CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
The Beatles: Eight Days a Week - The Touring Years

Produktionsland:
USA, UK

Produktionsår:
2016

Manuskript:
Mark Monroe, P.G. Morgan

Producere:
Brian Grazer
Ron Howard
Paul McCartney

Fotograf:
Michael Wood

Klipper:
Paul Crowder

Komponist:
Ric Markmann
Dan Pinnella
Chris Wagner

Censur:
Tilladt for alle

Distributør:
UIP

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 5 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
27-04-15:
A Hard Day's Night
05-02-14:
Rush
25-11-11:
George Harrison: Living in the Material World
09-12-05:
Imagine: John Lennon
14-04-05:
De-Lovely
09-08-00:
Yellow Submarine
 


The Beatles: Eight Days a Week - The Touring Years

Anmeldt af:Daniel Skov Madsen
Genre:Dokumentar
Varighed:100 minutter
Instruktør:Ron Howard
 
Premieredato:29-09-2016
Medvirkende:Som:
Paul McCartney
Ringo Starr
John Lennon
George Harrison
Richard Lester
Whoopi Goldberg
Se komplet creditliste her

Fire drenge fra Liverpool
 
Der er skrevet utallige bøger, produceret utallige dokumentarfilm, fiktionsfilm, computerspil og ikke mindst udgivet uendelige mængder af musik af og om The Beatles. De har for længst taget plads både i musikhistoriens, og ikke mindst myternes, hal. Har Ron Howard så noget nyt at fortælle med sin dokumentarfilm The Beatles: Eight Days a Week – The Touring Years? Svaret er nej, men filmen er underholdende, og det nyrestaurerede koncertmateriale er intet mindre end spektakulært.


Copyright:
UIP
The Beatles: Eight Days a Week – The Touring Years fokuserer – som den ikke helt mundrette titel antyder – på bandets tumultariske år på turne verden rundt. Gennem arkivoptagelser, fotografier, livemateriale og en smule rekonstruktioner fører filmen publikum igennem de kaotiske år hvor Beatlemania var på sit højeste, og bandet spillede umenneskeligt mange koncerter. I de korte pauser mellem turneerne giver filmen også et begrænset indblik i The Beatles' studieproces, hvor de skabte deres enorme og legendariske katalog af musik.

Det udvalgte arkivmateriale suppleres med interviews af de to nulevende medlemmer af bandet; Paul McCartney og Ringo Starr, men de leverer ikke mange slibrige detaljer. Filmen er en let skøjten hen over The Beatles' storhedstid med fokus solidt plantet i overfladiske anekdoter, og selvfølgelig den enorme fankultur som bandet skabte. Elvis Costello, Sigourney Weaver og Whoopi Goldberg hives ind som celebre eksempler på fans og forklarer hvordan det var at se gruppen live.
Desværre kommer filmen aldrig tættere på end det. Vi får aldrig for alvor et kig bag kulissen, som man ellers kunne have håbet på. Med andre ord er det altså langt hen af vejen legenden The Beatles, og ikke de fire mennesker bag instrumenterne det handler om her. Fans vil have hørt det hele før.

Filmen bevæger sig frem i et underholdende højt tempo, der genskaber noget af det kaos, der herskede omkring bandet på det tidspunkt. Tempoet øger til gengæld også fornemmelsen af aldrig at komme under overfladen. Lige når vi er blevet interesseret i, hvordan gruppen nægtede at spille for et raceadskilt publikum i de amerikanske sydstater, er vi videre til det næste. Der er heller ikke de store stilistiske virkemidler i instruktør Ron Howards præsentation af bandets historie. Et par animerede albumcovers og levendegjorte fotografier, begrænser det sig til. Lidt ærgerligt når nu musikken ellers næsten tigger om en mere fantasifuld fremstilling. Det er solidt og underholdende sat sammen, men ikke mere end det.

Til gengæld, og nu kommer vi til grunden til at se denne film, er de nyrestaurerede koncertoptagelser helt eminente. Howard og hans hold af lydteknikere har gjort et fantastisk stykke arbejde med at sammenstykke lyden fra forskellige kilder, og aldrig har man hørt The Beatles live så levende som her – med mindre man selvfølgelig selv var tilstede da de spillede. De individuelle instrumenter står skarpt frem i lydbilledet og afslører en fantastisk samspillende gruppe. Det er en udfordring ikke at danse lidt i biografsædet.


Copyright:
UIP
Lyden er næsten biletten værd alene, men billedsiden er også nyrestaureret. Vi kan se sveden på de fire unge mænds ansigter, fornemme deres grundlæggende musiklyst og, måske mest interessant, opleve deres kemi på scenen. Her står The Beatles for alvor frem som mennesker, i stedet for de mytologiske musikskikkelser som vi er vant til. Koncertoptagelserne fortæller på den måde en mere underspillet og fascinerende historie end den omgivende film gør det.

The Beatles: Eight Days a Week – The Touring Years er en tilforladelig og munter, men også forglemmelig film. Til gengæld vækkes den til live i de imponerende koncertoptagelser der er et must for alle der har blot en forbipasserende interesse i The Beatles. Bliv hængende til efter rulleteksterne for at se optagelserne fra Shea Stadium. På scenen forvandles myten til talentfulde mennesker, og det er værd at se i biografen.
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Hjertelandet20/9
BlacKkKlansman20/9
Bare Juliet20/9
The Predator13/9
The Seagull13/9
Mod solnedgangen13/9
In the Aisles6/9
Den dag på stranden6/9
The Raft5/9
Ordets magt30/8
Flere bio-anmeldelser
 
Peter Kanin3/9
Avengers: Infinity War31/8
Rampage Out of Control27/8
A Quiet Place24/8
Ready Player One17/8
Pacific Rim Uprising13/8
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken amerikansk skuespiller spiller hovedrollen i Viscontis overdådige Leoparden?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google