CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Aminas breve

Produktionsland:
Danmark, Tyskland

Produktionsår:
2017

Manuskript:
Anders √ėlholm

Producere:
Birgitte Skov

Fotograf:
Niels Buchholzer

Klipper:
S√łren B. Ebbe

Komponist:
Lukas Julian Lentz

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Scanbox

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(8 stemmer)

Læs også...
Anmeldelser:
11-02-16:
Antboy 3
27-08-15:
Sommeren '92
25-12-14:
Antboy 2: Den R√łde Furies H√¶vn
16-10-13:
I lossens time
25-03-10:
Submarino
04-09-09:
Camping
07-04-04:
2 ryk og en aflevering
 


Aminas breve

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Drama
Varighed:85 minutter
Instruktør:Jacob Bitsch
 
Premieredato:09-03-2017
Medvirkende:Som:
Esben Smed JensenJanus

Fra indre til ydre kamp
 
Janus forlader den lukkede afdeling som en fri mand, og han har √©n mission. Han skal finde ud af, hvorfor Amina er holdt op med at skrive breve. Amina var hans redning under opholdet blandt de andre "tosser". Hendes interesse og ukomplicerede kommunikation om livet udenfor var den livsforbindelse, der holdt Janus fast i virkeligheden. Og netop derfor er tabet af hendes pen s√• meget desto st√łrre, da den en dag pludselig stopper. Rejsen f√łrer l√¶ngere ned i minoriteternes sump p√• K√łbenhavns underside end han havde forestillet sig.


Copyright:
Scanbox
Forfatteren Jonas T. Bengtsson debuterede med "Aminas Breve" i 2005, og den lange ventetid p√• en filmatisering af den medrivende og indignerede minoritetsfort√¶lling fra K√łbenhavns underside kan h√¶nge sammen med den udfordring det er at f√• oversat romanens legende brug af Janus‚Äô egen fort√¶llerstemme og ikke mindst trov√¶rdigheden af den til film. Film er s√• konkret et medie, at det kr√¶ver s√¶rligt opfindsomme greb at f√• en romans utrov√¶rdige fort√¶llerstemme formidlet med samme effekt, n√•r der s√¶ttes billeder p√•, og det lykkes ogs√• kun delvis i Aminas breve, hvor fokus er lagt p√• tiden efter den lukkede afdeling.

Det er en logisk beslutning, for det er i begivenhederne udenfor den lukkede afdeling, at handlingen er mest konkret ‚Äď og det har tydeligvis v√¶ret en prioritet for instrukt√łren Jacob Bitsch og hans manuskriptforfatter Anders √ėlholm at finde fodf√¶ste i romanens reelle plot i stedet for at fors√łge at indfange Janus-figurens flagrende indre stemme. Konsekvensen er, at den indre skildring af Janus i en vis udstr√¶kning bliver en ydre sp√¶ndingsfilm om hans fors√łg p√• at finde vej gennem en underverden, hvor b√•de hans egen sygdom, men ogs√• Aminas kulturelle baggrund og milj√ł konstant l√¶gger sten i vejen for hans projekt. Det er fint forl√łst med nogle glimrende valg undervejs, der afsl√łrer Janus‚Äô sindstilstand for os, som n√•r hans sygdom ganske som i romanen tager form af en cerutrygende gammel mand ‚Äď eller n√•r han i en hilsen til The Wolf of Wall Street f√łrst dagen efter ser, at hans aftensjus har resulteret i en totalsmadret lejlighed.


Copyright:
Scanbox
Esben Smed Jensen er decideret god i den centrale rolle som Janus, og hans pr√¶station er hele filmens centrale kerne. Alle andre er bipersoner, s√• vi oplever hele historien med ham i centrum. Man var ikke i tvivl om, at han rummer et stort talent, og alle indikationerne fra Sommeren '92 og tv-serien Bedrag forl√łses her i en flot og loyal pr√¶station. Det er ikke hans skyld, at filmen trods alt f√łles som et mindre udgave af bogen, for "Aminas breve" var en sv√¶r st√łrrelse at f√• transformeret fra papir til filmstrimmel, men som selvst√¶ndig filmoplevelse er der trods alt kommet en sev√¶rdig thriller ud af anstrengelserne, som stadig f√•r ber√łrt minoriteternes oversete vilk√•r under overfladen af det velpolerede K√łbenhavn.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (1 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
cheap Dofus Touch Kamas
3-5-2017 06:14
You always know the right thing to say.
cheap Dofus Touch Kamas http://www.seewhatshow.com/forum/discussion/4854/dofustouchkamas-some-sort-of-effortless-approach-to-obtain-dofus-touch-kamas/


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Justice League16/11
Rodin16/11
Glasslottet16/11
QEDA16/11
Ballerina9/11
The Killing of a Sacred Deer9/11
Monsieur Verdoux9/11
Den unge Karl Marx9/11
Human Flow9/11
The Shining9/11
Flere bio-anmeldelser
 
Filmen om Kaptajn Underhyler23/10
Baywatch20/10
Wonder Woman16/10
Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge9/10
Alien: Covenant6/10
Free Fire2/10
Get Out26/9
Kong Arthur: Legenden om sværdet25/9
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken film spiller Amy Adams IKKE med i?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
SÝg pŚ Google