CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Bridge of Spies

Produktionsland:
USA, Indien, Tyskland

Produktionsår:
2015

Manuskript:
Matt Charman, Ethan Coen, Joel Coen

Producere:
Marc Platt
Steven Spielberg

Fotograf:
Janusz Kaminski

Klipper:
Michael Kahn

Komponist:
Thomas Newman

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
Fox/Paramount

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 4 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
05-04-18:
The Post
21-07-16:
Den store venlige kæmpe
19-05-16:
A Hologram for the King
21-07-14:
Saving Mr. Banks
05-03-14:
Captain Phillips
24-06-13:
Lincoln
01-05-12:
En ny chance til Larry Crowne
22-05-08:
Indiana Jones og Krystalkraniets Kongerige
08-02-08:
Charlie Wilson's War
10-07-06:
M√ľnchen
06-04-05:
Terminalen
17-09-03:
Catch Me If You Can
03-12-02:
Band of Brothers
02-04-02:
A.I.
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2.40:1

Lyd:
DTS-HD 7.1

Ekstra materiale:
4 featuretter
Spionernes bro

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Drama
Varighed:143 minutter
Instruktør:Steven Spielberg
 
Anmeldelsesdato:12-04-2016
Medvirkende:Som:
Tom HanksJames B. Donovan
Mark RylanceRudolf Abel
Amy RyanMary Donovan
Alan AldaThomas Watters Jr.
Austin StowellFrancis Gary Powers
Jesse PlemonsJoe Murphy
Se komplet creditliste her

Retf√¶rdighedens fork√łlede ridder
 
Steven Spielberg er blevet en tryghedsnarkoman. Den tid, hvor han udfordrede og definerede blockbustergenren, er ikke mere. Den jagt, han effektivt satte ind på kunstnerisk anerkendelse, er også stilnet af. Nu ernærer han sig som en af moderne films mest håndværksmæssigt sikre fortællere, der sætter den menneskelige historie over stort set alt andet, og Spionernes bro skriver sig ind i rækken af bundsolide, men også meget risikofrie projekter fra den tidligere mesters hånd. Hvor en Scorsese stadig har noget vildskab og en villighed til at tage chancer i sine film, så holder Spielberg sig på måtten.


Copyright:
Fox Film
Og det kan man et langt stykke af vejen ogs√• tillade sig, n√•r man nu kan sit fag s√• godt, som han. Med den hyggelige og trygge Tom Hanks i den altdominerende hovedrolle spiller denne koldkrigsberetning ikke som en moderne spionthriller og ikke som en h√•rrejsende skildring af Europas store skilsmisse, som blev cementeret med den fork√¶trede Berlinmurs opf√łrelse, men snarere som en sjov anekdote fortalt i lune omgivelser hjemme i de velpolerede stater om en mand, der holdt retf√¶rdigheden over alt andet og drog ud p√• eventyr og vendte hjem med b√•de jagerpiloten og den unge studerende i sikker behold.

√Öbningsscenen er st√¶rk. Fascinerende, faktisk. Vi m√łder en af vores hovedpersoner, maleren Rudolf Abel, der viser sig at v√¶re russisk spion under d√¶kke i USA. Spielberg introducerer Abel i en lystig montage, hvor hele spionspillet opbygges og udrulles efterh√•nden som man konstaterer, at Abel ikke er alene i sin morgentur med subwayen. Abel spilles i √łvrigt i en underspillet pragtpr√¶station af Mark Rylance, som knast√łrt lader verden dreje som den vil omkring ham. Han er p√• en mission, loyal og dedikeret. Det ender med en arrestation og for at fastholde en spinkel forankring i tanken om et retssamfund f√•r han en forsvarer beskikket, som skal sikre en retf√¶rdig rettergang. Valget falder p√• Jim Donovan, partner i et stort advokatfirma med speciale i forsikringsret, og en sand idealist, n√•r det kommer til den amerikanske forfatning og tanken om det moderne retssystem ‚Äď en mand, der ligeledes er p√• en mission, loyal og dedikeret.

Dommen kan kun g√• en vej, men Donovan f√•r i sidste √łjeblik forhindret d√łdsstraf ved at pl√¶dere for, at Abel er bedre brugt som sikkerhed og muligt forhandlingsobjekt, hvis nu russerne skulle f√• h√¶nderne i en amerikaner. Bum, s√• er et spionfly skudt ned over russisk territorium, piloten undlader at beg√• det obligatoriske selvmord ‚Äď og samtidig bliver en ung studerende fanget p√• den forkerte side af Berlinmuren, da de sidste sten blev lagt, og s√• har Donovans forsikringsstrategi vundet. Sp√łrgsm√•let er blot, om man kan veksle to mand mod √©n?


Copyright:
Fox Film
Coen-br√łdrene har v√¶ret med inde over en finpudsning af manuskriptet, og man fornemmer hvordan de har taget en ret regul√¶r spionfilm, endog baseret p√• √¶gte begivenheder, og givet den et n√¶sten humoristisk twist. Her er l√łbende n√¶ser i alle verdenshj√łrner i det fork√łlelsesplagede Berlin, knast√łr humor og en lethed i omgangen med den klassiske variation af thrillergenren, som g√łr fort√¶llingen tilg√¶ngelig og n√¶sten for tilg√¶ngelig. Hvor den klassiske thriller havde ladet publikum holde vejret i sp√¶nding, lader Spionernes bro os grine beroliget med den altid selvsikre Donovan. Det tager en stor del af brodden af historien, n√•r fokus ikke er sp√¶ndingselementet, men i stedet Tom Hanks‚Äô larger-than-life-advokat, der m√• arbejde uden officiel opbakning i et kuldsl√•et √ėsteuropa og som reelt aldrig er i nogen fare. Tvivler man p√• om projektet lykkes? Selvf√łlgelig ikke. F√łler man sig i gode, om end ikke s√¶rligt opsigtsv√¶kkende h√¶nder p√• vejen mod den forventede finale? I den grad.

Det er p√• sine tekniske meritter og en f√łlelse af at v√¶re en gode h√¶nder, at filmens f√•r sine fire sm√• stjerner. Spielberg er stadig en bedre instrukt√łr end de fleste, og selv om Spionernes bro er sikkert vinklet med hygge v√¶gtet over sp√¶nding og en gennemg√•ende dyrkelse af den klassiske amerikanske filmhelt, som p√• alle m√•der overstr√•ler resten af filmens potentielle sp√¶nding, s√• virker det i √łjeblikket. F√• vil forlade biografen skuffede, og at man s√• n√¶ppe kommer til at skrive den ind med s√¶rligt store bogstaver i Spielbergs efterh√•nden omfattende cv, der rummer nogle af nyere amerikansk films absolutte h√łjdepunkter, det kan man bedre leve med.
 
DVD-vurdering
Blu-ray‚Äôen byder p√• fire overkommelige featuretter (6-18 minutter) som ekstramateriale. Tom Hanks er ikke meget med, med ellers deltager Steven Spielberg s√•vel som en god portion af filmens folk fra b√•de foran og bagved kameraet. Selv s√łnnen af piloten Francis Gary Powers er med. Indslagene er ganske sp√¶ndende, fra et historisk udgangspunkt, og alligevel aldeles traditionelle. Udm√¶rkede 45 minutter.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Standing Tall17/5
Charm√łren17/5
Deadpool 216/5
Sankt Bernhard Syndikatet10/5
Farvel til Tyskland9/5
The Human Shelter9/5
Foxtrot9/5
Tully9/5
Just Getting Started3/5
Ut√łya 22. juli3/5
Flere bio-anmeldelser
 
The Greatest Showman18/5
Star Wars: The Last Jedi16/4
Mordet i Orientekspressen13/4
The Killing of a Sacred Deer2/4
Justice League26/3
The Square23/3
Thor: Ragnarok12/3
Blade Runner 20492/3
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken opera kører under Sean Connerys dødscene i The Untouchables?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
SÝg pŚ Google