CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Burnt

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2015

Manuskript:
Steven Knight, Michael Kalesniko

Producere:
Stacey Sher
Erwin Stoff

Fotograf:
Adriano Goldman

Klipper:
Nick Moore

Komponist:
Rob Simonsen

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
Scanbox

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 5 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
28-07-16:
Monsieur Chocolat
22-01-15:
American Sniper
03-06-14:
Familien - August: Osage County
23-05-14:
American Hustle
30-08-13:
Silver Linings Playbook
09-08-11:
Limitless
11-02-10:
Valentine's Day
25-12-08:
The Yes Man
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2.35:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
5 slettede scener, 2 featuretter, 4 trailers
Burnt

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Komedie, Drama
Varighed:96 minutter
Instruktør:John Wells
 
Anmeldelsesdato:15-04-2016
Medvirkende:Som:
Bradley CooperAdam Jones
Sienna MillerHelene
Daniel BrühlTony
Riccardo ScamarcioMax
Omar SyMichel
Sam KeeleyDavid
Se komplet creditliste her

Kampen om stjernerne
 
Der er noget indiskutabelt mislykket over Burnt, der er en sjælden identitetsforvirret størrelse. Dels et drama om et komplet sammenbrud for en stjernekok, der desperat jagter den tredje Michelin-stjerne, dels en art kupfilm om en samling opkomlinge, der skal banke en sensation op fra bunden og stjæle opmærksomheden fra de etablerede stjerner på Londons gastronomiske himmel – og ind mellem alt dette også både lidt feel-good komedie og besværlig romance, hvor knudemanden skal indse, at lykken befinder sig lige foran ham.


Copyright:
Scanbox
Elementerne tumler ustyrligt rundt mellem hinanden i John Wells’ insisterende planløse instruktion i fortællingen om 'rock’n’roll-kokken' Adam Jones (Bradley Cooper), der har ladet karrieren gå op i røg i Paris og som ved filmens begyndelse afsoner en selvvalgt straf på en simpel østersbar i Louisiana. 1.000.000 østers skal åbnes, før han har fået lagt afstand til Paris-dagene, hvor hårde stoffer og nætter uden søvn endte med en katastrofe.

Da den sidste østers er vredet op, tager han til London, frisk og på vandvognen og klar til at få fingrene i den sagnomspundne tredje Michelin-stjerne, som alle kokke på det niveau eftertragter. Men ingen vil røre ham og hans iltre temperament med en ildtang, da slet ikke den sammenbidte søn til den restaurantejer, som Jonas efterlod i ruiner i Paris. Så den snarrådige Jones må finde på et snu plan, så han kan få kokkeknivene indenfor på et sted med stjernepotentiale, og snart har han som en anden Egon Olsen eller Danny Ocean samlet et hold af gammel kendinge og nye talenter, så alt kan blive perfektioneret frem til den dag, hvor inspektørerne fra verdens mest anerkendte madguide er på uvarslet besøg.


Copyright:
Scanbox
Burnt får aldrig besluttet sig for, hvad den vil være. Tonen er let i første akt, sjov og uforpligtende og med den karismatiske rockstjerne-kok i centrum, men som så mange før ham knækker han i jagten på perfektionen, og vi skal gennem dels et par for utroværdigt håndterede raserianfald blandt køkkentøjet, før han rammer bunden og i en isoleret set ret rørende scene prøver at begå selvmord med en sous vide-maskine i køkkenet hos den værste konkurrent. Det havde været rørende, hvis vi havde fået lov til at holde lidt af vores flyvske hovedperson inden da, men vi kommer aldrig i nærheden af at forstå ham.

Jovist, er vi klar over, at stjernekokke kan være vaskeægte idioter, der bider hovedet af alt omkring sig i tide og utide, men det virker skidt på film. Der er ganske enkelt ikke det stjernestøv over figuren Adam Jones, som retfærdiggør, hvad hans hold står igennem. Og da filmen indser, at den mangler brændstof og dynamik, så introduceres et hængeparti fra Paris-tiden som et sidste bevis på panik før lukketid. Man har ganske enkelt ikke haft en reel film med en troværdig handling til at starte med. Det, man til gengæld har haft helt klart på blokken, er de mange, mange…mange… billeder af lækre retter fra øverste hylde i kataloget, som i en lind strøm bliver tilberedt og serveret. De virker som hele undskyldningen for at lave filmen, og det kunne måske også have virket, hvis man så ikke havde prøvet at lave stort persondrama – men havde holdt sig til det lette og luftige. Burnt klasker sammen på en måde, som ikke kan forsvares og er ganske enkelt en dårlig film i en appetitvækkende indpakning.
 
DVD-vurdering
En vældig fin featurette om hvordan filmfolkene arbejdede med maden er det mest interessante ved bonusmaterialet. Men de fem slettede, eventurelt med kommentarer fra instruktør John Wells, scener er også fine nok at få med.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Elsk mig!27/4
Guardians of the Galaxy Vol. 227/4
The Fits27/4
Den anden side27/4
Hedi20/4
Creative Control20/4
The Edge of Seventeen20/4
Du forsvinder20/4
Fast & Furious 813/4
The Handmaiden12/4
Flere bio-anmeldelser
 
Allied10/4
Fantastiske skabninger... og hvor de findes31/3
The Accountant27/3
Doctor Strange21/3
Trolls20/3
Inferno7/3
Jack Reacher: Never Go Back6/3
Storkene28/2
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken dengang ukendt skuespiller brød igennem i Joel Schumachers Tigerland?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google