CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Noma My Perfect Storm

Produktionsland:
UK

Produktionsår:
2015

Manuskript:
Pierre Deschamps

Producere:


Fotograf:
Pierre Deschamps

Klipper:
Mike Brook

Komponist:


Censur:
Tilladt for alle

Distributør:
Another World

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 5 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
04-10-17:
Michelin Stars
07-09-16:
Bugs
20-03-12:
El Bulli - Cooking in progress
15-03-12:
Jiro Dreams of Sushi
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
16:9

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Billedgalleri, trailers
Noma My Perfect Storm

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Dokumentar
Varighed:95 minutter
Instruktør:Pierre Deschamps
 
Anmeldelsesdato:13-04-2016
Medvirkende:Som:
René Redzepi

Det nordiske mirakel
 
Ren√© Redzepi er manden bag den nu snart hedengangne restaurant Noma, der om nogen har v√¶ret fyrt√•rnet i madbev√¶gelsen Nyt Nordisk K√łkken. Han er en vision√¶r madkunstner, en perfektionistisk kreat√łr ‚Äď og en ekstremt kvalitetsbevidst feinschmecker, hvis √łnske om at samle den nordiske regions udtryk i hans kreative retter har givet ham to Michelin-stjerner samt tre titler p√• stribe som Verdens bedste restaurant. Nu har han f√•et sin egen film, der fors√łger gennem interview med n√¶re samarbejdspartnere, √¶stetiske optagelser fra det Norden, hans tallerkner skildrer, og ikke mindst et personligt og n√¶rg√•ende interviewarbejde med hovedpersonen selv at identificere og indramme geniet i mennesket.


Copyright:
Reel Pictures
Noma var et eventyr, der skabte sig selv. Et stille samarbejde mellem den entreprenante Claus Meyer og den talentfulde makedonskf√łdte Redzepi, som pludselig fik stjerner og verdensh√¶der, mens de stadig blot var en legende restaurant i K√łbenhavn. Redzepi fort√¶ller selv om, hvordan telefoner og webside v√¶ltede, da udlandet pludselig fik √łjnene op for successen. Alle skulle i ordets egentlige forstand have en bid af oplevelsen ‚Äď og vi f√łlger l√łbende arbejdet med udviklingen af de retter, som i stadig stigende grad satte restauranten p√• verdenskortet. √ėnsket om at dyrke velsmagen, det n√¶re og lokale og samtidig indkapsle stemninger og f√łlelser f√łrte til uventede sammens√¶tninger og nye samarbejder med sm√• lokale leverand√łrer fra b√•de land og vand. I d√©n historie fornemmer man for alvor, hvordan projektet var med til at redefinere opfattelsen af, hvad gastronomi var, n√•r det ikke n√łdvendigvis var hvide due og avanceret franske anretninger.

Men Redzepi er ogs√• en diktator som enhver anden chefkok, der dagligt har ansvaret for at indfri en fyldt restaurants forventninger. Perfektionisten i ham udfordrer konstant de n√¶rmeste kokke i k√łkkenet og tvinger dem til at yde noget endnu bedre end dagen f√łr. Instrukt√łren Pierre Deschamps f√•r fint indfanget ogs√• denne dimension af arbejdet, hvor talentets jagt p√• det perfekte resultat viser den side af faget, der kan v√¶re frast√łdende og ubehagelig. Det er en del af helhedsindtrykket, n√•r den rigtig gode ret sables ned, fordi den ikke er perfekt, og det l√¶kre resultat af et fors√łg forkastes, fordi det ikke er eminent. Men det er i den samme proces at folkene omkring mesteren udvikler sig eller falder fra, n√•r de udfordrer hinanden med egne opfindelser. Den kreative proces er en fin blanding af b√•de anerkende ros og sk√•nselsl√łs ris.


Copyright:
Reel Pictures
Det dramatiske omdrejningspunkt i filmen, som ellers har en lidt meditativ og sine steder ogs√• lidt langsom tilgang til det fascinerende emne, er koncentreret om det delvise sammenbrud, hvor f√łrst en solid madforgiftning, der sendte over 60 g√¶ster i br√¶dderne, og senere tabet af titlen som Verdens bedste restaurant f√•r Redzepi til at tvivle p√• restaurantens eksistensberettigelse. N√•r man har n√•et toppen og begynder noget, der ligner et fald, s√• kan man enten g√• med faldet for at afb√łde landingen eller pr√łve at k√¶mpe sig op igen, og Noma tog kampen op med en menu, der skulle indkapsle hele projektets √•nd. Om det lykkes m√• man konsultere historieb√łgerne om ‚Äď eller afl√¶gge en biograf et bes√łg for at f√• et visuelt vellykket og ofte v√¶ldig interessant indblik i den mest sp√¶ndende og fascinerede restauranthistorie, vores lille land har haft at byde p√•. Det kan godt v√¶re, at man aldrig n√•ede en middag p√• Noma, men med Noma My Perfect Storm kommer man et p√¶nt skridt t√¶ttere p√• at forst√•, hvordan Redzepis geni arbejder med sine r√•varer, sine folk og sit v√¶rk.
 
DVD-vurdering
Nogle stillbilleder fra filmen samt fem trailers, inklusive filmens egen, er vedlagt som ekstramateriale.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Darling19/10
Kære far19/10
Brylluppet12/10
Snemanden12/10
Good Time12/10
Blade Runner 20495/10
My Little Pony: Filmen5/10
Gensynet5/10
The Beguiled5/10
Hobbyhorse Revolution4/10
Flere bio-anmeldelser
 
Filmen om Kaptajn Underhyler23/10
Baywatch20/10
Wonder Woman16/10
Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge9/10
Alien: Covenant6/10
Free Fire2/10
Get Out26/9
Kong Arthur: Legenden om sværdet25/9
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken af følgende film er ikke instrueret af Russ Meyer?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
SÝg pŚ Google