CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Klassefesten 3: Dåben

Produktionsland:
Danamrk

Produktionsår:
2016

Manuskript:
Claudia Boderke, Lars Mering

Producere:
Rene Ezra
Tomas Radoor

Fotograf:
Jens Schlosser

Klipper:


Komponist:
Frans Bak

Censur:
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Distributør:
Nordisk Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 3 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.Klassefesten 3: Dåben

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Komedie
Varighed:97 minutter
Instruktør:Birger Larsen
 
Premieredato:06-10-2016
Medvirkende:Som:
Anders W. BerthelsenAndreas
Nicolaj KopernikusNiels
Troels LybyThomas
Iben DornerVibeke
Andrea Vagn JensenJette
Stephania PotalivoNina
Se komplet creditliste her

Dåb, dusk og langstrakte dillere
 
Det er en opskrift med stor folkelig appel. Sæt kendte og folkekære skuespillere sammen, lad dem hygge sig, film anstrengelserne og sælg produktet. Det lyder kynisk og er selvfølgelig også sat groft på spidsen, men efter de første Klassefest-films enorme succes er vi nu så langt fra den første films nogenlunde stramme fortælling – om den klassereunion, der får alle mindreværdskomplekser frem i den midaldrende mand, når ens livsbane skal måles op mod alle de andre, man drømte om fremtiden sammen med – at ordet ”Klassefest” kun indgår i titlen, fordi det er blevet et brand, og dermed er det en del af en kommerciel aftale mellem producenter og publikum. Vi ved, at vi kan vente gags, der går en tand længere end den pæne brede familieunderholdning – og de ved, at der bliver solgt en halv million billetter. Så langt, så godt.


Copyright:
Nordisk Film
Det ændrer dog ikke ved, at man godt må gøre sig lidt umage. Setuppet er i forvejen ikke strakt langt fra virkeligheden: Andreas (spillet af Anders), Niller (spillet af Nikolaj) og Thomas (spillet af Troels) er trioen på konstante afveje, denne gang skudt i gang af dels Andreas’ behov for at få noget på den dumme – og dels hans ufrivillige forpligtelse til at være gudfar for ex-konens nye barn for at vise, at han er mindst lige så ”large” som hans nye rival. Niller og Thomas stiller gerne op, gemmer vielsesringene væk i baglommen og lægger bekymringer om både stilstand i ægteskabet og presset for at gå donorvejen i jagten på en flygtig graviditet bag sig for at hjælpe Andreas.

Det skal ske gennem konceptet ”Grundtvig og Patter” på et højskoleophold alene for singler, som – selvfølgelig – alene består af top-attraktive unge kvinder samt en enkelt homoseksuel, så man ikke skal arbejde for hårdt på at etableret lidt utilpas homo-humor i baderummet. Og selvfølgelig lykkes projektet med at få Andreas tilbage i gamet slet ikke. Det ligger i formatet, at alle planer går galt – og det er præcis det, vi frydefuldt venter på. Nok holder vi af den komiske trio, men det er deres fiaskoer vi elsker højst.


Copyright:
Nordisk Film
Humoren i denne 3’er virker anstrengt. Måske citronen er for presset, måske var tidsplanen bare for presset. Der etableres indledningsvist et par upassende, men dybfølte grin ud af Andreas’ hjerneskadede far, men da han som et nytteløst opkog på ”Weekend med Bernie” følger med dem på højskolen, reduceres figuren blot til et irriterende vedhæng, som ingen ved, hvad de skal stille op med. Det føles generelt som om der er længere mellem de virkelig sjove momenter, selv om et besøg på privathospital bogstaveligt talt trækker i langdrag på den helt rigtige måde – og en buddhistisk baby får en nødvendig, men også lidt hår(d) start på livet. Snapsene er der, men man vansmægter unægtelig på rejsen rundt til dem.

Attraktionen er derfor de tre hovedpersoners indbyrdes kemi. Især Anders W. Berthelsen og Nikolaj Kopernikus har nogle ømme stunder sammen, mens Troels Lybys figur i perioder opleves lidt mere i periferien. Der er dog overordnet noget maskulin bøvethed, som det er svært ikke at elske – og som giver serien en eksistensberettigelse også selv om de enkelte film på ingen måde er komedieklassikere. At den tidligere så fint registrerende instruktør Birger Larsen står ved roret på denne omgang er dog slet ikke til at se, men siden succesen med Lad isbjørnene danse og Karlsvognen er der gået svenske tv-produktioner i karrieren, og her leveres der ikke et eneste original aftryk på et produkt, der heller ikke ønsker det. Det havde dog været interessant at se Birger Larsen give den midaldrende maskuline desperation en ordentlig behandling, men det må blive i et andet regi, hvor der ikke skal hentes mindst en halv million danskere ind i mørket.
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Nancy16/8
The Spy Who Dumped Me16/8
The Meg9/8
Mission: Impossible - Fallout2/8
Hotel Artemis26/7
Sicario 2: Soldado19/7
Mamma Mia! Here We Go Again19/7
Landet af glas19/7
Skyscraper12/7
Under træet5/7
Flere bio-anmeldelser
 
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
The Florida Project17/7
The Shape of Water16/7
Game Night13/7
Molly's Game6/7
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri3/7
Black Panther2/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken af følgende engelske instruktører er specielt kendt for sine socialrealistiske film?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google