske instruktør Sarah Gavron har valgt, at skildre kulminationen (1911-13) af de engelske kvinders kamp for ligeværdighed, med særlig vægt på stemmeretten. Og det er der kommet en meget nøgtern film ud af, hvor ikke mindst scenograf og kostumier har haft travlt, for filmen lægger stor vægt på historisk korrekthed.


Copyright:
UIP
Maud (Carey Mulligan) arbejder på det lokale vaskeri – hårdt, lang dag og usundt, i tæt damp og giftige omgivelser, til en beskeden løn. Gift med Sonny (Ben Whishaw), hvis arbejdsvilkår er lige så horrible. Alligevel har de, set med datidens øjne, etableret et tåleligt liv, med deres lille søn som centrum.
Mere eller mindre tilfældigt bliver Maud inddraget i kvindernes – ofte voldelige demonstrationer, for i et forsøg på, at gøre opmærksom på uligheden. Et engagement, der fører til fængsling, en skamfuld mand og en hånelig arbejdsgiver.

"Du kaster skam over os, du er min kone, som jeg tog ansvaret for", siger Sonny vredt og såret over hendes kvindekamp, for til sidste i retfærdighedens navn, at smide Maud på porten, uden lovmæssig ret til at se sønnen.
Parallelt med den nære familiehistorie oprulles suffragetternes kamp. (suffrage betyder stemmeret på engelsk). Meryl Streep spiller Emmeline Pankhurst: En overklassekvinde, der i 1903 grundlagde organisationen "Suffrage" med det udtalte mål at give kvinderne stemmeret. En kamp mod de nedladne mandlige holdninger om kvinders manglende evne til at forstå samfundsordenen, administrer deres eget, og ikke mindst andres, liv.


Copyright:
UIP
Vi møder arrogante politikere, umenneskelige arbejdsgivere, sex-chikane, uforstående mænd – sat op mod kampivrige engagerede kvinder. Voldsomme konfrontationer, optøjer, håndgemen, ofte filmet med håndholdt kamera. Stort udstyr, der ikke kan skjule, at den nære historie om Mauds oprør virker konstrueret. Vi har en vigtig periode i Europas historie, som bestemt skal mindes – men det er tydelig, at det er den historieske udvikling drejebogen har sat i centrum på bekostning af den menneskelige. I stedet for nærvær, får vi en klichefyldt filmisk udgave af "Illustreret Videnskab: Historie" – der bestemt vil glæde enhver historielærer, som med faglig stolthed, kan fryde sig over de historiske nedslagspunkter.

Fine skuespilpræstationer, der netop illustrer, mere end de engagerer. At Meryl Streep er indkaldt for, at optræde to-tre minutter på en balkon, som strategen og folketaleren, Mrs. Pankhurst, er for den amerikanske superstar nok lidt af en cameo. At hun figurerer som topstjerne på plakaten, er pinlig markedsføring.
Suffragette er en udstyrsfilm – tro mod kvindernes kamp – der i England i lighed med de fleste vestlige lande, endte med kvinders (dengang, delvise) valgret i 1918 – og i flg. filmens eftertekst, først i 1944 (!) i Frankrig. At Saudi-Arabien m.fl. endnu ikke har kvindelig stemmeret gør ikke filmen mindre væsentlig.
 
DVD-vurdering
Der er intet ekstramateriale på dvd'en, ud over lidt trailers til distributørens andre udgivelser.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Det tredje mord16/8
The Equalizer 216/8
Nancy16/8
The Spy Who Dumped Me16/8
The Meg9/8
Mission: Impossible - Fallout2/8
Hotel Artemis26/7
Sicario 2: Soldado19/7
Mamma Mia! Here We Go Again19/7
Landet af glas19/7
Flere bio-anmeldelser
 
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
The Florida Project17/7
The Shape of Water16/7
Game Night13/7
Molly's Game6/7
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri3/7
Black Panther2/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken kærlig betegnelse har Jay aldrig brugt om Silent Bob?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google