CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
A Hologram for the King

Produktionsland:
UK, Frankrig, Tyskland, USA

Produktionsår:
2016

Manuskript:
Tom Tykwer

Producere:
Stefan Arndt
Gary Goetzman
Uwe Schott

Fotograf:
Frank Griebe

Klipper:
Alexander Berner

Komponist:
Johnny Klimek
Tom Tykwer

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
UIP

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 5 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
04-08-16:
Hermelinen
12-04-16:
Spionernes bro
21-07-14:
Saving Mr. Banks
05-03-14:
Captain Phillips
29-07-13:
Cloud Atlas
01-05-12:
En ny chance til Larry Crowne
08-02-08:
Charlie Wilson's War
14-08-01:
Cast Away
 


A Hologram for the King

Anmeldt af:Mia Brygger
Genre:Komedie, Drama
Varighed:98 minutter
Instruktør:Tom Tykwer
 
Premieredato:19-05-2016
Medvirkende:Som:
Tom HanksAlan
Alexander BlackYousef
Sarita ChoudhuryZahra
Sidse Babett KnudsenHanne
Tracey FairawayKit
Tom SkerrittRon

En s√¶lgers d√łd ‚Äď og genopstandelse
 
Alan Clay er en mand, som efterh√•nden har mistet alt; sin kone, sit hus, sit n√łje opbyggede ry i Reyeland Group, som s√¶lger telekommunikationsl√łsninger til firmaer i ind- og udland. Med den globale verdens√łkonomi i en ny tidsalder takket v√¶re blandt andet Kinas billigere l√łsninger, er firmaet og ikke mindst Alans karriere i fare for helt at forsvinde. Han f√•r da chancen for at rejse til Saudi Arabien og pr√¶sentere det nyeste indenfor telekonference-systemer til selveste kongen. Med en kone, der presser ham til at leve op til sit ansvar som br√łdvinder, og en datter, der skal p√• college, ligger det tungt p√• Alans skuldre at levere en ordentlig pr√¶sentation. Og for alt i verden sikre handelen.


Copyright:
UIP
Gymnasiefester og hedeslag
Der er heldigvis meget at more sig over i Tom Tykwers tragikomiske genopstandelsesfortælling om denne Alan Clay, en afmålt mand sat under voldsomt pres af eksterne, og derved ukontrollerbare omstændigheder. Som den akse hvorom filmen drejer, fungerer Tom Hanks glimrende, specielt i hans kraft som lutter modtagesignal for historiens spraglede figurer, der gennem ham får både liv og dimension. Det formidable ved Tom Hanks er da ikke kun hans omfattende talent som funny man, men i hans evne til at træde tilbage og agere straight man.
I denne fort√¶lling er Alexander Black i rollen som Alans p√•lidelige chauff√łr, Yousef, sin v√¶gt v√¶rd i guld. Mage til selvopofrende ven og musikglad araber skal man k√¶mme hele den arabiske √łrken igennem for at finde (og det er et areal der d√¶kker over 2.330.000 km2). Ydermere er Sidse Babett Knudsen i rollen som Hanne et fantastisk, omend noget stereotypisk bekendtskab af en vild og l√łssluppen dansker fanget i √łrkenens ofte form√•lsl√łse venten p√• kongen og uden klare retningslinier. Men sjov er hun.

A failure to communicate
Filmen l√¶gger ellers ud i h√łjt tempo i en sk√łn forening af vestligt hastv√¶rk og Mellem√łstligt tilbagel√¶nen. Oplevet gennem Alans stigende frustration udspiller hans desperate venten p√• kongens ankomst som en bizar blanding af Groundhog Day og Kafka-agtigt mareridt. Alan og hans medbragte hold af medarbejdere bliver anbragt i et k√¶mpe telt uden mad, drikke eller en ordentlig wi-fi forbindelse. Det besv√¶rligg√łr i h√łj grad forberedelsen til den pr√¶sentation, de arbejder p√•, men understreger til geng√¶ld fint ironien i den omfattende kommunikationsbrist, nu hvor de er kommet for at s√¶lge... kommunikationsl√łsninger. De er ikke kommet et √łjeblik for tidligt.


Copyright:
UIP
Visuelt leg og romance
Selvom filmen ligger inde med tilstr√¶kkelig af interessant materiale i form af Alans eksistenskrise, skifter den midtvejs fokus til en omend ej traditionsbundet, s√• i al fald forudsigelig romance og parrer Alan med den kvindelige l√¶ge, som tager ham under meget k√¶rlig behandling, efter han finder en knude p√• sin ryg p√• st√łrrelse med en citron. Og selvom Sarita Choudhury (bedst kendt fra dramaserien Homeland) er et v√¶ldigt s√łdt bekendtskab, f√łles drejningen som en gevaldigt mangel p√• fantasifuldhed, som filmen ellers alene i sit visualitet lader til at v√¶re rig p√•.
A Hologram for a King synes at love en ny m√•de at genopfinde sig selv p√•, men akkurat som det holografiske telekonference system bliver filmen underbudt af en billigere l√łsning, som desv√¶rre er set en trillion gange f√łr og nok i l√¶ngden hverken vil v√¶rd at erindre eller gense.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Hjertets vej22/6
Shalom Italia22/6
Table 1922/6
Transformers: The Last Knight21/6
Kaspar Rostrup19/6
Ulv i fåreklæder15/6
All Eyez on Me15/6
Sieranevada15/6
Den bedste mand15/6
It Comes at Night15/6
Flere bio-anmeldelser
 
xXx: Return of Xander Cage23/6
Manchester by the Sea7/6
Underverden6/6
Jackie2/6
Jeg, Daniel Blake30/5
Assassin's Creed29/5
Nocturnal Animals26/5
Why Him?23/5
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Alec Guiness spiller den lille mand som udses som den britiske efterretningstjenestes agent i klassikeren Vor mand i Havana.
Men hvad ernærer han sig som?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
SÝg pŚ Google