CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Manchester by the Sea

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2016

Manuskript:
Kenneth Lonergan

Producere:
Lauren Beck
Matt Damon
Chris Moore
Kimberly Steward
Kevin J. Walsh

Fotograf:
Jody Lee Lipes

Klipper:
Jennifer Lame

Komponist:
Lesley Barber

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
UIP

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 4 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Nyheder:
24-01-17:
Oscar-nomineringerne 2017
 
Anmeldelser:
06-11-14:
Interstellar
27-03-13:
Argo
14-12-10:
The Killer Inside Me
29-04-08:
Gone Baby Gone
10-04-08:
Mordet på Jesse James af kujonen Robert Ford
28-01-02:
You Can Count On Me
 

Læs også...
I temaet Oscar 2017:
 
Oscar-vinderne 2017
La La Land
Alletiders kvinder
Lion
Moonlight
Vaiana
Hidden Figures
Oscar-nomineringerne 2017
Jackie
Natdyr
Rogue One: A Star Wars Story
Captain Fantastic
Hell or High Water
Arrival
Min far Toni Erdmann
Fantastiske skabninger... og hvor de findes
Hacksaw Ridge
Deepwater Horizon
Junglebogen
Florence
Zootropolis
En mand der hedder Ove
Under sandet

Manchester by the Sea

Anmeldt af:Daniel Skov Madsen
Genre:Drama
Varighed:137 minutter
Instruktør:Kenneth Lonergan
 
Premieredato:19-01-2017
Medvirkende:Som:
Casey AffleckLee Chandler
Lucas HedgesPatrick
Kyle ChandlerJoe Chandler
Michelle WilliamsRandi Chandler
Gretchen MolElise

De frosne f√łlelser
 
I Manchester by the Sea er hovedpersonens f√łlelsesliv lige s√• frossent som det New England-landskab, den finder sted i. En s√• indebr√¶ndt karakter er det b√•de sv√¶rt at lave film om, men s√• sandelig ogs√• sv√¶rt for en skuespiller at bringe til live. Desto mere imponerende er Casey Afflecks r√łrende pr√¶station som en mand, der ikke kan give slip p√• fortidens traumer. Desv√¶rre kn√¶kker filmen til dels under b√•de sin egen l√¶ngde og de mange karakterer.


Copyright:
UIP
Lee Chandler (Casey Affleck) lever et noget trist liv som vicev√¶rt. Om dagen renser han toiletter, og om aftenen f√•r han for mange √łl og kommer i slagsm√•l p√• den lokale bar. Men da Lees bror Joe (Kyle Chandler) d√łr, er han tvunget til at vende tilbage til sin hjemby Manchester. Endnu v√¶rre bliver det, da det viser sig at Joe i sit testamente har skrevet Lee ind som v√¶rge for sin s√łn Patrick (Lucas Hedges). Nu er Lee n√łdsaget til at blive i Manchester, mens han vurderer, hvad han skal stille op med sit forhold til teenagedrengen. Samtidig m√• han ogs√• konfronteres med det traume, der oprindeligt fik ham til at forlade Manchester og eks-konen Randi (Michelle Williams).

Hvad det er der lurer i Lees fortid, skal opleves i biografen, men det afsl√łrer ikke for meget at sige at Manchester by the Sea er en film, der kredser om den sorg og skyld efterladte st√•r tilbage med ovenp√• pludselig d√łd. Det er netop det Casey Affleck s√• imponerende v√¶kker til live i sin langt hen af vejen stoiske pr√¶station. Lee er en mand, der har begravet sine f√łlelser dybt nede, men som samtidig er s√• traumatiseret at han har sv√¶rt ved at leve sit liv. Affleck har et flakkende blik, der g√łr det klart at Lee altid er et andet sted i tankerne, og hans indest√¶ngte pr√¶station fortjener virkelig alle de roser den har f√•et. Michelle Williams har en mindre rolle, men er mindst liges√• imponerende r√łrende. De tos endelige konfrontation over deres f√¶lles fortid ‚Äď i en scene der f√łlelsesm√¶ssigt klinger helt rent ‚Äď er klart filmens h√łjdepunkt.


Copyright:
UIP
Som man m√•ske kan fornemme hviler tragedie tungt over Manchester by the Sea, men den undg√•r beh√¶ndigt f√łlelsesm√¶ssig manipulation. Filmen er for underspillet til at v√¶re et melodrama, og den har ogs√• en understr√łm af humor, der spidder de tungeste √łjeblikke. Det fungerer ofte godt, men til tider bliver det ogs√• for p√•taget. Samtidig spreder filmen sig simpelthen over for mange karakterer. Et sideplot om Patricks biologiske mor truer med at s√¶tte filmen i st√•, og i filmens tredje akt bliver de 2 timer og 17 minutter simpelthen lige lange nok. Det er heller ikke alle √łjeblikke, der er lige trov√¶rdige. Lees tendens til v√¶rtshusslagsm√•l fremst√•r noget overdramatiseret, s√¶rligt fordi andre scener er s√• trov√¶rdige.

Intet af dette skal dog afholde nogen fra at se Manchester by the Sea. Alene Afflecks skuespil er v√¶rd at opleve. Som helhed bliver filmen m√•ske aldrig s√• god som sine bedste √łjeblikke, men n√•r den er god, rammer den til geng√¶ld direkte ned i almenmenneskeligt √łmme punkter p√• en overordentligt trov√¶rdig m√•de.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Efter stormen25/5
Sweet Dreams25/5
Alt eller intet25/5
Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge24/5
Safari24/5
Free Fire24/5
3 ting18/5
Cézanne og Zola18/5
Alien: Covenant17/5
Kong Arthur: Legenden om sværdet11/5
Flere bio-anmeldelser
 
Syng1/5
American Honey28/4
Arrival24/4
Rogue One: A Star Wars Story18/4
Allied10/4
Fantastiske skabninger... og hvor de findes31/3
The Accountant27/3
Doctor Strange21/3
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvad hedder den engelske komiker, der med stor succes påtog sig hovedrollen i 24 Hour Party People?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
SÝg pŚ Google