CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Eye in the Sky

Produktionsland:
UK

Produktionsår:
2015

Manuskript:
Guy Hibbert

Producere:
Ged Doherty
Colin Firth
David Lancaster

Fotograf:
Haris Zambarloukos

Klipper:
Megan Gill

Komponist:
Paul Hepker
Mark Kilian

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
Scanbox

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 5 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
09-03-16:
Kvinden i guld
16-01-15:
Hundredefodsrejsen
04-04-14:
Ender's Game
05-03-14:
Captain Phillips
12-12-13:
Red 2
20-02-12:
The Debt
08-03-11:
Red
26-02-08:
Afsløringen
19-09-06:
Tsotsi
08-01-03:
Last Orders
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2.40:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Featuretter, trailers
Eye in the Sky

Anmeldt af:Mia Brygger
Genre:Drama, Thriller
Varighed:98 minutter
Instruktør:Gavin Hood
 
Anmeldelsesdato:09-09-2016
Medvirkende:Som:
Helen Mirrenoberst Powell
Aaron Pauldronepilot Steve Watts
Alan RickmanGenerall√łjtnant Benson
Monica DolanAngela Northman
Barkhad AbdiJama Farah
Jeremy NorthamBrian Woodale

Krigsf√łrelse i fugleperspektiv
 
I k√łlvandet p√• al den moderne teknologi verden efterh√•nden har skabt, er distance og f√łlelsesm√¶ssig fremmedg√łrelse blevet en bitter bivirkning. Det har √¶ndret vores forhold til hinanden, ikke mindst os selv, og i krigssammenh√¶nge er en afstandstagen et n√łdvendigt onde for at komme fjenden i fork√łbet. Men kan teknologiens fremskridt nogensinde skabe nok afstand imellem os til at udradere al vor humanisme? Det har krigsthrilleren, Eye in the Sky valgt at tage til eftersyn. Hvordan f√łres krig ud i den moderne drone-alder, hvor vi er kommet langt nok v√¶k fra slagmarken og fjendens umiddelbare r√¶kkevidde, men hvor vi endnu h√¶nger faretruende t√¶t p√• dennes m√¶rkbare menneskelighed?


Copyright:
Scanbox
Hvem bestemmer egentlig her?
Oberst Powell (Helen Mirren) har de sidste seks √•r jagtet den britiske statsborger, Susan Danford, som nu g√•r under navnet Ayesha Al-Hady og ja, nu fungerer som terrorist. Hun ligger h√łjt p√• listen over Storbrittaniens mest efters√łgte, og er blevet fundet i Nairobi med to andre efters√łgte terrorister. Powell har til opgave at fange hende og bringe hende tilbage til landet, s√• hun kan blive retsforfulgt. Men tingene bliver hurtigt kringlede. En minidrone, der midt p√• Nairobis st√łvede gader bliver styret af agenten, Jama (Barkhad Abdi), afsl√łrer at de efters√łgte er t√¶t p√• at udf√łre et angreb. Powell v√¶lger at √¶ndre missionen og s√łger i stedet om tilladelse til at udf√łre et droneangreb p√• huset de efters√łgte befinder sig i, for at forhindre deres snarlige angreb og de uundg√•elige civile drab, det vil f√łre med sig. Men at f√• tilladelse til at henrette en britisk s√•vel som en amerikansk statsborger i krigen mod terror, viser sig hurtigt at v√¶re det mindste af oberstens problemer.

Den lille r√łdh√¶tte og dronen
Eye in the Sky handler ikke om hvorvidt det er forkert at henrette terrorister eller deres medsammensvorne; ej heller handler den om bureakratiet, som filmen ellers er sv√łbt ind i, og de forhindringer det stiller i vejen for den aldeles determinerede oberst. Aksen, hvorom filmen drejer, er en 9-√•rig pige, som uden sit vidende bliver hovedpersonen i Powells mission og fungerer som filmens moralske kompas. Alia, i sin r√łde burka og med br√łdkurven over sin ene arm, stiller sin bod op og begynder at s√¶lge det br√łd som moren lige har hevet ud af ovnen derhjemme. For hende er det en dag som alle andre. For dronens √łje og den samvittighedsfulde dronepilot, Watts (Aaron Paul) har hun stillet sig midt i farezonen, l√¶net op af muren til det hus, hvori terroristerne befinder sig.


Copyright:
Scanbox
Enkelt og virkningsfuldt
Filmens styrke er dens evne til at sk√¶re fra og fokusere p√• sit ene etiske sp√łrgsm√•l: kan det retf√¶rdigg√łres at dr√¶be civile i jagten p√• terrorister og deres mulige fremtidige ofre? Eye in the sky er en stram thriller bundet op p√• netop dette dilemma i en √•ndel√łst nervepirrende sv√¶ven mellem pligten til at forhindre st√łrre mennesketab og et bl√łdende √łnske om at redde pigen. Instrukt√łr Gavin Hood form√•r at holde et knivskarpt fokus gennem 102 minutter, hvor man skiftevis m√• se milit√¶rpersonalet vride sig i h√¶nderne over situationens stagnering og politikernes √łnske om at slippe ud med ansigtet og deres job i behold. Det er grumt, det er til tider umenneskeligt at se p√•, men alligevel lader Hood humanismen sive ned i alle revner og spr√¶kker, s√• man aldrig risikerer at glemme at det er mennesker af k√łd, blod og f√łlelser, der har fingeren p√• aftr√¶kkeren. Man er garanteret sm√• to timers maveknugende sp√¶nding, og filmen l√¶gger ligeledes bravt an til en solid diskussion efterf√łlgende ang√•ende ansvarsfuld krigsf√łrelse og hvorvidt det overhovedet kan eksistere?
 
DVD-vurdering
Der er blot to ultrakorte featuretter med sammen med fem trailers fra distribut√łrens andre aktualle udgivelser.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Brad's Status14/12
Stalins d√łd14/12
Star Wars: The Last Jedi13/12
Vinterbr√łdre7/12
Tilbage til Montauk7/12
Suburbicon7/12
Thelma30/11
Kedi30/11
Lumière!23/11
Mordet i Orientekspressen23/11
Flere bio-anmeldelser
 
Abernes planet: Opg√łret1/12
Spider-Man: Homecoming27/11
Grusomme mig 320/11
Transformers: The Last Knight13/11
It Comes at Night10/11
The Mummy6/11
Filmen om Kaptajn Underhyler23/10
Baywatch20/10
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Fra hvilken film stammer følgende citat:

‚ÄĚGoodnight, you princes of Maine. You kings of New England.‚ÄĚ
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
SÝg pŚ Google