CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Kong: Skull Island

Produktionsland:
USA, Vietnam

Produktionsår:
2017

Manuskript:
Dan Gilroy, Max Borenstein, Derek Connolly, John Gatins

Producere:
Alex Garcia
Jon Jashni
Mary Parent
Thomas Tull

Fotograf:
Larry Fong

Klipper:
Richard Pearson

Komponist:
Henry Jackman

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
Warner

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 5 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
29-07-16:
10 Cloverfield Lane
01-03-16:
Crimson Peak
23-09-15:
Avengers: Age of Ultron
05-08-15:
Kingsman: The Secret Service
12-12-14:
Guardians of the Galaxy
20-08-14:
Captain America: The Winter Soldier
10-03-14:
Thor: The Dark World
26-04-12:
The Avengers
13-09-11:
Thor
22-01-07:
Snakes on a Plane
01-05-06:
King Kong
13-02-02:
De kaldte os helte
14-11-00:
King Kong (1933)
 


Kong: Skull Island

Anmeldt af:Daniel Skov Madsen
Genre:Action, Adventure
Varighed:120 minutter
Instruktør:Jordan Vogt-Roberts
 
Premieredato:09-03-2017
Medvirkende:Som:
Tom HiddlestonJames Conrad
Samuel L. JacksonPreston Packard
Brie LarsonMason Weaver
John C. ReillyHank Marlow
John GoodmanBill Randa
Corey HawkinsHouston Brooks
Se komplet creditliste her

Endnu en Kong
 
Så er han her igen, den store abe Kong. Altså ikke ham der, der kaster tønder efter Mario – det er Donkey Kong. Jeg taler om ham der med øen, Empire State Building og alt det der: King Kong. Men inden jeg tager hul på Kong: Skull Island, må jeg hellere lige gøre det klart, hvor jeg står i forhold til King Kong-filmene. For nemheds skyld må vi hellere udelade de egentlige efterfølgere og japanske udgaver, og så står vi tilbage med tre film. Den oprindelige King Kong er en personlig favorit, og en af de bedste eventyrfilm nogensinde. Remaket fra 1976 er en underligt campet, men underholdende sag. Og så er der Peter Jacksons King Kong som er en passioneret, fejlbehæftet men smågenial og ambitiøs hyldest til originalen.


Copyright:
Warner Bros.
Nu skal vi så med igen til den mytiske ø Skull Island, hvor evolutionen er gået i en noget anden retning, end hvad vi er vant til. Denne gang er året 1973, og det er forskeren Bill Randa (John Goodman), der med skumle motiver samler en ekspedition til en hidtil uopdaget ø, der er blevet spottet via satellitfotos. Med sig bringer han bl.a. Oberstløjtnant Packard (Samuel L. Jackson) og hans tropper, der er utilfredse over deres hjemsendelse fra Vietnamkrigen. Derudover kommer også jungleeksperten James Conrad (Tom Hiddleston) og krigsfotografen Mason Weaver (Brie Larson). Det viser sig selvfølgelig at blive en overraskende fredelig tur, helt uden enorme aber og et væld af drabelige fortidsuhyrer.

Eller rettere, det gør det selvfølgelig ikke. Kong: Skull Island fokuserer nemlig – som titlen antyder – på udforskningen af den sagnomspundne ø, der altid har været den bedste del af King Kong-fortællingen. Væk er ambitionerne om tragisk melodrama, i stedet erstattet af en ordentlig spandfuld monster-action hældt lige i fjæset på publikum. Tempoet er højt, og der gemmes ikke på de mytiske monstre som tilfældet var i den vellykkede søsterfilm Godzilla. Nej, her indtager King Kong scenen i al sin storhed så hurtigt som muligt, og så er der ellers bare fuld fart på med et væld af vellykket drabelige monstre, som ikke skal afsløres her.

Desværre er der også fuld fart på karaktertegningen. Alt for meget fart faktisk. Det er ellers et virkeligt godt cast, der er sendt til øen denne gang, men de er alle sammen langt kedeligere end man kunne have håbet. Jeg har aldrig set Tom Hiddleston så personlighedsløs som her, og Samuel L. Jackson spiller sig selv, selvom det da er skægt, at han får lov til at kaste om sig med referencer til Jurassic Park ("Hold on to your butts!"). Heldigvis dukker John C. Reilly op med sin sjove og varme Marlow, der har været strandet på Skull Island i 28 år. Desværre er han nok den eneste figur, jeg gerne så komme helskindet igennem løjerne. Alle andre er klippet i tyndt pap, som man gerne ser monstrene gnaske på.


Copyright:
Warner Bros.
Og der bliver virkelig gnasket. Kong: Skull Island leverer varen i b-films monsteraction. I kulørte billeder suppleret af Vietnam-æra klassisk rock, præsenteres vi for det ene monstrøse påfund efter det andet. Det er monsterkræs, selvom det måske bliver mere små vignetter end egentlige set-pieces. Vi får dog et af slagsen til sidst. Kong skal jo selvfølgelig have sig en øglekamp, og denne udgave kan stolt stå ved siden af både Peter Jackson og Merian C. Coopers versioner. Af samme grund kan det anbefales at finde et stort lærred, når man skal i biffen for at se Kong: Skull Island, og det er heller ikke nødvendigt at være bange for den vellykkede 3D-version.

På trods af de kedelige mennesker ender Kong: Skull Island , med sit fokus på spektakulær monsteraction, med at finde sig en værdig plads blandt sine brødre i King Kong-mytologien, uden dog at nå i nærheden af originalen. Monsterfans, der ikke har hørt for meget om Legendary Pictures’ monster-planer, bør blive siddende gennem rulleteksterne for en forsmag på, hvad der venter i fremtiden. Jeg glæder mig.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Elsk mig!27/4
Guardians of the Galaxy Vol. 227/4
The Fits27/4
Den anden side27/4
Hedi20/4
Creative Control20/4
The Edge of Seventeen20/4
Du forsvinder20/4
Fast & Furious 813/4
The Handmaiden12/4
Flere bio-anmeldelser
 
Allied10/4
Fantastiske skabninger... og hvor de findes31/3
The Accountant27/3
Doctor Strange21/3
Trolls20/3
Inferno7/3
Jack Reacher: Never Go Back6/3
Storkene28/2
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem har ikke spillet en Batman-skurk?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google