CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Pete's Dragon

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2016

Manuskript:
David Lowery, Toby Halbrooks

Producere:
James Whitaker

Fotograf:
Bojan Bazelli

Klipper:
Lisa Zeno Churgin

Komponist:
Daniel Hart

Censur:
Tilladt for alle, men frar√•des b√łrn under 7 √•r

Distributør:
Walt Disney Studios Motion Pictures

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 5 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
28-11-16:
Star Trek Beyond
09-05-14:
Walking With Dinosaurs
11-10-13:
Star Trek Into Darkness
04-02-13:
Dredd
31-08-12:
The Hunger Games
25-11-09:
Star Trek
30-01-08:
Pathfinder
26-06-07:
Charlottes tryllespind
09-05-06:
En ny dag i livet
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2.39:1

Lyd:
DTS-HD 5.1

Ekstra materiale:
Kommentarspor, featuretter, slettede scener, musikvideoer, New Zealand-reklame, trailer
Peter og dragen

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Adventure, Fantasy
Varighed:98 minutter
Instruktør:David Lowery
 
Anmeldelsesdato:24-02-2017
Medvirkende:Som:
Bryce Dallas HowardGrace
Robert RedfordMeacham
Oakes FegleyPete
Oona LaurenceNatalie
Wes BentleyJack
Karl UrbanGavin
Se komplet creditliste her

Den bl√łde gr√łnne dr√łm
 
Disney er godt i gang med at genindspille bagkataloget af elskede klassikere i live action-udgaver, og med i k√łbet kommer her en ny version af en noget glemt sag. Den f√łrste udgave af Peter og Dragen er en musical fra 1977, som var en af frontl√łberne i den dengang meget moderne teknik med at blande rigtige filmoptagelser med tegnefilmsfigurer ‚Äď og som trods sin noget ydmyge plads p√• Disneys Hall of Fame blev dobbelt Oscar-nomineret.


Copyright:
Walt Disney Studios Motion Pictures
Den nye version er ikke en musical ‚Äď og rummer ikke animerede elementer i den klassiske forstand. Omvendt er dragen i centrum trods alt heller ikke hentet ind fra dragernes statistforening, s√• fusionen mellem dreng og dyr er stadig kunstigt skabt, men som f.eks. den nye version af Junglebogen demonstrerede, s√• er netop dette kunstige liv efterh√•nden s√• livagtigt, at man helt glemmer det. Og netop d√©r ligger i virkeligheden en stor del af den magi, som man rent faktisk f√łler undervejs i filmen.

For genindspilningen af Peter og dragen er et ofte dr√łmmende dejligt og magisk eventyr, ogs√• selv om det er pr√¶cist tilpasset m√•lgruppen af b√łrn med sans for eventyrets fascinerende kraft. Det starter s√• grumt som en Disney-film tillader. Lille Peter er p√• biltur med sine for√¶ldre, da de k√łrer galt ‚Äď og Peter er den eneste, der overlever. Han samler sin lille taske med bogen om hunden Elliott op og g√•r ind i skoven, hvor han netop som m√łrket og ulvene melder deres truende ankomst m√łder den gr√łnne drage, som troner meterh√łjt over alt andet. I et sitrende m√łde afventer Peter sin sk√¶bne, men dragen har ingen onde hensigter og de ender med at begive sig ind i skoven sammen.

6 √•r senere udfolder selve filmen sin handling. Peter er blevet en del af skovens liv og fjoller lystigt rundt med dragen, som nu har f√•et navnet Elliott. De bor i en hule og klarer sig godt i de uvejsomme enorme skove oppe mod nord. Men industrisamfundet melder sin ankomst i form af Wes Bentley og ikke mindst Karl Urbans tr√¶f√¶ldende br√łdre, hvis maskiner √¶der sig l√¶ngere og l√¶ngere ind i skoven. Mild modstander er den enes k√¶reste Natalie, der er skovbetjent og har arvet en fork√¶rlighed for skoven fra sin far i skikkelse af selveste Robert Redford.


Copyright:
Walt Disney Studios Motion Pictures
Efter lidt konstruerede sekvenser ender Natalie med at m√łde Peter, og han bliver taget med tilbage til civilisationen, der kun ser en snavset dreng, som √•benlyst har levet for l√¶nge alene i skoven, men Peter savner Elliott og deres venskab samtidig med at han selvf√łlgelig s√¶tter pris p√• menneskelig kontakt igen, og s√• starter ellers den modningsproces hos b√•de ham og barndommens alter ego i form af den legesyge drage. En dreng bliver til en st√łrre dreng, n√¶nsomt skildret som et nostalgisk eventyr.

Det lykkes den noget uventede instrukt√łr, David Lowery, der slog igennem med det lille Sundance-drama Ain't Them Bodies Saints at skabe en helt s√¶rlig barnlig magi over fort√¶llingen, der ellers har ingredienserne til at ende kl√¶gt og gumpetungt. Man glemmer den forcerede patos i fort√¶llingen, fordi den iscenes√¶ttes s√• ligefremt og reelt. Soundtracket er pr√¶get af folk music, der passer til omgivelserne ‚Äď og de medvirkende tager opgaven helt seri√łst. Det er kort fortalt sk√łnt at se en film m√•lrettet til b√łrneh√łjde, hvor alle involverede agerer med samme seri√łsitet som hvis det havde v√¶ret et h√łjt profileret drama, og s√• er det digitale arbejde p√• dragen Elliott decideret veludf√łrt og f√•r givet denne fantasifigur lige pr√¶cis det legesyge liv, som g√łr hele historien plausibel. Velkvalificeret b√łrneunderholdning for alle med dr√łmmen om en stor gr√łn drage som legekammerat intakt.

Filmen vises i de danske biografer med danske stemmer.
 
DVD-vurdering
Ekstramaterialet p√• blu-ray'en er v√¶ldig underholdende. Kommentarsporet med instrukt√łr og forfatter David Lowery, medforfatter Toby Halbrooks og de to unge skuespillere Oakes Fegley og Oona Laurence er l√¶rerigt og ganske p√¶dagogisk, omend man skal kunne forst√• engelsk for at kunne f√łlge med, da det ikke kommer med danske undertekster.

Omvendt er resten af ekstramaterialet nemt nok at komme igennem for det yngre publikum. Der er to making of-featuretter, den ene i form af en videodagbog fra Lowery, et par musikvideoer og lidt fraklip. Lidt for alle aldersgrupper altså.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Girls Night Out20/7
Dunkirk20/7
Abernes planet: Opg√łret13/7
Wish Upon13/7
Girls Lost13/7
En hustlers dagbog13/7
Mysteriet ved Slack Bay6/7
Spider-Man: Homecoming6/7
At elske Pia6/7
Personal Shopper6/7
Flere bio-anmeldelser
 
Logan24/7
La La Land17/7
A Cure for Wellness10/7
The Great Wall4/7
Hidden Figures3/7
LEGO Batman filmen30/6
Split26/6
xXx: Return of Xander Cage23/6
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilket dyr optræder IKKE i Disneys tegnefilm Junglebogen?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
SÝg pŚ Google