CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Un homme à la hauteur

Produktionsland:
Frankrig

Produktionsår:
2016

Manuskript:
Marcos Carnevale, Laurent Tirard, Grégoire Vigneron

Producere:
Sidonie Dumas
Vanessa van Zuylen

Fotograf:
Jérôme Alméras

Klipper:
Valérie Deseine

Komponist:
Éric Neveux

Censur:
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Distributør:
UIP

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 5 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
02-03-17:
Efter kærligheden
01-02-16:
Den franske forbindelse
15-07-14:
Monumenternes mænd
28-09-12:
Små hvide løgne
17-08-12:
The Artist
 


Høj af kærlighed

Anmeldt af:Uffe Stormgaard
Genre:Komedie, Romantik
Varighed:98 minutter
Instruktør:Laurent Tirard
 
Premieredato:27-10-2016
Medvirkende:Som:
Jean DujardinAlexandre
Virginie EfiraDiane Duchêne
Cédric KahnBruno Cassoni

Det er ikke størrelsen det kommer an på
 
Historien er ret original – både verbalt og visuelt. En køn høj blond kvinde, velfungerende advokat, smart kvik, forelsker sig i en charmerende, good-looking, velhavende arkitekt og dværg (!). Så er der lagt op til en romantisk komedie/farce med et strøg af smerte og en grum udlevering af vores fordomme om høj og lav (1,36 cm).
Plottet er fint – så fint at den franske instruktør Laurent Tirard, ham med Asterix-filmene og dem om fransk børnebogs favoritter "Petit Nicolas", er faldet for den argentinske film Corazon de Leon (2013) – og har valgt at genindspille filmen med franske stjerne skuespillere.


Copyright:
UIP
Dianes fastnetstelefon ringer. En kultiveret velsmurt stemme fortæller, at han har fundet hendes mobiltelefon. Samtalen lader os ikke i tvivl, den charmerende røst, der tilhører succes arkitekten Alexandre, overtaler ubesværet til et frokostmøde næste dag, hvor han vil overrække hende mobilen. Vi vejrer romantikken.
Og så kommer overraskelsen, Alexander, spillet af den 1,83 meter høje Oscar-vinder Jean Dujardin (The Artist, 2011), der forventes at være 'prinsen på den hvide hest' – men, AK, kort fortalt: Benene er små. Han er dværg. Og så kan spillet begynde. Desværre efter den overraskelse, cirka fem minutter inde i filmen, forestår der kun de oplagte og forudsigelige konfrontationer. Alle med udgangspunkt i den mere end påfaldende højde forskel de to i mellem. For selvfølgelig bliver de dybt forelsket i hinanden – de indre værdier, forståeligt nok!

Hendes fraskilte mand og kompagnon (Cedric Kahn) er jaloux og dværg-racist, han kalder hende hånligt Snehvide(!). Dianas mor, snobbet, smalsporet, småborgerlig intolerant, som kun franske kvinder (på film) kan være det. Stedfaren, selv med et talehandicap af de slemme – han får dog råbt filmens budskab i hovedet på hustruen, "du er selv følelsesmæssigt handicappet". De oplagte familie konfrontationer er tilsat en forvirret indiskret, småfjollet sekretær – også en klassiker i fransk komedie.
Alt i mens den romantiske komedie, helt forudsigelig, med face elementer og fjollerier, udvikler sig, har man tid til at undres: hvordan f... har man fået den flotte høje fyr, Jean Dujardin, til ubesværet at agere, danse, kysse, springe op og ned af trapper i en dværgeskikkelse. Digitalisering, Computer-tricks, stand-in, huller i gulvet, ned på knæ i halvnær? Jeg ved det ikke, men vellykket er illusionen.


Copyright:
UIP
Og så skal i ikke glemme Diane. Den dejlige blonde advokat, der både kæmper med skammen over at skamme sig over sit forhold til den lille mand – og omverdens nyfigenhed og slet skjult forargelse. Den belgiske skuespiller Virginie Efira har myndighed og den forelskelses sødme, der giver filmens noget skematiske handling, et skær af ægte menneskelighed.
Høj af kærlighed er en lille (undskyld) sympatisk film, der er oplagt i sit moralske budskab om, at det ikke er det ydre der tæller, ikke størrelsen det kommer an på. En suveræn god historie, der desværre er fyldt op med for mange fjollerier og en ivrighed for at skære moralen ud i pap. Vi bliver aldrig rigtig høje, hverken af kærligheden eller humoren. Højest imponeret over computerteknikken, der evner at gøre en stor skuespiller lille – en teknik der desværre også synes anvendt på filmens indhold.
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
The Meg9/8
Mission: Impossible - Fallout2/8
Hotel Artemis26/7
Sicario 2: Soldado19/7
Mamma Mia! Here We Go Again19/7
Landet af glas19/7
Skyscraper12/7
Under træet5/7
Ant-Man and the Wasp4/7
Du er den28/6
Flere bio-anmeldelser
 
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
The Florida Project17/7
The Shape of Water16/7
Game Night13/7
Molly's Game6/7
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri3/7
Black Panther2/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem har skrevet bogen 'American Psycho'?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google