CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Fantastic Beasts and Where to Find Them

Produktionsland:
USA, UK

Produktionsår:
2016

Manuskript:
J.K. Rowling

Producere:
David Heyman
Steve Kloves
J.K. Rowling
Lionel Wigram

Fotograf:
Philippe Rousselot

Klipper:
Mark Day

Komponist:
James Newton Howard

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
Warner

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 2 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
17-06-16:
The Danish Girl
13-07-15:
Teorien om alting
16-11-11:
Harry Potter og dødsregalierne - del 2
18-04-11:
Harry Potter og dødsregalierne - del 1
17-07-09:
Harry Potter og Halvblodsprinsen
11-12-07:
Harry Potter og Fønixordenen
20-04-06:
Harry Potter og flammernes pokal
23-11-04:
Harry Potter og fangen fra Azkaban
11-04-03:
Harry Potter og hemmelighedernes kammer
14-05-02:
Harry Potter og de vises sten
 

Læs også...
I temaet Oscar 2017:
 
Oscar-vinderne 2017
La La Land
20th Century Women
Lion
Moonlight
Vaiana
Hidden Figures
Oscar-nomineringerne 2017
Manchester by the Sea
Jackie
Nocturnal Animals
Rogue One: A Star Wars Story
Captain Fantastic
Hell or High Water
Arrival
Min far Toni Erdmann
Hacksaw Ridge
Deepwater Horizon
Junglebogen
Florence
Zootropolis
En mand der hedder Ove
Under sandet

Fantastiske skabninger... og hvor de findes

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Adventure, Fantasy
Varighed:133 minutter
Instruktør:David Yates
 
Premieredato:17-11-2016
Medvirkende:Som:
Eddie RedmayneNewt Scamander
Katherine WaterstonPorpentina Goldstein
Dan FoglerJacob Kowalski
Alison SudolQueenie
Colin FarrellPercival Graves
Samantha MortonMary Lou
Se komplet creditliste her

Rowling på nye eventyr
 
Det kan ikke v√¶re penge, der trykker den gode J.K. Rowling, der blev verdensber√łmt og godt gammeldags velhavende p√• grund af hendes livlige og fantasifulde Harry Potter-serie ‚Äď og det er kun positivt, for s√• m√• det v√¶re vaske√¶gte fort√¶llelyst, der bringer hende til at udarbejde et nyt univers i relation til den elskede fort√¶lling om den unge troldmand fra agtv√¶rdige Hogwarts. Denne gang er forl√¶gget ikke en komplet bogserie, men i stedet en l√łs titel, der indgik i Potter & Co.s l√¶seplan for det f√łrste √•r p√• Hogwarts, og som Rowling midtvejs i arbejdet med Harry Potter-b√łgerne skrev ud som en selvst√¶ndig bog. Et opslagsv√¶rk om magiske skabninger af Hogwarts-eleven Newt Scamander.

Oprindelig t√¶nkt som et sjovt till√¶g til det elskede univers og en del af et velg√łrende arbejde for organisationen Comic Relief, hvor st√łrstedelen af indt√¶gterne fra bogen g√•r ubesk√•ret til dette arbejde, men nu ogs√• fundamentet for en ny filmserie i Potter-universet, som angiveligt kan ende med at blive p√• hele fem spillefilm. Den f√łrste film om Newt Scamander er lagt i h√¶nderne p√• Potter-mesteren David Yates, som stod bag kameraet p√• de sidste fire film i serien, og den spiller veloplagt som en introduktion til den nye troldmandsl√¶rling, der er besat af titlens fantastiske v√¶sener og som g√łr en stor indsats for at redde og beskytte dem. De bor i en zoologisk have p√• bunden af hans magiske kuffert, og det er med den under armen, at han i filmens f√łrste scener ankommer til New York.


Copyright:
Warner Bros.
Vi er i 1920‚Äôerne og Scamander er n√•et til USA p√• en af sine mange rejser for at finde et helt s√¶rligt dyr til samlingen. Stemningen er ikke god, is√¶r ikke for folk med magiske evner. Den blonde nazi-troldmand Gellert Grindelwald er forsvundet efter at have skabt had og frygt i Europa, og i USA er man med p√• den anti-magiske b√łlge, som har drevet det amerikanske magiske samfund under jorden. Glad og naiv g√łr Scamander sin entre. Lidt distr√¶t, social akavet og i det hele taget meget Eddie Redmaynesk, hvilket er heldigt, da det netop er Oscar-vinderen, der l√¶gger krop og sj√¶l til figuren.

Han bliver snart hvirvlet ind i det bet√¶ndte politiske milj√ł omkring skellet mellem magikere og mugglers (som hedder no-majs 'over there'), og man mindes X-men-filmens tilsvarende fokus p√• de udst√łdte s√¶rlinge, der pludselig blev politiske persona non grata. Der skabes et godt og overbevisende billede af et New York presset af √łkonomisk udmatning og tilsvarende trang til at identificere skyldige, og det er tydeligt, at hyggelige Hogwarts er blevet afl√łst af en langt h√•rdere og mere kynisk kamp om dominans mellem fraktionerne hos de undertrykte ‚Äď ganske som filmens tone ikke kan undg√• at spejle det skred i intolerance og had mod de anderledes, der pr√¶ger det globale politiske milj√ł udenfor biografsalene.

Sidel√łbende med det politiske plot, der er en del af den st√łrre masterplan i filmserien, kan man kun gl√¶de sig over og blive grebet med af Rowlings begejstring over at finde p√•. Scamanders dyresamling er en lang perler√¶kke af kreativt t√¶nkte skabninger og i filmens mest poetiske √łjeblikke er man helt med p√• den unge mands k√¶rlige kamp for at hj√¶lpe sine skabninger. Det g√•r naturligvis hverken v√¶rre eller bedre, at en del af dem slipper ud af kufferten, s√• mens de politiske sp√¶ndinger k√łres i stilling og n√łglepersoner udvikles og g√łres klar til forts√¶ttelserne, s√• er denne films plot koncentreret om jagten p√• de meget forskellige v√¶sener, hvis tilstedev√¶relse i New York ikke er s√¶rlig smart i en tid, hvor det ikke er popul√¶rt at v√¶re anderledes.


Copyright:
Warner Bros.
Fantastiske v√¶sener ‚Äď og hvor de findes er trods den kluntede titel et underholdende og veldrejet nyt kapitel i et Rowling-univers. Det er ikke sv√¶rt at se, hvordan hun kan fylde flere kommende film ud og lade en st√łrre sammenh√¶ngende handling udfolde sig, som med en vis sandsynlighed kulminerer omkring Hogwarts deromkring, hvor Dumbledore overtager ledelsen og Harry Potter-serien tager sin begyndelse. Det ligner ansatsen til en stort anlagt prequel-fort√¶lling, der denne gang har den fordel, at den er skrevet direkte til film. Rowlings fantasi og evne til at konstruere store fort√¶llinger ser ud til at holde ‚Äď og det er godt nyt for alle med lyst til et stort eventyr at dykke ned i de kommende √•r.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Brad's Status14/12
Stalins d√łd14/12
Star Wars: The Last Jedi13/12
Vinterbr√łdre7/12
Tilbage til Montauk7/12
Suburbicon7/12
Thelma30/11
Kedi30/11
Lumière!23/11
Mordet i Orientekspressen23/11
Flere bio-anmeldelser
 
Abernes planet: Opg√łret1/12
Spider-Man: Homecoming27/11
Grusomme mig 320/11
Transformers: The Last Knight13/11
It Comes at Night10/11
The Mummy6/11
Filmen om Kaptajn Underhyler23/10
Baywatch20/10
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken fransk skuespiller må lade som om han er bøsse for ikke at blive fyret i Le Placard - Ud af skabet?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
SÝg pŚ Google