CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Nerve

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2016

Manuskript:
Jessica Sharzer

Producere:
Anthony Katagas
Allison Shearmur

Fotograf:
Michael Simmonds

Klipper:
Madeleine Gavin
Jeff McEvoy

Komponist:
Rob Simonsen

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
Nordisk Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 5 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
17-12-14:
Bad Neighbors
18-11-14:
22 Jump Street
18-12-13:
Familien Miller - langt over grænsen
14-06-12:
21 Jump Street
19-08-11:
Scream 4
 


Nerve

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Adventure, Thriller
Varighed:96 minutter
Instruktør:Henry Joost
Ariel Schulman
 
Premieredato:25-08-2016
Medvirkende:Som:
Emma RobertsVee
Dave FrancoIan
Emily MeadeSydney
Juliette Lewismoren

Nattens udfordringer
 
I en tid, hvor alle fra folkeskolefiaskoer til jakkesætsklædte virksomhedsledere, jagter Pokemons på tværs af land og rige, kommer en film, hvis grundpræmis læner sig op af et tilsvarende, om end langt mere voksent udgangspunkt. "Nerve" er titlen på spillet, der er en digital undergrundsudgave af den klassiske leg "Sandhed eller konsekvens". Her vælger man, om man vil være aktiv spiller eller passiv, betalende tilskuer – og tilskuerne kan så løbende stille spillerne udfordringer. Spillet følges af alle via spillernes mobiltelefoner, som skal filme strabadserne i de 24 timer et spil varer.


Copyright:
Nordisk Film
Hovedrollen er Venus, kaldt Vee (spillet af Julia Roberts niece Emma Roberts), som lever på Staten Island og er ved at vælge retning for sin studiefremtid. Staten Island ligger forræderisk med hele Manhattan som horisont, men stadig en lang sejltur eller endnu længere køretur væk fra den forjættede storby. Moderen foreslår omklamrende, at de blot kan dele lejligheden "som veninder", og i virkeligheden forsøger de begge – på hver deres måde – at komme sig over tabet af Venus' storebror, der døde to år tidligere.

Vees bedste veninde, den vilde og uforudsigelige Sydney, spiller med i Nerve – og hun udfordrer konstant den pæne Vee til at tage nogle chancer, til at tale med de fyre, hun er vild med – og i det hele taget bare slå sig løs. Efter at være blevet presset ekstra hårdt tilmelder Vee sig i trods Nerve som spiller – og så tager begivenhederne fart.


Copyright:
Nordisk Film
Tilskuerne i spillet vælger udfordringerne – og for hver spiller stiger sværhedsgraden og vildskaben i udfordringerne i takt med, at honoreringen, som er kontakt og sat ind på kontoen, stiger. Første udfordring lyder: Kys en fremmed. Han viser sig også at være med i spillet, og snart fornemmer spillets tilskuere at de to passer godt sammen – og således følges deres udfordringer ad i et vanvidsridt ind i New Yorks natteverden, hvor jagten på stadig flere tilskuere hænger direkte sammen med udfordringernes sværhedsgrad. Når natten er omme vil kun to spillere være tilbage på en endelig duel – men spillet indeholder flere grumme hemmeligheder, end man lige skulle tro.

Handlingen i Nerve overrasker sjældent, og hen mod slutningen har den svært ved både at bevare en troværdig forankring i New Yorks natteliv og samtidig eskalere spillet frem til et klimaks, der giver mening i forhold til forløbet, der ligger forud. Og den belærende pædagogiske tone, der gemmer sig under overfladens glitter, om den moderne teknologis mange farer og moralske faldgruber er altid trættende at møde. Til gengæld er de to hovedpersoner – Emma Roberts og Dave Franco – tilpas interessante og med en indbyrdes kemi, der gør, at man lader sig fænge af deres eventyr. Der er en sød, naturlig charme mellem dem, som er uvant i konceptfilm som denne – og kombineret med et fornuftigt tempo undervejs, så er underholdningsværdien ganske forsvarlig især i filmens første halvdel.
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Hjertelandet20/9
BlacKkKlansman20/9
Bare Juliet20/9
The Predator13/9
The Seagull13/9
Mod solnedgangen13/9
In the Aisles6/9
Den dag på stranden6/9
The Raft5/9
Ordets magt30/8
Flere bio-anmeldelser
 
Peter Kanin3/9
Avengers: Infinity War31/8
Rampage Out of Control27/8
A Quiet Place24/8
Ready Player One17/8
Pacific Rim Uprising13/8
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem debuterede som instruktør i 1978 med ungdomsfilmen Vil du se min smukke navle??
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google