CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
T2 Trainspotting

Produktionsland:
UK

Produktionsår:
2017

Manuskript:
John Hodge

Producere:
Bernard Bellew
Danny Boyle
Christian Colson

Fotograf:
Anthony Dod Mantle

Klipper:
Jon Harris

Komponist:


Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
UIP

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 5 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
22-02-12:
Beginners
17-06-11:
127 Hours
07-01-10:
Men Who Stare at Goats
05-08-09:
Slumdog Millionaire
10-09-07:
Sunshine
13-06-06:
Millions
10-02-04:
Down with Love
03-06-03:
28 Days Later
 


T2 Trainspotting

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Drama
Varighed:118 minutter
Instruktør:Danny Boyle
 
Premieredato:02-03-2017
Medvirkende:Som:
Ewan McGregorRenton
Ewen BremnerSpud
Jonny Lee MillerSimon
Robert CarlyleBegbie
Anjela NedyalkovaVeronika
James CosmoRentons far
Se komplet creditliste her

Tilbage til Edinburgh
 
Det er 20 √•r siden, at Danny Boyle br√łd igennem med et visuelt spark i de fine fornemmelser i form af Trainspotting, som med et overskud af energi og fort√¶llegl√¶de f√łrte os ind i 4 skotske junkiers tr√łstesl√łse liv, der alligevel fik en form for eget v√¶rd gennem den usentimentale og aldrig ford√łmmende skildring. Et tidsbillede best√•ende af febervilde dr√łmme, pr√¶cis og ukonventionel brug af musik og ikke mindst en billedside, der pegede frem i tiden med sine myriader af fr√¶kke kneb og visuel opfindsomhed. Trainspotting var som ganske f√• film fra 1996 et barn af tiden.


Copyright:
UIP
Der har de sidste mange √•r hvilet en stille forbandelse over forsinkede forts√¶ttelser. Utallige er eksemplerne p√•, at man er vendt tilbage til tidligere guldrandede enge for blot at konstatere, at det, der virkede 10-15-20 √•r tilbage i tid, har tabt sin magi. Og i den f√łrste lille halve time af Danny Boyles p√• papiret sv√¶rt begribelige tilbagevenden til det univers, som skabte hans egen karriere, st√•r det aldrig helt klart, hvad pointen er. Originalen sluttede som man m√•ske husker med, at Ewan McGregors figur Renton stak af med de mange penge, som firkl√łveret havde skaffet. Han svigtede f√¶llesskabet og efterlod Spud, Sick Boy og Begbie tilbage i den heroinsump som Edinburghs underklasse k√¶mpede i.

Vi l√¶rer, at Renton med det borgerlige navn Mark Renton har levet sit liv de sidste 20 √•r i Amsterdam, mens de efterladte hver for sig har skullet kapere svigtet. Begbie bag tremmer, Spud i et fortsat heroinmisbrug og Sick Boy i en halvforhutlet tilv√¶relse som barejer og pengeafpresser. Af √•rsager, der aldrig helt bliver forklaret, mens filmen flakker lidt ubeslutsomt rundt mellem de fire personers historier, tager Mark tilbage til Edinburgh og g√•r i gang med at ops√łge sine gamle venner. Det resulterer ikke overraskende i et par solide lag t√¶sk. Det var trods alt ikke blot kontanter, men ogs√• h√•bet om en anden fremtid, han stjal fra dem dengang tilbage i deres midt-tyvere.


Copyright:
UIP
Hans bes√łg varer ved, for trods fors√łget p√• at etablere et nyt liv v√¶k fra milj√łet, s√• er Mark i virkeligheden ikke kommet meget l√¶ngere end de andre. Efter en slags forsoning med Spud og Sick Boy g√•r de tre i gang med et nyt eventyr, men med en h√¶vnt√łrstig og vanen tro bindegal Begbie p√• fri fod efter √•bningsscenens vellykkede flugtfors√łg fra f√¶ngslet, s√• er bliver arbejdsvilk√•rene ikke de bedste.

Den fragmenterede og ufokuserede indledning p√• filmen f√•r en overgang projektet til at se pinligt antikveret ud. Et anstrengt og utrov√¶rdigt fors√łg p√• at skabe samme friske stemning som i originalens provokerende naturlige brud med konventionerne. Men netop som man er klar til at afskrive genoplivningen som simpel spekulation, s√• sker der noget. N√¶sten um√¶rkeligt kittes holdet sammen igen som en trov√¶rdig enhed i historien. Man glemmer den indledende frustration og forst√•r id√©en med at samle gutterne. Det centrale er ikke i s√• h√łj grad 'hvad der s√• skete', men snarere et nyt studie af sk√¶bner ‚Äď denne gang ikke ungdommens jagt p√• en mening med livet, men de midaldrendes spirende erkendelse af "at det var s√• det". Der er ikke andet i livet end det vi selv putter i det, og historiens fire hovedpersoner m√• igennem hver deres erkendelsesproces af, at de har fundet deres plads i livet.

T2 Trainspotting bliver p√• intet tidspunkt den samme tidsdefinerende oplevelse som originalen, og dens indledende kamp med at f√• historien banket i gang undrer, n√•r nu der rent faktisk er en frisk pointe med at forts√¶tte historien. De centrale skuespillere finder fint ind i deres nu 20 √•r √¶ldre figurer, og vi mindes hvorfor vi holdt af dem trods alle deres svagheder ‚Äď og samlet set ender projektet som en helt fornuftig forts√¶ttelse for dem, der har set og holdt af originalen.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Kingsman: The Golden Circle21/9
Kærligheden flytter ind21/9
Paula21/9
LEGO Ninjago filmen21/9
I min datters navn21/9
Paris må vente21/9
Borg14/9
God's Own Country14/9
En fremmed flytter ind14/9
American Assassin14/9
Flere bio-anmeldelser
 
Guardians of the Galaxy Vol. 211/9
Fast & Furious 88/9
Sm√łlferne: Den hemmelige landsby28/8
The Salesman25/8
Loving21/8
Elle18/8
Life15/8
Sk√łnheden og udyret14/8
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvad hed skuespilleren i fuldemandsscenen på hotelværelset i Apocalypse Now, der valgte at agere under påvirkningen af alkohol ‚Äď for derefter at smadre et spejl, komme til skade med hånden og forsøge at angribe instruktøren Francis Ford Coppola under optagelserne?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
SÝg pŚ Google