CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
A Perfect Day

Produktionsland:
Spanien

Produktionsår:
2015

Manuskript:
Fernando León de Aranoa, Diego Farias

Producere:
Fernando León de Aranoa
Jaume Roures

Fotograf:
Alex Catal√°n

Klipper:
Nacho Ruiz Capillas

Komponist:
Arnau Bataller

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
Camera Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 5 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
18-03-16:
Sicario
12-02-15:
Inherent Vice
25-03-14:
Thanks for Sharing
18-02-13:
Savages
16-11-09:
Che - Argentineren
18-01-08:
Things We Lost in the Fire
13-11-07:
The Secret Life of Words
14-02-06:
Code 46
14-09-04:
21 Grams
03-09-02:
Human Nature
 


A Perfect Day

Anmeldt af:Christian Rising Matthiasen
Genre:Komedie, Drama
Varighed:106 minutter
Instruktør:Fernando Le√≥n de Aranoa
 
Premieredato:16-06-2016
Medvirkende:Som:
Benicio Del ToroMambr√ļ
Tim RobbinsB
Olga KurylenkoKatya
Mélanie ThierrySophie

Overraskende underholdende sort dramakomedie
 
A Perfect Day er om noget en smal fort√¶lling. Et uspecificeret sted i Balkan-regionen, er en gruppe hj√¶lpearbejdere i gang med at hejse et lig op af en br√łnd, f√łr at det g√•r i forr√•dnelse og forgifter den sidste br√łnd, som indbyggerne har til r√•dighed. Rebet kn√¶kker og en lang rejse gennem konfliktzoner og FN-bureaukrati begynder. For det er ikke ligetil at finde ressourcer i det √łdelagte Balkan, der p√• trods af fredsforhandlinger stadig er pr√¶get af militante gruppers magt og ikke mindst FN's krav om, hvad hj√¶lpearbejderne m√• og ikke m√•.


Copyright:
Camera Film
Det er ikke kun p√• papiret, at plottet lyder s√•re simpelt, men det er netop ogs√• derfor at komedieelementet f√•r lov til at trives s√• godt. De forhindringer og udfordringer hj√¶lpearbejderne st√łder p√•, er ofte s√• groteske og langt ude i forhold til civiliserede standarder, at hverken hj√¶lpearbejderne vi f√łlger eller en selv, kan lade v√¶re med at grine af dem. Og her m√• man virkelig sige, at A Perfect Day finder sin styrke. Det, og s√• de glimrende pr√¶stationer leveret af is√¶r Tim Robbins og Benicio Del Toro, der sammen med det √łvrige cast har en glimrende kemi, som virkelig fremmer komikken i dialogen, der er en vigtig del af filmen. Dertil skal det da ogs√• lige n√¶vnes, at Morten Suurballe (Forbrydelsen) er med i en mindre rolle som del af en dansk FN-styrke.

A Perfect Day er dog lidt h√•rd ved en i starten, hvor etableringen af hj√¶lpearbejdernes personligheder er lidt for tydelig og unaturlig, og dialogen f√łles lettere hakkende og opl√¶st. Det bliver dog hurtigt bedre, da f√łrst jagten efter et nyt reb g√•r ind, og fort√¶llingen for alvor g√•r i gang. Selvom historien er relevant og original, kunne det uden tvivl have endt, som en ufattelig kedelig film, men takket v√¶re den komiske tilgang, og et h√•rdt sparkende punk soundtrack, har den spanske instrukt√łr Fernando Le√≥n de Aranoa (Mandage i solen, Princesas) virkelig form√•et at skrue en mindev√¶rdig film sammen.


Copyright:
Camera Film
A Perfect Day er ikke kun en fremstilling af krigens uhyrligheder, og de d√•rlige k√•r som de skaber for de mennesker der st√•r tilbage. Det er ogs√• en beretning om de hj√¶lpearbejdere, der g√łr en enorm, men ofte ubel√łnnet, indsats i fors√łg p√• at hj√¶lpe disse mennesker. Dette g√łr den uden at fremst√• un√łdvendig idealistisk, og man f√łler p√• intet tidspunkt, at den fors√łger at tvinge et budskab ned i halsen p√• en. Det er en komisk og lettilg√¶ngelig m√•de, at A Perfect Day griber sin fort√¶lling an p√•, og dette har en underholdende og forfriskende effekt, uden at det sl√¶kker p√• filmens informative kvaliteter.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Vi ses deroppe14/6
Stor som en sol14/6
Den skyldige14/6
Sommeren 19937/6
Junglebanden7/6
Jurassic World: Fallen Kingdom7/6
F√¶dre og s√łnner6/6
Isle of Dogs31/5
Mit Gr√łnland24/5
Skjold & Isabel24/5
Flere bio-anmeldelser
 
The Greatest Showman18/5
Star Wars: The Last Jedi16/4
Mordet i Orientekspressen13/4
The Killing of a Sacred Deer2/4
Justice League26/3
The Square23/3
Thor: Ragnarok12/3
Blade Runner 20492/3
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Han blev tilbage i 1941 den første i historien, der modtog 4 Oscar-nomineringer for den samme film. Hvad hed filmen?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
SÝg pŚ Google