CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Jason Bourne

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2016

Manuskript:
Paul Greengrass, Christopher Rouse

Producere:
Matt Damon
Gregory Goodman
Paul Greengrass
Frank Marshall
Jeffery M. Weiner

Fotograf:
Barry Ackroyd

Klipper:
Christopher Rouse

Komponist:
David Buckley
John Powell

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
Universal/Sony Pictures

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(6 stemmer)

Læs også...
Anmeldelser:
05-03-14:
Captain Phillips
07-03-08:
No Country for Old Men
03-01-08:
The Bourne Ultimatum
14-12-06:
Bloody Sunday
23-02-05:
Bourne-duellen
06-10-04:
The Bourne Identity Explosive Edition
19-03-03:
Manden uden navn
01-10-02:
Kapring på åbent hav
27-02-01:
Natural Born Killers
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2.40:1

Lyd:
DTS-X

Ekstra materiale:
Featuretter
Jason Bourne

Anmeldt af:Christian Rising Matthiasen
Genre:Action, Thriller
Varighed:123 minutter
Instruktør:Paul Greengrass
 
Anmeldelsesdato:02-12-2016
Medvirkende:Som:
Matt DamonJason Bourne
Tommy Lee JonesCIA Dir. Robert Dewey
Alicia VikanderHeather Lee
Vincent CasselAsset
Julia StilesNicky Parsons
Riz AhmedAaron Kalloor
Se komplet creditliste her

En skuffende og flad efterf√łlger til den succesfulde trilogi
 
Det er nu snart 10 √•r siden, at vi fik afslutningen p√• den actionm√¶ttede Bourne-trilogi, som var baseret p√• en r√¶kke noveller af sp√¶ndingsforfatteren Robert Ludlum. I mellemtiden har der v√¶ret den udm√¶rkede The Bourne Legacy, der udvidede universet med et plot, som skulle forestille delvist at forl√łbe sidel√łbende med The Bourne Ultimatum. Jason Bourne er dog den f√łrste reelle opf√łlger p√• den afsluttede trilogi, der dermed tilslutter sig den markante tilstr√łmning af efterf√łlgere, reboots og remakes, som vi har set de sidste par √•r.


Copyright:
UIP
Det er derfor ogs√• sv√¶rt ikke at v√¶re en kende skeptisk, n√•r en film som Jason Bourne pludselig dukker op for at f√łlge op p√• en historie, der for l√¶ngst er afsluttet og f√¶rdig. Der skal i hvert fald v√¶re en pokkers god id√© bag, hvilket desv√¶rre ikke er tilf√¶ldet med Jason Bourne. Det papirtynde plot kan opsummeres meget gelinde: Jason Bourne (Matt Damon) kontaktes af Nicky (Julia Stiles), som har hacket sig frem til informationer, der indikerer, at Bourne blev lokket ind i Treadstone-programmet under falske foruds√¶tninger. Bourne skal nu afklare mysteriet, samtidigt med at han skal styre udenom CIA, der konstant fors√łger at lokke ham i f√¶lder undervejs.

Til dem som ikke kan huske det, s√• er Treadstone det CIA-program, som gjorde Bourne til den koldblodige dr√¶bermaskine, som vi kender fra trilogien. Det Jason Bourne fors√łger, er at grave i Bourne's forhistorie for at afklare, hvad der skete dengang han tilmeldte sig, og dette er ganske enkelt et for tyndt grundlag til en to timers lang historie, der f√łles afklaret lige fra start af. Det har instrukt√łren og manuskriptforfatteren Paul Greengrass og hans medforfatter Christopher Rouse muligvis v√¶ret klar over i det, at det er den tilf√łjede sidehistorie, der viser sig som v√¶rende den mest interessante.

Her opst√•r der konflikt mellem CIA-direkt√łren Robert Dewey (Tommy Lee Jones) og it-milliard√¶ren Aaron Kalloor, da Bourne stj√¶ler fortrolige data omkring deres samarbejde, der ud fra den sparsomme beskrivelse som gives i filmen, svarer til et samarbejde mellem Facebook og NSA. Det er dog som sagt en sidehistorie, og derfor graves der heller ikke voldsomt i den. Tiden bliver i stedet for brugt p√• enormt lange actionsekvenser, der muligvis vil kunne tilfredsstille det publikum, som blot tr√¶nger til at se Bourne sl√• om sig og lave fede biljagter. Disse sekvenser skaber dog en s√• minimal plotfremskridning, som man kan forestille sig, og ender derfor oftest med at f√łles langtrukne og gentagede.


Copyright:
UIP
Derudover er Alicia Vikander (Ex Machina) p√• rollelisten, som den ikke s√¶rligt overbevisende CIA-hacker Heather Lee. Skuespilm√¶ssigt g√łr hun det s√• godt, som man kan forvente, men hele hacking-aspektet virker ekstremt d√•rligt researchet og til tider en kende ufrivilligt komisk. Generelt portr√¶tteres CIA meget overfladisk og uinteressant. Tommy Lee Jones' Dewey, som fungerer som filmens prim√¶re skurk, anklages for at v√¶re for gammeldags i sine metoder af den unge Heather Lee. Dette kendetegner uironisk ogs√• filmens karakterer, der alle sammen virker lidt for karikerede til at v√¶kke ens medmenneskelige interesse.

Overordnet set, leverer Jason Bourne i bedste fald en middelm√•dig omgang smadder med den samme slags h√•rdtsl√•ende sl√•skampe og hurtige biljagter, som var med til at g√łre den oprindelige trilogi s√• popul√¶r. Modsat den oprindelige trilogi, er der til geng√¶ld heller ikke andet at komme efter, s√• hvis det eneste man s√łger, er en j√¶vnt underholdende t√łmmerm√¶ndsfilm, kan man sikkert godt f√• en god aftens underholdning ud af Bourne's nyeste strabadser.
 
DVD-vurdering
De fire featurette-punkter dækker over syv indslag i alt, og med de sammenlagte næsten 50 minutter kommer man faktisk fint bag om filmen. Matt Damon introducerer de små indslag, som næsten alle er interessante. Værd, og nemme, at se.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Brad's Status14/12
Stalins d√łd14/12
Star Wars: The Last Jedi13/12
Vinterbr√łdre7/12
Tilbage til Montauk7/12
Suburbicon7/12
Thelma30/11
Kedi30/11
Lumière!23/11
Mordet i Orientekspressen23/11
Flere bio-anmeldelser
 
Abernes planet: Opg√łret1/12
Spider-Man: Homecoming27/11
Grusomme mig 320/11
Transformers: The Last Knight13/11
It Comes at Night10/11
The Mummy6/11
Filmen om Kaptajn Underhyler23/10
Baywatch20/10
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Fra hvilken film stammer følgende citat:

‚ÄúAha! Look what I've created! I have made FIRE!‚ÄĚ
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
SÝg pŚ Google