CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Maryland

Produktionsland:
Frankrig, Belgien

Produktionsår:
2015

Manuskript:
Alice Winocour, Jean-Stéphane Bron

Producere:
Emilie Tisné

Fotograf:
Georges Lechaptois

Klipper:
Julien Lacheray

Komponist:
Mike Lévy

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
41shadows

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 5 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
08-08-16:
Mustang
17-06-16:
The Danish Girl
17-03-16:
A Bigger Splash
07-09-15:
Far from the Madding Crowd
05-12-14:
Bullhead
05-08-13:
Smagen af rust og ben
12-01-11:
Alt for hende
29-04-08:
The Hunting Party
 


Disorder

Anmeldt af:Nadia Parbo
Genre:Drama
Varighed:101 minutter
Instruktør:Alice Winocour
 
Premieredato:04-08-2016
Medvirkende:Som:
Matthias SchoenaertsVincent Loreau
Diane KrugerJessie

Kunsten at antyde
 
Det kan v√¶re sv√¶rt at fort√¶lle en historie om noget konkret ved brug af kun facetter, der ikke helt kan ses. At f√• en reel historie frem, for ikke at n√¶vne f√łlelser, der gemmer sig nedenunder, ved brug af et blik, noget usagt, en skjult handling. Instrukt√łr Alice Winocour, der tidligere har lavet det franske drama Augustine og v√¶ret medforfatter p√• Mustang, har delvis succes med at skabe den slags stemning i sin seneste film Disorder, der halter lidt i forholdet mellem to mennesker, men derimod disker op med sp√¶nding, n√•r thrillersegmentet f√łrst kommer i gang.


Copyright:
41 Shadows
Soldaten Vincent vil gerne tilbage til den krig, han lige har forladt. L√¶gerne kan se, at han ikke er i stand til at komme tilbage, men det er hans eneste st√•sted i en verden, der ikke vil vide af ham. For at f√• tiden til at g√•, indtil en endelig afg√łrelse kommer p√• bordet, tager han et job som sikkerhedsvagt for hustruen til en libanesisk forretningsmand og hendes lille s√łn. Men Vincent ser trusler overalt og er overbevist om, at de to mennesker er i fare, mens han bliver mere og mere fascineret af den smukke hustru. Men foreg√•r truslen kun indeni traumatiserede Vincent eller ser han noget, ingen andre kan f√• √łje p√•?

Disorder er en film, hvis menneskelige element baserer sig n√¶sten udelukkende p√• den forsagte kemi mellem de to hovedroller. Den smukke rigmandshustru og den lidende krigsveteran. Det er ikke, at denne kemi mangler mellem Matthias Schoenaerts og Diane Kruger, men at den n√¶sten er for diskret til rigtigt at ramme. Det er en fin balance at markere sig uden at blive for r√łrstr√łmsk, men i Disorder er instrukt√łr Alice Winocour kommet til at havne i den anden gr√łft, hvor alting er s√• underspillet, at det n√¶rmest slet ikke eksisterer. Matthias Schoenarts alene derimod er efterh√•nden ekspert i at spille lidende muskelm√¶nd, noget han understreger i rollen som den plagede Vincent.


Copyright:
41 Shadows
Selve sp√¶ndingsmomentet i Disorder er derimod sk√•ret ind til benet i en formidabel kurve. Den angstplagede Vincent ser sp√łgelser overalt, men er i tvivl om deres validitet. Det samme er vi og lider n√¶sten sammen med ham, som han begynder at reagere markant p√• sine omgivelser. Hvorn√•r vil alting begynde at g√• galt, sp√łrger vi os selv. Hvorn√•r vil denne ulykkelige mand endelig falde ned ad den stejle skr√•ning, han langsomt bygger op for sig selv? Og er der noget om alle de advarsler, han ser overalt? Katastrofen lurer om hvert hj√łrne, men er det en udefrakommende trussel mod familien eller en selvsaboterende handling fra Vincents egen h√•nd.

Winocour baserer halvdelen af sin film p√• en kemi, der ikke f√•r plads til at udfolde sig tilfredsstillende, men hun har samtidigt fuldkomment styr p√• sp√¶ndingsmomentet i Disorder. Der bliver antydet, men hun er samtidig ikke bange for til sidst at lade antydninger og anstr√łg st√• tilbage for et klimaks, der ville v√¶re enhver actionfilm v√¶rdig. Nogle ville m√•ske kalde det konventionelt, men det er netop dette skift i m√•den at fort√¶lle historien p√•, der trods alt g√łr Disorder til en sp√¶ndende og effektiv thriller.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
The Meg9/8
Mission: Impossible - Fallout2/8
Hotel Artemis26/7
Sicario 2: Soldado19/7
Mamma Mia! Here We Go Again19/7
Landet af glas19/7
Skyscraper12/7
Under træet5/7
Ant-Man and the Wasp4/7
Du er den28/6
Flere bio-anmeldelser
 
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
The Florida Project17/7
The Shape of Water16/7
Game Night13/7
Molly's Game6/7
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri3/7
Black Panther2/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
I 1998 overhalede han Billy Wilder som den mest nominerede manuskriptforfatter i Oscar-historien med i alt 13 nomineringer. Hvad hedder han?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
SÝg pŚ Google