CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Tutti a Casa: Power to the people?

Produktionsland:
Danmark, Norge, Italien

Produktionsår:
2017

Manuskript:


Producere:
Lise Lense-Møller

Fotograf:
Thomas Løberg

Klipper:
Anders Villadsen
Geir Ørnholt

Komponist:
Karsten Fundal

Censur:
Tilladt for alle over 15 ĂĽr

Distributør:
DOX:BIO

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 5 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

LĂŚs ogsĂĽ...
Anmeldelser:
19-01-12:
Putins kys
 


Al magt til folket?

Anmeldt af:Uffe Stormgaard
Genre:Dokumentar
Varighed:60 minutter
Instruktør:Lise Birk Pedersen
 
Premieredato:01-02-2017
Medvirkende:Som:

Et italiensk politisk lĂŚrestykke
 
Aldrig har politikerleden været større. Overalt i den vestlige verden syder og bobler det af vrede mod eliten. Frustrationer, indignationer, er ikke længere kun værtshussnak og tom buldren. Orkanen mod "the establishment", har i Vesten bl.a. ført til Brexit, Front National i Frankrig, i Holland og Alternative i Tyskland – og pt, mest synligt, præsidentvalget af Donald Trump i USA. Et lille dansk bølgeskvulp, er De Alternative og Dansk Folkeparti.


Copyright:
DOX:BIO
Mest spektakulært af alle protestpartierne er nok Italiens Femstjernebevægelse med komiker Beppe Grillo i spidsen, der fik 163 (et hundrede og tre og tres!) senatorer valgt ind i det italienske parlament i 2013. 25% af den folkevalgte forsamling, er nu ganske almindelige mennesker, uden et gran af politisk erfaring. Valgt på trods af mange italienske mediers boykotten af partiet under valgkampen. Grillo måtte føre valgkamp på gader og torve – og ikke mindst på de sociale medier. Paradoksalt nok, Grillio selv, kan af formelle grunde ikke vælges, da han har en gammel færdselsdom for uagtsomt manddrab.

Al magt til folket? har som underrubrik: Er folket demokratiets største trussel? Det er det dokumentaristen Lise Birk Pedersen (tidl. Putins Kys, 2011) med udgang i Grillos folkerejsning, har sat sig for at undersøge. I gennem tre ür før og efter jordskredsvalget har hun fulgt partiet. Sat fokus pü de 163 nyvalgte individualister, der pludselig skal samarbejde og søge deres politik realiseret. Ikke nemt, nür Grillos mantra er: Ingen kompromisser eller alliancer med "de gamle partier". Største sejr er nok partiets medvirken til at Berlusconi endelig dømmes for skattesvig og udelukkes fra Parlamentet. Mindre heldig er de mange indre politiske stridigheder, der naturnødvendigt mü opstü mellem de kompromisløse og de resultatsøgende. Vi følger en intern parti ekskludering af et medlem, der ønsker kompromiset frem for passivitet.


Copyright:
DOX:BIO
Og det er her filmen har sin styrke ved at fokusere på den enkelte, i stedet for alene, at koncentrer sig om den overordnede politiske analyse. Instruktøren har valgt at gå tæt på fire kandidaters motiver for at støtte komikeren. En 47-årig enlig mor, en 54-årig marketingschef, en 46-årig fotograf og en 51-årig advokat. Fire almindelige mennesker, der bare er trætte af politiker ævl, tomme løfter og korruption. Borger skildret i deres hverdag – og i deres vrede mod et uigennemsigtigt styre, der kalder sig demokratiet – men hvor de føler, at den politiske klasse i sin arrogance, har fjernet sig langt fra folket. Skrøbelighederne (nogle vil mene styrken) kommer tydeligt frem ved, at netop to af de fire, faktisk bliver ekskluderet og tvinge til at blive løsgængere i parlamentet.

Al magt til folket? kunne ikke være mere aktuel. Femstjernepartiet, de gode intentioner og viljer, er et lærestykke i, hvor skrøbeligt demokratiet er. Filmen giver ikke svaret, men stiller spørgsmålet: Kan "folket" stadig forblive "folket" også efter et politisk valg. Hvordan genoplives tiltroen til de folkevalgte – der jo pr. definition burde være "folket".
Selv om det italienske politiske kaos med 63 parlamentsvalg siden anden verdenskrig synes langt fra Slotsholmen, er Al magt til folket? en relevant og vedkommende dokumentarfilm, der giver stof til eftertanke – men ikke løsningen.
 
Deltag i debatten:
Navn:
IndlÌg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Hjertelandet20/9
BlacKkKlansman20/9
Bare Juliet20/9
The Predator13/9
The Seagull13/9
Mod solnedgangen13/9
In the Aisles6/9
Den dag pĂĽ stranden6/9
The Raft5/9
Ordets magt30/8
Flere bio-anmeldelser
 
Peter Kanin3/9
Avengers: Infinity War31/8
Rampage Out of Control27/8
A Quiet Place24/8
Ready Player One17/8
Pacific Rim Uprising13/8
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
I hvilken film hører man følgende citat:

"I feel just like Julia Roberts in Pretty Woman, ya know, except for the whole hooker thing!"
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sřg pĺ Google