CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Logan

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2017

Manuskript:
James Mangold, Scott Frank, Michael Green

Producere:
Simon Kinberg
Hutch Parker
Lauren Shuler Donner

Fotograf:
John Mathieson

Klipper:
Michael McCusker
Dirk Westervelt

Komponist:
Marco Beltrami

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Fox Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 4 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
07-03-16:
Pan
03-11-14:
X-Men: Days of Future Past
15-04-14:
Prisoners
09-08-13:
Les Misérables
13-10-09:
X-Men Origins: Wolverine
27-05-08:
3:10 to Yuma
24-10-06:
X-Men 3
21-01-04:
Identity
25-11-03:
X-Men 2
06-03-01:
X-Men
 


Logan

Anmeldt af:Daniel Skov Madsen
Genre:Action, Drama
Varighed:135 minutter
Instruktør:James Mangold
 
Premieredato:02-03-2017
Medvirkende:Som:
Hugh JackmanLogan
Patrick StewartCharles
Dafne KeenLaura
Boyd HolbrookPierce
Stephen MerchantCaliban
Elizabeth RodriguezGabriela
Se komplet creditliste her

Snikt!
 
Snikt! Det er den lyd, der klassisk optr√¶der i X-Men tegneserierne, n√•r Wolverine folder sine adamantium-kl√łer ud. Logan er efter sigende Hugh Jackmans svanesang i rollen som den sk√¶ggede mutant, men det er p√• mange m√•der f√łrste gang, at Wolverines kl√łer for alvor f√•r lov til at sige snikt p√• film. Jeg skal nemlig love for at lemmer hugges af, og kranier laves til r√•kost i Logan. Jeg sender et taknemmeligt vink til Deadpool for at vise, at voldelige superheltefilm ogs√• kan have succes. Al den snikt er nu kun en af gevinsterne i en film, der tager sin centrale figur mere alvorligt end nogensinde f√łr. Logan finder med stor succes ind til menneskeligheden bag superkr√¶fterne, og er et mere end v√¶rdigt farvel til Hugh Jackman.


Copyright:
Fox film
Det er faktisk heller ikke mange superkr√¶fter, der er tilbage i Logan. √Öret er 2029 og en nedslidt, alkoholiseret og aldrende Logan (Hugh Jackman) tjener til dagen og vejen som limousinechauff√łr. Hans helende evner er ikke hvad de har v√¶ret, og mutanter er stort set fortid. Logan lever derfor i eksil med den lyssky mutant Caliban (Stephen Merchant) og ikke mindst selveste Charles Xavier (Patrick Stewart), der i sin h√łje alder har begyndende demens. Logan vil bare gerne v√¶re i fred i sin triste tilv√¶relse, men en kvinde dukker op med en opgave til ham. Mod sin vilje st√•r han pludselig som beskytter for en lille pige (Dafne Keen) med ekstraordin√¶re evner, der jages af den skumle Pierce (Boyd Holbrook) og hans militaristiske tropper. Men har Logan det overhovedet stadig i sig at k√¶mpe for nogen, i en verden der tilsyneladende ingen fremtid har?

Pyha, er det virkelig allerede 17 √•r siden, vi f√łrste gang s√• Hugh Jackman og Patrick Stewart som henholdsvis Wolverine og Professor X? Svaret er ja, og instrukt√łr James Mangold ved pr√¶cis hvordan det skal udnyttes. Logan er et bitters√łdt farvel til de to, der spiller p√• det f√łlelsesm√¶ssige b√•nd, der knyttes til skuespillere, der i √•revis har haft ikoniske roller. B√•de Jackman og Stewart leverer deres absolut bedste pr√¶stationer som de knuste helte med den lange fortid. De placeres i en sandsv√łbt verden, der er n√¶sten postapokalyptisk √łdelagt, og man er aldrig i tvivl om, at det her er sidste filmiske suk for de to legender. Det er modigt for en genre, der har meget sv√¶rt ved at give slip p√• sine helte, men det g√łr ogs√•, at der for alvor er noget p√• spil i Logan.


Copyright:
Fox film
X-men filmene har aldrig v√¶ret s√• gritty som her, og det har ikke kun noget med snikt og censurgr√¶nser at g√łre. Logan g√•r i nogle oprigtigt dystre retninger og bryder p√• mange m√•der med, hvad der forventes af superheltegenren. De aldrende helte kontrasteres effektivt med den nye generation, i form af den helt suver√¶ne 11-√•rige Dafne Keen. Ambitionerne er klare. Logan er ikke n√¶r s√• interesseret i at levere svulstig action (men bare rolig, det er der alligevel), som den er i at r√łre publikums hjerte. M√•ske endnu mere overraskende, s√• virker det rent faktisk. De 17-√•rs opsparede relationer sved i hvert fald i mine t√•rekanaler.

Logan er m√•ske ikke helt oppe hos The Dark Knight og det ypperste superheltegenren kan pr√¶stere ‚Äď til det er skurkenes plot for rodet ‚Äď men det er godt nok t√¶t p√•. Det er simpelthen den bedste X-Men-film, jeg har set. Franchisen forts√¶tter selvf√łlgelig, men forh√•bentlig med nye ansigter. At f√łlge en s√• imponerende afsked op med endnu en efterf√łlger ville v√¶re en h√•n. Se at komme afsted til biffen. Du vil vel ikke g√• glip af Jackmans sidste snikt?
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (1 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
kaj
22-5-2017 16:34
Logan var en idiot. Han flæber dagen lang, uhhh... alle dør omkring mig, ja sgu da... for når man ikke søger for at slå folk ihjel første gang man møder dem, for så senere at møde de samme igen for så denne gang at slå dem ordentlig ihjel. Logan får hvad han fortjener. I guder hvor en lorte film.


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
69 Minutes of 86 Days17/8
Hjemme i Verden17/8
Superswede: En film om Ronnie Peterson17/8
Patriarken17/8
Lys i m√łrket17/8
The Big Sick17/8
The Dark Tower17/8
Danserinden10/8
Annabelle 2: Skabelsen10/8
Fortiden foran os10/8
Flere bio-anmeldelser
 
Ghost in the Shell11/8
Kong: Skull Island8/8
T2 Trainspotting28/7
20th Century Women25/7
Logan24/7
La La Land17/7
A Cure for Wellness10/7
The Great Wall4/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Den mest succesrige danseduo i filmhistorien er Fred Astaire og...
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
SÝg pŚ Google