CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Spotlight

Produktionsland:
USA, Canada

Produktionsår:
2015

Manuskript:
Josh Singer, Tom McCarthy

Producere:
Blye Pagon Faust
Steve Golin
Michael Sugar

Fotograf:
Masanobu Takayanagi

Klipper:
Tom McArdle

Komponist:
Howard Shore

Censur:
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Distributør:
Universal/Sony Pictures

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 4 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
02-02-17:
The Founder
12-11-15:
Infinitely Polar Bear
05-06-15:
Birdman
02-06-15:
Foxcatcher
09-12-14:
Forelsket i New York
25-03-14:
Thanks for Sharing
29-04-12:
Win Win
31-01-11:
The Kids Are All Right
25-03-09:
Blindness
19-02-09:
The Visitor
27-10-08:
Reservation Road
16-05-06:
Good Night, and Good Luck.
16-08-04:
The Station Agent
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
1.85:1

Lyd:
DTS-HD 5.1

Ekstra materiale:
2 featuretter, 4 trailers
Spotlight

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Drama
Varighed:129 minutter
Instruktør:Tom McCarthy
 
Anmeldelsesdato:01-08-2016
Medvirkende:Som:
Mark RuffaloMike Rezendes
Michael KeatonWalter 'Robby' Robinson
Rachel McAdamsSacha Pfeiffer
Liev SchreiberMarty Baron
John SlatteryBen Bradlee, Jr.
Brian d'Arcy JamesMatt Carroll
Se komplet creditliste her

Fællesskabets tavshed
 
Den katolske kirke måtte i 2002 lægge ryg til et stykke gennemarbejdet researcharbejde fra en gruppe journalister på avisen The Boston Globe, som ikke bare kunne bevise systematisk seksuelt misbrug af børn begået af præster i kirkens fold, men også hvordan kirkens ledelse havde udviklet et system til at dække over forbryderne og holde skandalerne under gulvtæppet. Et skandaløst, men helt igennem Pulitzer-værdigt (og -vindende) stykke arbejde udført af en gruppe dedikerede journalister og en redaktør, der forstod vigtigheden i at give plads til det lange seje træk.


Copyright:
UIP
En så nobel historie fortjener en film, og heldigvis kan man konstatere, at Tom McCarthys ligefremme udgave af historien rummer præcis samme grundighed og præcision i sin skildring af Globe-folkenes bestemt ikke altid lette arbejde. Spotlight, som er navnet på graverredaktionen, der producerede historien, er et spændende og gennemgribende velspillet drama, som får lagt den helt rette vægt på paradokset i, at en skandale af så stort omfang kunne udspille sig i årtier i en by så stor som Boston uden at komme op til overfladen. Man vendte det døve øre til blandt borgere, embedsfolk og journalister helt frem til nogen turde tage sagen under grundig behandling.

Den friske vind over det indspiste Boston kommer i skikkelse af redaktøren Marty Baron, som rykker ind fra Florida til al den skepsis, som kun fremmede kan mødes med, men trods al frygt om, at han bringer nedskæringer i sit kølvand, så fremstår den mutte og bryske ansvarlige som kampklar, da han fornemmer en sag omkring den katolske kirke, som alle lader til at negligere. Han sætter sine Spotlight-folk på opgaven under ledelse af Michael Keatons Walter Robinson, og de starter med en enkelt historie om et overgreb og arbejder sig dybere ned i det, som viser sig at være en ikke bare landsdækkende, men også global skandale. For sagen i Boston fik en lavine af ofre til at melde sig, og filmen kan slutte lammende klinisk med skærm efter skærm af katolske menigheder, der har været ramt af skandalen.


Copyright:
UIP
Spotlight er enkel og veldisponeret som film. Der lægges vægt på traditionelle dyder med et stærkt og passende indigneret manuskript, en lyst til at loyalt at skildre dygtige fagfolk på arbejde og en række skuespillere, der for de fleste vedkommendes får kødfulde roller at arbejde med. Mest taknemmelig kan Oscar-nominerede Mark Ruffalo være som Spotlight-holdets iltre terrier, og han griber sine nøglescener stærkt og engageret efterhånden som det går op for ham og de øvrige, hvor stort og omsiggribende misbruget af Bostons uskyldige børn har været – og hvor blinde samfundet har tilladt sig selv at være i de mange år, det har stået på. En stærk film om en skræmmende sag – og god klassisk filmfortælling, der tør 'nøjes' med at fortælle sin historie uden for mange kunstige dramaturgiske greb.
 
DVD-vurdering
De to vedlagte featuretter er så overfladisk overskrift-agtige, at vi ikke blive meget klogere på noget som helst omkring filmen.
Og ellers finder man fire trailers på blu-ray’en. Pænt skuffende ekstramateriale.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Hjertelandet20/9
BlacKkKlansman20/9
Bare Juliet20/9
The Predator13/9
The Seagull13/9
Mod solnedgangen13/9
In the Aisles6/9
Den dag på stranden6/9
The Raft5/9
Ordets magt30/8
Flere bio-anmeldelser
 
Peter Kanin3/9
Avengers: Infinity War31/8
Rampage Out of Control27/8
A Quiet Place24/8
Ready Player One17/8
Pacific Rim Uprising13/8
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilket filmselskab er Danmarks ældste?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google