CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Nocturnal Animals

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2016

Manuskript:
Tom Ford

Producere:
Tom Ford
Robert Salerno

Fotograf:
Seamus McGarvey

Klipper:
Joan Sobel

Komponist:
Abel Korzeniowski

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
UIP

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 4 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Nyheder:
24-01-17:
Oscar-nomineringerne 2017
 
Anmeldelser:
24-04-17:
Arrival
17-03-15:
Nightcrawler
29-07-14:
Her
15-04-14:
Prisoners
02-04-13:
End of Watch
17-05-11:
Love and Other Drugs
20-07-10:
A Single Man
14-12-09:
Sunshine Cleaning
17-04-08:
Fortryllet
26-02-08:
Afsløringen
 

Læs også...
I temaet Oscar 2017:
 
Oscar-vinderne 2017
La La Land
20th Century Women
Lion
Moonlight
Vaiana
Hidden Figures
Oscar-nomineringerne 2017
Manchester by the Sea
Jackie
Rogue One: A Star Wars Story
Captain Fantastic
Hell or High Water
Arrival
Min far Toni Erdmann
Fantastiske skabninger... og hvor de findes
Hacksaw Ridge
Deepwater Horizon
Junglebogen
Florence
Zootropolis
En mand der hedder Ove
Under sandet

Nocturnal Animals

Anmeldt af:Bjørn Andersen
Genre:Drama, Thriller
Varighed:116 minutter
Instruktør:Tom Ford
 
Premieredato:05-01-2017
Medvirkende:Som:
Amy AdamsSusan Morrow
Jake GyllenhaalTony Hastings / Edward Sheffield
Michael ShannonBobby Andes
Aaron Taylor-JohnsonRay Marcus
Isla FisherLaura Hastings
Ellie BamberIndia Hastings
Se komplet creditliste her

En smuk men mekanisk stil√łvelse
 
Det er altid en sv√¶r √łvelse, n√•r en kunstner skal f√łlge op p√• en succes. Forventningerne er som regel enorme, og ikke s√• sj√¶ldent ender det i skuffelse. At sige Tom Fords opf√łlger p√• hans f√¶nomenale debutfilm A Single Man skuffer, er ikke rimeligt, men noget mesterv√¶rk er Natdyr desv√¶rre heller ikke. Filmen vinder kun delvis genklang hos denne anmelder, fordi filmen bliver noget mekanisk i sin tematisering af sammenspillet mellem kunst og virkelighed.

Filmens overordnede fort√¶lling handler om Susan, spillet Amy Adams. Susan har den perfekte mand, som er hende utro, det perfekte hjem, som best√•r af trist beton og kolde farvetoner, og det perfekte job som kurator p√• et kunstgalleri, hvilket var hendes n√łdplan fordi hun ikke turde forf√łlge hendes kunstnerdr√łmme. Det virker noget fort√¶rsket, men skulle man v√¶re i tvivl, s√• s√łrger lange indstillinger af Amy Adams, der stirrer s√łrgmodigt frem for sig, for at understrege at Susan befinder sig i sit livs krise.


Copyright:
UIP
Da Susans eksmand, Edward, sender hende manuskriptet til hans seneste roman s√łger hun tilflugt i romanens brutale fort√¶lling, som bliver en fort√¶lling i fort√¶llingen. Her bliver √¶gteparret, Tony og Laura, sammen med deres datter overfaldet af et par rednecks p√• en √łde landevej i Texas. Dette udvikler sig til en tragisk historie om h√¶vn. Filmen veksler nu mellem Susan, der t√¶nker tilbage p√• bruddet med eksmanden, og udfoldelsen af romanens h√¶vnfort√¶lling.

At Jake Gyllenhaal spiller b√•de Tony og eksmanden, Edward, og Laura spilles af Isla Fisher, der ligner Amy Adams til forveksling, fort√¶ller os at Susan har engageret sig personligt i fort√¶llingen. Den har forstyrret hendes kolde ydre og sat fornyet gang i hendes f√łlelsesliv.

For Susan bliver kunsten mere virkelig end virkeligheden og det illustreres ogs√• i filmens visuelle side, hvor Susans virkelighed manifestere sig i k√łlige og velkomponerede billeder, der virker opstillet som noget fra modeblade, mens romanens fiktive univers gengives mere sanseligt med h√•ndholdt kamera og naturlige farver.


Copyright:
UIP
Romanens sanselige og emotionelle slagside er svær at slippe, men den flyder ikke rigtig over i filmens egentlige fortælling om Susan. Filmen står og falder med denne udveksling mellem plottets forskellige lag, men desværre forbliver Susans verden gold og kold fra start til slut. Og selvom det nok skal illustrere at Susan er fortabt, så nytter det ikke rigtig noget hvis tilskueren ikke rigtig er revet med i hendes fortælling.

Fords Natdyr er fejende smuk, men den virker ogs√• lidt fort√¶nkt og mekanisk. Denne anmelder blev prim√¶rt ramt af fort√¶llingen i fort√¶llingen, som med sit brutale indhold og r√• h√¶vnmotiv ramte dybt i mellemgulvet og fremkaldte nogle f√łlelser, der var sv√¶re at ryste af sig efterf√łlgende. Men selve rammefort√¶llingen om Susans livskrise, der roterer omkring kunst, anger og k√¶rlighed f√łles mere som en studentikos stil√łvelse med langt mindre slagkraft.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Justice League16/11
Rodin16/11
Glasslottet16/11
QEDA16/11
Ballerina9/11
The Killing of a Sacred Deer9/11
Monsieur Verdoux9/11
Den unge Karl Marx9/11
Human Flow9/11
The Shining9/11
Flere bio-anmeldelser
 
Transformers: The Last Knight13/11
It Comes at Night10/11
The Mummy6/11
Filmen om Kaptajn Underhyler23/10
Baywatch20/10
Wonder Woman16/10
Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge9/10
Alien: Covenant6/10
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
I hvilken film finder man disse rollenavne:
Allison, Andy, Bender, Brian & Claire
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
SÝg pŚ Google