CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Mon Roi

Produktionsland:
Frankrig

Produktionsår:
2015

Manuskript:
Ma√Įwenn Le Besco, Etienne Comar

Producere:
Alain Attal

Fotograf:
Claire Mathon

Klipper:
Simon Jacquet

Komponist:
Stephen Warbeck

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
41shadows

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 5 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
17-10-13:
Betties tur
02-11-12:
A Dangerous Method
06-07-12:
Polisse
28-06-11:
Black Swan
27-10-09:
Public Enemy No. 2
26-10-09:
Public Enemy No. 1
13-06-06:
Afsporet
26-10-04:
Switchblade Romance
23-04-04:
Blodrøde læber
09-02-04:
Irréversible
05-12-01:
De blodrøde floder
 


Mon Roi

Anmeldt af:Uffe Stormgaard
Genre:Drama, Romantik
Varighed:124 minutter
Instruktør:Ma√Įwenn Le Besco
 
Premieredato:12-05-2016
Medvirkende:Som:
Vincent CasselGeorgio Milevski
Emmanuelle BercotMarie-Antoinette Jézéquel
Louis GarrelSolal
Isild Le BescoBabeth
Chrystèle Saint Louis AugustinAgnès

Fransk destruktiv love story
 
De elsker hinanden. De er hinandens v√¶rste fjender ‚Äď men ogs√• lidenskabelige elskende. "Folie a deux" ‚Äď hedder det vidst i psykiatersprog. Og fransk er det.

Tony, der er sammen med broderen og hans forlovede, m√łder Georgio p√• et luksusdiskotek i Paris. Tony, der er k√¶lenavnet for Marie-Antoinette, provokerer ved at st√¶nke isvand fra champagnek√łleren(!) i hovedet p√• Georgio, da hun passerer hans bord. Og det f√•r f√łlger ‚Äď m√• man nok sige. De ender alle fire hos Georgio i hans overd√•dige rigmandslejlighed ‚Äď mere champagne og kaviar ‚Äď og Tony ender (naturligvis) i Georgios k√¶mpeseng.


Copyright:
41 Shadows
"Nu er du vel ikke en skiderik?" siger Tony efter nattens hede elskov.
"Nej", han kigger alvorligt i hendes √łjne. "Jeg er deres konge, det er mig der sender dem rundt i byen", siger han med sit mest charmerende ulvesmil.
S√•dan begynder et destruktivt had/k√¶rlighedsforhold mellem, Georgio restaurat√łren, rigmanden, fallenten, storcharm√łren og Tony, den kloge, s√łgende, velfungerende advokat.

Mon Rois kvindelige franske instrukt√łr, Ma√Įwenn (hun insisterer p√•, at vi skal smide resten af hendes navne v√¶k) har med sin 4. spillefilm, valgt at begynde et helt andet sted.
I fuld fart ned ad l√łjpen p√• det franske skisportssted styrter Tony omkuld ‚Äď og korsb√•ndet er alvorligt beskadiget. En l√¶ngere genoptr√¶ning p√• stedet er n√łdvendig. Det er i optr√¶ningstiden, at filmen tager sin begyndelse. Ti √•rs kampe, genoplevet gennem Tonys √łjne, i vekslende flash backs.
For Georgio er "skiderrikkernes konge ". Utro, ustabil, l√łgner... men ogs√• √łm, k√¶rlig, afv√¶bnende charmerende. Vincent Cassel, (jo, han er s√łn af skuespillerlegenden Jean Pierre Cassel) er nok √łret√¶veindbydende, men ogs√• midt i sit l√łgneunivers skr√łbelig og tryghedss√łgende ‚Äď ind i mellem. Uden at have en autoriseret diagnose, vil vi nok kalde ham psykopat.


Copyright:
41 Shadows
Filmens kernesp√łrgsm√•l drejer sig om Tony og hvorfor hun bliver ved med at holde fast i ham. Tony er en k√¶mper ‚Äď ikke kun som forsvarsadvokat i retten ‚Äď men ogs√• for at f√• livet til at fungere efter hendes borgerlige koncept: √Ügteskab, b√łrn, familie.

Fysioterapeuter, vandgymnaster og l√¶ger pr√łver at f√• kn√¶et til at fungere ‚Äď mens fortidens destruktive kampe for at f√• samlivet til at fungere, glimtvis oprulles. For gift bliver de, endda ved et champagne-boheme-vennebryllup, og √łnskes√łn med komplikationer bliver det ogs√• til. Et mere selv-√łdel√¶ggenede og samtidigt passioneret forhold kan man ikke forestille sig ‚Äď ja, selv den efterf√łlgende omtumlede skilsmisse er hadefuld og k√¶rlig.
P√• genoptr√¶nings-sanatoriumet m√łder hun en gruppe unge "ski-r√łdder" ‚Äď et helt andet milj√ł, hvor hun kan v√¶re sig selv. Grine afslappet, uforpligtigende, uden social eller fl√łjlsm√¶ssige krav. Vi oplever banalt sagt, at b√•de kn√¶ og sind l√¶ges.

Lyder det banalt. Lidt, men takket v√¶re den franske skuespillerinde Emmanuelle Bercot, der hverken er modelsk√łn eller stjernesmart, bliver Tony en levende, dejlig n√¶rv√¶rende kvinde, der aldrig giver op i h√•bet om at fastholde en familie ‚Äď med en mand, hvis f√łlelsesliv er anarkistisk og totalt ansvarsforflygtigende. Vi f√łler, lider og har mest lyst til at r√•be: "jamen kan du da ikke se..." Nok er Tony juridisk intellektuel analytisk og psykologisk tr√¶net som forsvarsadvokat ‚Äď men det glipper, n√•r det g√¶lder hendes egen situation. Emmanuelle Bercot fik de gyldne palmer i Cannes ‚Äď og det er forst√•eligt, et nuanceret, smertefuldt og velargumenteret portr√¶t af en begavet og varm kvinde - udsat for en psykopats magi.
Mon Roi er et nutidigt billede af et fransk overflademilj√ł med to komplekse karakterer. Indsigtsfuldt spillet ‚Äď og til tider medrivende gr√¶nsende til det irriterende.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Skyscraper12/7
Under træet5/7
Ant-Man and the Wasp4/7
Du er den28/6
Hereditary28/6
Far til fire i solen28/6
Huset ved havet28/6
Ocean's 821/6
Violinisten21/6
Love, Simon21/6
Flere bio-anmeldelser
 
The Shape of Water16/7
Game Night13/7
Molly's Game6/7
Black Panther2/7
Den skjulte tråd29/6
Coco22/6
De originale21/6
Darkest Hour14/6
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken af disse instruktører er ikke australier?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
SÝg pŚ Google