CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Kollektivet

Produktionsland:
Danmark

Produktionsår:
2016

Manuskript:
Tobias Lindholm, Thomas Vinterberg

Producere:
Sisse Graum J√łrgensen
Morten Kaufmann

Fotograf:
Jesper T√łffner

Klipper:
Janus Billeskov Jansen
Anne √ėsterud

Komponist:
Fons Merkies

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
Nordisk Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 3 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
20-04-17:
Du forsvinder
01-09-16:
Kærlighed og andre katastrofer
07-09-15:
Far from the Madding Crowd
12-09-14:
En du elsker
29-01-13:
Den skaldede frisør
08-04-08:
En mand kommer hjem
10-10-05:
Den store dag
29-08-05:
Dear Wendy
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2.35:1

Lyd:
DTS-HD 5.1

Ekstra materiale:
Slettede scener, featuretter
Kollektivet

Anmeldt af:Christian Rising Matthiasen
Genre:Drama
Varighed:112 minutter
Instruktør:Thomas Vinterberg
 
Anmeldelsesdato:07-06-2016
Medvirkende:Som:
Ulrich ThomsenErik
Fares FaresAllon
Trine DyrholmAnna
Julie Agnete VangMona
Lars RantheOle
Helene Reingaard NeumannEmma

Ægteskab og utroskab i kollektivet
 
I Thomas Vinterberg's nyeste drama Kollektivet arver arkitektl√¶reren Erik (Ulrich Thomsen) sit barndomshjem i Hellerup. Huset er k√¶mpestort, og Erik er fast besluttet p√• at s√¶lge, da ham og konen Anna (Trine Dyrholm) ikke har r√•d til at bo der sammen med deres 14 √•r gamle datter, Freja (debuterende Martha Sofie Wallstr√łm Hansen). Anna mener dog, at de skal udnytte muligheden og starte et kollektiv op, hvilket Erik efter kort overtalelse indvilger i. Venner, s√•vel som nye ansigter, str√łmmer til, og der opst√•r hurtigt et idyllisk f√¶llesskab i kollektivet. Erik indleder dog en aff√¶re med en af sine studerende, hvilket for alvor s√¶tter f√¶llesskabet p√• pr√łve, da hans unge elskerinde Emma (Helene Reingaard Neumann) skal flytte ind i kollektivet.


Copyright:
Nordisk Film
Vinterberg, instrukt√łren bag bl.a. Jagten og Far from the Madding Crowd, er selv opvokset i et kollektiv og ved om nogen, hvordan det er at v√¶re del af et kollektivt f√¶llesskab, der i samarbejde skal f√• livet til at fungere. Kollektivet er ogs√• mere et portr√¶t af et kollektiv, frem for en m√•lrettet fort√¶lling, der fors√łger at formidle et bestemt budskab omkring kollektiver. Som helhed er det heller ikke kollektivet der driver fort√¶llingen, men derimod den intime k√¶rlighedshistorie mellem Erik, Anna og Emma. Kollektivet danner rammen for fort√¶llingen, men er p√• ingen m√•de n√łdvendig for at fort√¶lle historien, der i sin grundkerne handler om, hvordan man som familie f√•r det til at fungere, n√•r far har fundet en anden.

Der er st√¶rke og ubehagelige scener, n√•r vi ser Anna, spillet med fantastisk overbevisning af Trine Dyrholm, langsomt bryde sammen, da hun bliver tvunget til at se sit √¶gteskab gennem 15 √•r krakelere for √łjnene af hende. Ulrich Thomsen form√•r ogs√• at bringe en menneskelighed ind i Erik, der p√• trods af hans usympatiske opf√łrelse g√łr, at vi aldrig hader ham. De andre personer i kollektivet fremstilles humoristisk, som interessante mennesker at stifte bekendtskab med. Dette bekendtskab opn√•s desv√¶rre aldrig, da de langsomt bliver tvunget i baggrunden, til fordel for, at k√¶rlighedshistorien om Erik og Anna's √¶gteskab kan overtage rampelyset.


Copyright:
Nordisk Film
Det er netop dette, der er med til at skabe f√łlelsen af, at Kollektivet mangler fokus, fordi at kollektivet som fort√¶lleelement, ender med at f√łles som en statist i en film omkring √¶gteskab og utroskab, som man allerede har set utallige gange f√łr. Kollektivet er, ligesom Vinterberg's tidligere film, fyldt med f√¶nomenale skuespillerpr√¶stationer, og er p√• et teknisk plan gennemf√łrt og helst√łbt. Det er bare en skam, at kollektivet i filmen ikke spiller en liges√• stor rolle, som titlen indikerer. Dette resulterer i en k√¶rlighedshistorie, der f√łles som noget, vi har set mange gange f√łr, og dette er un√¶gteligt en skam.
 
DVD-vurdering
Tre slettede scener og fire meget korte bag kameraet-indslag lyder ikke af meget, men det er ganske interessant og is√¶r de f√łrste to featuretter er p√¶nt morsomme, p√• deres egen lundefulde m√•de. Lidt men godt.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (4 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Wholesale Hockey Jerseys China
16-8-2018 10:28
You can see water vapors with every puff which is totally odor and smoke free. 24 (Xinhua) FC Barcelona have an injury crisis looming in the wake of Sunday's narrow win at home to Athletic Club Bilbao.4 seconds (0)2. Preview the Newsletter:To preview your newsletter, just click on on the “View” tab (up top) on MS Ribbon and select the “Complete Screen Reading” icon. Save Your Publication:When you are completed with your design make certain to help save it, print it or email.
Wholesale Hockey Jerseys China http://www.wholesalecheapnflsportsjerseys.com/

buy cheap albion online gold
22-1-2018 13:03
This is really a nice place.
buy cheap albion online gold https://www.gopipol.com/blogs/2225/3148/albion-you-have-ability-to-immerse-yourself-in-a-virtual-world

Click Here
30-12-2017 13:27
I will be there for you.
Click Here http://www.cinenetworld.com/member/blog_post_view.php?postId=37783

Buh
25-12-2017 22:38
Damn hvor dårligt skrevet!


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Det tredje mord16/8
The Equalizer 216/8
Nancy16/8
The Spy Who Dumped Me16/8
The Meg9/8
Mission: Impossible - Fallout2/8
Hotel Artemis26/7
Sicario 2: Soldado19/7
Mamma Mia! Here We Go Again19/7
Landet af glas19/7
Flere bio-anmeldelser
 
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
The Florida Project17/7
The Shape of Water16/7
Game Night13/7
Molly's Game6/7
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri3/7
Black Panther2/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken popstjerne lægger stemme til Arthur i Shrek 3?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
SÝg pŚ Google