CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
A Cure for Wellness

Produktionsland:
USA, Tyskland

Produktionsår:
2017

Manuskript:
Justin Haythe, Gore Verbinski

Producere:
David Crockett
Arnon Milchan
Gore Verbinski

Fotograf:
Bojan Bazelli

Klipper:
Pete Beaudreau
Lance Pereira

Komponist:
Benjamin Wallfisch

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
Fox Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 5 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
15-11-13:
The Lone Ranger
04-03-13:
Lawless
04-09-12:
Chronicle
22-07-11:
Rango
14-08-06:
The Weather Man
04-02-04:
Pirates of the Caribbean
29-05-01:
Mus i eget hus
 


A Cure for Wellness

Anmeldt af:Daniel Skov Madsen
Genre:Thriller
Varighed:146 minutter
Instruktør:Gore Verbinski
 
Premieredato:16-02-2017
Medvirkende:Som:
Dane DeHaanLockhart
Mia GothHannah
Jason IsaacsVolmer
Harry GroenerPenbroke
Celia ImrieVictoria Watkins

Et gotisk spaophold
 
A Cure for Wellness er en m√¶rkelig st√łrrelse. Her har vi noget s√• sj√¶ldent som to en halv times visuelt opfindsomt gys med h√łjt budget. Det er alts√• sj√¶ldent at den slags f√•r gr√łnt lys i Hollywood nu til dags. Men instrukt√łr Gore Verbinski har altid haft en evne til at f√• ambiti√łst m√¶rkelige genrefilm forbi pengem√¶ndende, og A Cure for Wellness er vitterligt ambiti√łst m√¶rkelig. Det er en sorthumoristisk, surrealistisk og gotisk fort√¶lling, der m√•ske nok er lige lang og rodet nok, men som samtidig er et unikt underholdende bekendtskab.


Copyright:
Fox film
Den unge b√łrsm√¶gler Lockhart (Dane DeHaan) sendes afsted til de Schweiziske Alper for at hente sit firmas CEO tilbage fra et gammeldags behandlings-spa. Men der g√•r ikke l√¶nge, f√łr Lockhart opdager, at der er ugler i mosen p√• det gamle slot. F√łr han ved af det, er han indlagt som patient, og hans CEO Pembroke (Harry Groener) er ikke meget for at tage med tilbage. Hvorfor dog forlade den vidunderlige vand-terapi som stedet tilbyder? Men hvem er den mystiske unge kvinde Hannah (Mia Goth), der f√¶rdes mellem de √¶ldre patienter, og hvad er det egentlig for nogle behandlinger, der foreg√•r p√• de underste etager af wellness-centret?

Allerede i √•bningsscenerne bliver det klart hvilken genre, der her skal genoplives fra de d√łde. Som en anden Jonathan Harker begiver Lockhart sig til Draculas slot ‚Äď undskyld, jeg mener wellness-centret ‚Äď i truende billeder. Godt nok er det ikke en greve, der sp√łger i behandlingscentrets fortid, men en baron kan vel ogs√• g√łre det. A Cure for Wellness er noget s√• gammeldags som gotisk horror. Alle genretroperne er p√• plads. Frygtelige familiehemmeligheder skal afsl√łres, sindet er i forfald og i m√łrke k√¶ldre foreg√•r frygtelige eksperimenter. Edgar Allan Poe og co. ville v√¶re stolte.

Gore Verbinski ‚Äď der i √łvrigt sammen med Mia Goth har et navn, der er lidt for perfekt til gotisk gys ‚Äď morer sig tydeligt med den noget outrerede fort√¶lling. Verbinski har altid haft en st√¶rk stil, og i A Cure for Wellness folder han den virkelig ud i smukke og ildevarslende billeder. Der er virkeligt effektive tableauer i den her film, der til tider bliver decideret surrealistisk: En hjort i et dampbad eller en n√łgen kvinde i et badekar fyldt med √•l f.eks. Hele tiden med et glimt i √łjet og en dyb √•re af underliggende sort humor. Vi er temmelig langt fra de lavbudgets b√łh-sp√łgelsesgysere, der ellers normalt dukker op i biografen.


Copyright:
Fox film
Af samme grund skal man heller ikke forvente traditionelt gys, men mere en ildevarslende mareridtsagtig stemning med enkelte nedslag af t√•krummende body-horror; bl.a. et bes√łg hos en ikke s√• behagelig tandl√¶ge. Det hele kulminerer i en totalt gakket finale, der g√•r langt ind i klassisk Hammer-horror territorium. Det er bestemt ikke alle, der vil kunne f√łlge med til det, eller filmen som helhed for den sags skyld. Ambitionerne er store, men historien f√•r aldrig rigtigt bundet sig sammen; rejsen er sjovere end destinationen. Det ville heller ikke have gjort skade at efterlade en halv time mere i klipperummet.

Tag ikke fejl af de fire stjerne jeg sender til A Cure for Wellness. Den er ikke for alle. Det er en oprigtigt bizar mainstream film, der har potentiale til at v√¶re noget polariserende. Jeg kan ikke ignorere, at den b√•de er for lang og fort√¶llem√¶ssigt stritter i forskellige retninger. Men er du til stilfulde gotiske fort√¶llinger med en snert af camp, s√• bliver du nok, som mig, lidt sm√•forelsket. I s√• fald ordinerer jeg en tur til de Schweiziske alper. Jeg har h√łrt at vandet skulle v√¶re ekstra rent deroppe.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Efter stormen25/5
Sweet Dreams25/5
Alt eller intet25/5
Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge24/5
Safari24/5
Free Fire24/5
3 ting18/5
Cézanne og Zola18/5
Alien: Covenant17/5
Kong Arthur: Legenden om sværdet11/5
Flere bio-anmeldelser
 
Nocturnal Animals26/5
Collateral Beauty19/5
Den hundredetårige der stak af fra regningen og forsvandt15/5
Syng1/5
American Honey28/4
Arrival24/4
Rogue One: A Star Wars Story18/4
Allied10/4
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Han blev tilbage i 1941 den første i historien, der modtog 4 Oscar-nomineringer for den samme film. Hvad hed filmen?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
SÝg pŚ Google