CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Joy

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2015

Manuskript:
David O. Russell, Annie Mumolo

Producere:
John Davis
Megan Ellison
David O. Russell

Fotograf:
Linus Sandgren

Klipper:
Alan Baumgarten
Jay Cassidy
Tom Cross
Christopher Tellefsen

Komponist:
David Campbell
West Dylan Thordson

Censur:
Tilladt for alle, men frar√•des b√łrn under 7 √•r

Distributør:
Fox/Paramount

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 4 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Nyheder:
14-01-16:
Oscar-nomineringerne 2016
 
Anmeldelser:
14-09-17:
Mother!
15-04-16:
Burnt
20-04-15:
Serena
23-05-14:
American Hustle
30-08-13:
Silver Linings Playbook
18-10-11:
X-Men: First Class
09-08-11:
Limitless
19-07-11:
The Fighter
03-05-11:
Winter's Bone
25-10-05:
I Heart Huckabees
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
1.85:1

Lyd:
DTS-HD 5.1

Ekstra materiale:
2 featuretter, billedgalleri
Joy

Anmeldt af:Nadia Parbo
Genre:Komedie, Drama
Varighed:124 minutter
Instruktør:David O. Russell
 
Anmeldelsesdato:23-05-2016
Medvirkende:Som:
Jennifer LawrenceJoy
Robert De NiroRudy
Bradley CooperNeil Walker
Edgar RamírezTony
Diane LaddMimi
Virginia MadsenTerry
Se komplet creditliste her

Oscarmadding for stærke kvinder
 
Dr√łmme bliver knust, men de kan altid vindes tilbage igen. Det er st√łrstedelen af tesen i Joy, David O. Russells nye film om en kvinde, der bare ikke kan vinde ‚Äď indtil hun g√łr det.


Copyright:
Fox Film
Joy er en enlig mor p√• r√łven. Den latinosyngende eksmand bor i k√¶lderen sammen med den gnavne far, mens den ynkelige mor sidder og ser d√•rlige s√¶beoperaer i sovev√¶relset. Hendes sm√• piger vil gerne have selskab og bedstemoderen vil bare gerne g√łre det s√• godt, mens halvs√łsteren n√¶sten ikke kan v√¶re i sig selv af bar misundelse og nag til Joy. Pengene r√¶kker ikke og det g√łr hum√łret heller ikke altid. Men Joy har altid v√¶ret god til at finde p√• opfindelser og da hun en dag f√•r en god id√© til et produkt, der med lidt held og flid kan s√¶lge i landet, kan det enten v√¶re enden p√• √łkonomiske problemer eller starten p√• helt nye.

Kampen om at vinde har altid v√¶ret l√¶kker at se p√• film, for hvem kan ikke lide at se en h√•rdtarbejdende kvinde endelig n√• toppen til sidst? I Jennifer Lawrences skikkelse kan ethvert menneske virke sympatisk og det g√łr titelpersonen da ogs√•, n√•r hun vakler mellem alle de mennesker i sit liv, der g√łr livet surt for hende, men som hun alligevel elsker gr√¶nsel√łst. St√¶rke kvinder er det nye sort p√• film, og der er f√• mennesker, man som tilskuer gerne vil unde en smule held p√• tilv√¶relsens vej som den gavmilde og viljest√¶rke Joy.


Copyright:
Fox Film
Joy er en god film, som Russell i denne seneste del af sin karriere plejer at lave dem. Han har fundet en god opskrift og man skal blive ved sin l√¶st, som det gamle danske ordsprog siger. Oscar-akademiet skal jo finde en vinder hvert √•r, s√• hvorfor ikke satse p√• det sikre manuskript, der b√•de giver os lidt af Russell-light, blandet med en smule feel-good om den amerikanske dr√łm? At lave den slags film er efterh√•nden noget, den amerikanske instrukt√łr kan til fingerspidserne og som stadig virker. Som filmentusiast er det dog sv√¶rt ikke at t√¶nke den skeptiske tanke: Hvorn√•r mon den slags ikke l√¶ngere er nok? Hvorn√•r mon der skal mere til end Bradley Cooper og Jennifer Lawrence i samme film, nogle k√¶kke bem√¶rkninger og en fort√¶lling, der g√łr sin tilskuer glad i l√•get?

Med andre ord er Joy en velinstrueret og i det hele taget vellykket film, der dog mangler det endelige spontane og overrumplende touch, som Russells tidligere film, Spanking the Monkey og Flirting with Disaster, havde ‚Äď men som heller aldrig var i n√¶rheden af en Oscar. Russell har fundet opskriften, og det er en god opskrift med masser smil, glimt i √łjet og fort√¶llestruktur, men efterh√•nden kunne det v√¶re befriende med en fort√¶lling, som ikke var sat p√• forh√•nd. En der overrasker, forbl√łffer og forundrer. Joy er bestemt en god film, og der er ikke den person, der ikke vil gl√¶des bare en lille smule over den, men den er hverken overraskende, forbl√łffende eller forundrende.
 
DVD-vurdering
Med blu-ray‚Äôens to featuretter kommer man egentlig ikke s√• meget bag om filmen, som diverse udgivelsers bonusmateriale ofte fors√łger at overbevise os om, men vi f√•r to rigtig sp√¶ndende indslag, der ikke kun kradser lidt i den p√¶ne overflade.
De varer henholdsvis 20 og 68 minutter og er klar værd at bruge de mange ekstra minutter på. Ikke at det time lange interview med Jennifer Lawrence og David O. Russell er lige spændende i alle små 70 minutter, med hovedsageligt lærer vi en del om deres proces med at lave filmen, hvilket jo er formålet med bonusmateriale.
Ellers finder man nogle stillfotos fra filmen.


Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Borg14/9
God's Own Country14/9
En fremmed flytter ind14/9
American Assassin14/9
Mother!14/9
Team Hurricane11/9
De vildfarne7/9
Stefan Zweig - Farvel til Europa7/9
Logan Lucky7/9
It7/9
Flere bio-anmeldelser
 
Guardians of the Galaxy Vol. 211/9
Fast & Furious 88/9
Sm√łlferne: Den hemmelige landsby28/8
The Salesman25/8
Loving21/8
Elle18/8
Life15/8
Sk√łnheden og udyret14/8
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilket citat stammer ikke fra Kiss Kiss Bang Bang?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
SÝg pŚ Google