CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
L'économie du couple

Produktionsland:
Frankrig, Belgien

Produktionsår:
2016

Manuskript:
Fanny Burdino, Joachim Lafosse, Mazarine Pingeot

Producere:
Jacques-Henri Bronckart
Olivier Bronckart

Fotograf:
Jean-François Hensgens

Klipper:
Yann Dedet

Komponist:


Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
Reel Pictures

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 5 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
27-10-16:
Høj af kærlighed
13-03-14:
Fortiden
17-08-12:
The Artist
 


Efter kærligheden

Anmeldt af:Daniel Skov Madsen
Genre:Drama
Varighed:100 minutter
Instruktør:Joachim Lafosse
 
Premieredato:02-03-2017
Medvirkende:Som:
Bérénice BejoMarie Barrault
Cédric KahnBoris Marker

Når kærligheden ender
 
Hvad sker der, i perioden umiddelbart efter et længerevarende parforhold ender? Den akavede grå zone hvor alle involverede skal indstille sig på et nyt liv, både praktisk og økonomisk, men så sandelig også følelsesmæssigt. Hvordan skaber man et nyt liv når en sammentømret familieenhed med børn skal fragmenteres til et nyt liv? Det er præcis hvad instruktør Joachim Lafosse udforsker i sin nye film Efter kærligheden. Resultatet er ikke altid lige vellykket, men alligevel interessant.


Copyright:
Reel Pictures
Marie (Bérénice Bejo) og Boris (Cédric Kahn) har besluttet sig for at blive skilt efter mange års samliv. Boris har økonomisk problemer, og parret bor derfor stadig i deres fælles lejlighed med to døtre. Det er selvsagt ikke nemt hverken at dele samvær med børn eller komme overens med hinanden i den situation. Oven i det er økonomien en tikkende bombe imellem dem. Det er Marie, der oprindelig har købt den fælles lejlighed, men det er Boris, der har istandsat den og øget dens værdi: Hvem skal så have flest penge, når lejligheden sælges? Samtidig rumsterer gamle følelser i de to. De har jo trods alt elsket hinanden en gang.

Det meste af Efter kærligheden finder sted i parrets luksuriøse lejlighed. Et nysggerigt kamera følger den lille families liv – ofte gennem døråbninger i lejlighedens værelser. Det giver en voyeur-lignende intimitet til filmen. Det realistiske præg styrkes at de stærke skuespilpræstationer. Særligt Bérénice Bejo leverer en stærk præstation som Marie, der har låst sine følelser dybt nede. Hun skjuler sin sorg bag et stenansigt – både af hensyn til børnene, men åbenlyst også for at Boris ikke skal spotte hendes svagheder.


Copyright:
Reel Pictures
Når Efter kærligheden er bedst, fanger den det akavede minefelt af følelser, der opstår mellem mennesker, der kender hinanden bedre end nogen andre, men som nu ikke længere kan døje synet af hinanden. Diskussioner om hvem der har taget for meget ost i køleskabet, dækker over dybere mere komplicerede sår. Filmens rørende højdepunkt kommer i en scene hvor Marie og Boris sammen har det sjovt med deres børn, og flammer af deres gamle kærlighed kun gør den nuværende kløft imellem dem endnu mere tydelig.

Desværre tager filmen i sidste del et dyk ned i melodramatiske virkemidler, der virker komplet unødvendige. Resultatet er desværre at troværdigheden tabes lidt på gulvet. Efter kærligheden er langt mere gribende i sine mere stille øjeblikke, end når den pludselig bliver unødigt svulstig. Langt hen af vejen er den dog alligevel et velfungerende kammerspil, der ømt skildrer et parforholds sidste gispende åndedræt.
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Det tredje mord16/8
The Equalizer 216/8
Nancy16/8
The Spy Who Dumped Me16/8
The Meg9/8
Mission: Impossible - Fallout2/8
Hotel Artemis26/7
Sicario 2: Soldado19/7
Mamma Mia! Here We Go Again19/7
Landet af glas19/7
Flere bio-anmeldelser
 
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
The Florida Project17/7
The Shape of Water16/7
Game Night13/7
Molly's Game6/7
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri3/7
Black Panther2/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
”Fem småforbrydere. Tonvis af kokain. 27 døde. To overlevende og ikke skyggen af et bevis.” Hvilken film er der tale om?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google