CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Swinger

Produktionsland:
Danmark

Produktionsår:
2016

Manuskript:
Mikkel Munch-Fals

Producere:
Emilie Lebech Kaae
Stine Meldgaard Madsen
Meta Louise Foldager

Fotograf:
Jacob Kusk

Klipper:
Henrik Vincent Thiesen

Komponist:
Flemming Nordkrog

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
SF Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(8 stemmer)

Læs også...
Anmeldelser:
31-03-16:
Sorgenfri
06-12-11:
Dirch
30-08-11:
Alle for én
05-04-11:
Sandheden om mænd
25-01-11:
Smukke mennesker
06-08-07:
Hvordan vi slipper af med de andre
26-02-07:
Sprængfarlig bombe
02-05-06:
Nynne
30-07-03:
Se til venstre der er en svensker
 


Swinger

Anmeldt af:Daniel Skov Madsen
Genre:Komedie
Varighed:96 minutter
Instruktør:Mikkel Munch-Fals
 
Premieredato:22-09-2016
Medvirkende:Som:
Martin BuchAdam
Mille DinesenIris
Rasmus BotoftJørgen
Therese DamsgaardIngeborg
Dan ZahleJan
Lisbeth WulffBolette
Se komplet creditliste her

Svage mænd og stærke kvinder
 
Swinger handler om alle de dumme mænd. Mænd der, når alderen trykker og parcelhusets vægge kommer for tæt på, drømmer sig væk til en tabt paradisisk ungdom de aldrig har haft. Mænd der pludselig ikke kan genkende den partner, de i sin tid forelskede sig i. Mænd der er overbevist om, at frelsen fra den rutineprægede hverdag lurer alle andre steder end i deres egen stue. Denne noget bitre pille til alle de slidte parforhold i middelklassedanmark forsødes i Swinger med en stor dosis dansk folkekomedie. Tilbage står en film med en vovet og relevant kerne, der desværre hæmmes af ikke altid lige vellykket humor, og karakterer hvis troværdighed undermineres af for mange billige jokes.


Copyright:
SF Film
Martin Buch spiller Adam med en ansigtsudtryk som en druknet hundehvalp. Han føler sig fanget i et ægteskab der, for Adam, er præcis ligeså utilfredsstillende som hans fjernvarme-job er kedeligt. Selv den årlige weekend i en luksuriøs swingerklub er blevet dagligdag. Denne gang er det dog ikke kun de sædvanlige midaldrende kendinge der er tilstede i klubben. Et ungt par, i skikkelse af Natalie Madueño og Emil Birk Hartmann, dukker op, og det går selvfølgelig galt. Adam gør det forbudte. Han forelsker sig i kvinden Patricia, eller i hvert fald i ideen om hende – og så er banen ellers kridtet op til en lang weekend i swingerklubben.

Instruktør Mikkel Munch-Fals leverer en film der forsøger at balancere mellem folkekomedie og alvorligt drama. Det fungerer langt hen ad vejen godt – særligt måske på grund af den komiske timing mellem de to mænd fra rytteriet Martin Buch og Rasmus Botoft – der spiller en overordentligt usympatisk viagraslugende direktør. Desværre bliver humoren for meget. Filmens hjerte og troværdighed drukner for ofte i jokes der langt fra altid rammer plet. Særligt uheldig er den fordomsfulde brug af biseksualitet som simpel punchline. Om denne ujævnhed i tone har noget at gøre med Charlotte Sachs Bostrups usædvanlige rolle som færdiggørende instruktør, efter Munch-Fals blev ansat som filmkonsulent hos DFI, kan man kun gisne om.


Copyright:
SF Film
Langt bedre går det, når filmen afslører sine mere farlige og stikkende sider. Mille Dinesen brillerer med sin på en gang stærke og sårbare kone, der i for mange år har båret over med en vaklende mand. Det samme gør Natalie Madueño der meget overbevisende præsenterer en søgende ung kvinde. Filmens sympati ligger klart hos kvinderne. De andre karakterer har det desværre med at drukne i karikerede stereotyper, der ikke harmonerer med filmens mere alvorlige tendenser. Samtidig trækkes filmen med et manuskript der desværre vælger, at banke sit budskab fast med dialog der ikke altid er lige mundret – at lykken er noget man skaber, har publikum fanget lang tid før, Mille Dinesen tvinges til bogstaveligt at sige det. Filmen løber også tør for dramatisk drivkraft inden den når frem til målstregen – måske havde ideen egnet sig bedre til en kortfilm?

Det lyder måske alt sammen meget negativt, men det er kun fordi der indeni Swinger lurer en bedre og farligere film der i enkelte momenter stikker hovedet frem og sorthumoristisk viser et par barske sandheder om mænd og parforhold. Som f.eks. når swingerklubbens bollerum igennem filmen langsomt forvandles til et rædselskabinet, eller når Lisbeth Wulffs karakter Bolette går chokerende langt i sit ønske om at blive gravid. Her dukker en film frem der for alvor prikker til dansk films yndlingsemne – parforholdet – på en smertefuld måde man ellers sjældent ser det. Derfor, og for de oprigtigt sjove sekvenser den trods alt også rummer, er Swinger værd at se.

Tag roligt en tur i biografen og få et kig bag swingerklubbens duggede ruder – det er bare ikke helt så farligt som det kunne have været.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Ocean's 821/6
Violinisten21/6
Love, Simon21/6
I Syrien21/6
Vi ses deroppe14/6
Stor som en sol14/6
Den skyldige14/6
Sommeren 19937/6
Junglebanden7/6
Jurassic World: Fallen Kingdom7/6
Flere bio-anmeldelser
 
De originale21/6
The Greatest Showman18/5
Star Wars: The Last Jedi16/4
Mordet i Orientekspressen13/4
The Killing of a Sacred Deer2/4
Justice League26/3
The Square23/3
Thor: Ragnarok12/3
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken film er ikke baseret på en tegneserie?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google