CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Doctor Strange

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2016

Manuskript:
Jon Spaihts, Scott Derrickson, C. Robert Cargill

Producere:
Kevin Feige

Fotograf:
Ben Davis

Klipper:
Sabrina Plisco
Wyatt Smith

Komponist:
Michael Giacchino

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
Walt Disney Studios Motion Pictures

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 4 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
10-10-16:
Captain America: Civil War
01-12-15:
Ant-Man
23-09-15:
Avengers: Age of Ultron
20-08-14:
Captain America: The Winter Soldier
10-03-14:
Thor: The Dark World
02-09-13:
Iron Man 3
26-04-12:
The Avengers
14-02-12:
De tre musketerer 3D
03-01-12:
Captain America: The First Avenger
13-09-11:
Thor
15-10-10:
Iron Man 2
23-10-08:
Iron Man
27-06-08:
The Incredible Hulk
24-04-07:
Casino Royale
12-11-03:
Hulk
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2.39:1

Lyd:
DTS-HD 7.1

Ekstra materiale:
Kommentarspor, 6 featuretter, 5 slettede scener, Thor-kortfilm, fraklip, trailer
Doctor Strange

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Action, Adventure
Varighed:115 minutter
Instruktør:Scott Derrickson
 
Anmeldelsesdato:21-03-2017
Medvirkende:Som:
Benedict CumberbatchDr. Stephen Strange
Chiwetel EjioforMordo
Rachel McAdamsChristine Palmer
Benedict WongWong
Mads MikkelsenKaecilius
Tilda SwintonThe Ancient One
Se komplet creditliste her

En ny superhelt melder sin ankomst
 
Vi har netop taget hul p√• tredje fase af Marvels ambiti√łse filmatiseringsstrategi af selskabets elskede superheltefigurer. Siden starten i 2008, hvor Iron Man og Hulk sk√łd Marvel-universet i gang med deres solofilm, er vi film efter film blevet introduceret for Avengers-holdet i stadig mere komplekse sammensmeltede filmserier. Captain America: Civil War var den film i universet indtil nu, der havde flest superhelte p√• rollelisten, og kun Star-Lord-figuren fra Guardians of the Galaxy har stadig ikke delt l√¶rred med de andre, men der varmes op til Avengers Infinity War, hvor alt og alle samles ‚Äď og som om der ikke var nok i spil, s√• mangler vi stadig at f√• et par nye ansigter med i galleriet. En af dem er den karismatiske Doctor Strange, der kan b√łje dimensionerne og rejse ind i helt nye hj√łrner af Marvels univers.


Copyright:
Walt Disney Studio Motion Pictures
I mange henseender er Doctor Strange en klassisk og ligefrem origin-fort√¶lling, hvor vi l√¶rer hvordan Doctor Strange blev til netop den figur, vi kender fra tegneserierne. Overlegen hjernekirurg med en attitude, der skaber flere fjender end venner ‚Äď og en s√• uovertruffen tro p√• egne evner, at han selvf√łlgelig kan studere scanningsbilleder mens han dr√łner uden omtanke af sted i sin Lamborghini. Det g√•r galt, og han bliver voldsomt kv√¶stet, hvor is√¶r hans h√¶nder √łdel√¶gges helt. Kirurgens vigtigste v√¶rkt√łj er g√•et fl√łjten og p√• bunden af selvmedlidenhedens lidet k√łnne br√łnd tager han til Kathmandu p√• jagt efter en indsigt, som har hjulpet en anden mand med at genvinde f√łrligheden.

Her m√łder han The Ancient One i Tilda Swintons skikkelse, og hun udfordrer den rationelt t√¶nkende l√¶ge p√• hans meget faktuelle verdensopfattelse. Og snart tigger og beder han hende om at l√¶re ham mere om astralformer og alternative dimensioner. Hans reelle konvertering til den alternative verdensopfattelse sker i Marvels hidtil mest syrede og sk√łre sekvens, hvor han driver rundt mellem virkeligheder, men snart er vi tilbage i mere traditionelle former. En af The Ancient Ones l√¶rlinge Kaecillius har stj√•let nogle s√¶rlige sider fra en af bibliotekets hemmelige b√łger og er i fuld gang med at indg√• en verdens√łdel√¶ggende pagt med Dormammu ‚Äď herskeren over den m√łrke dimension. Han bliver Doctor Stranges hovedmodstander, og Mads Mikkelsen griber endnu en h√łjtprofileret skurkerolle ved hornene og f√•r faktisk skabt et overbevisende bud. Ikke bare blind discipel for m√łrkets kr√¶fter, men en troende, der oprigtigt f√łler, at han k√¶mper for en bedre verden.


Copyright:
Walt Disney Studio Motion Pictures
I centrum er dog Benedict Cumberbatchs Doctor Strange. En magnetisk dragende skikkelse, der har samme let overjordiske tilstedev√¶relse som hans Sherlock Holmes-figur, og Cumberbatch f√•r gjort den selvsikre doktors mentale rejse trov√¶rdig indenfor rammerne af det kul√łrte univers ‚Äď og allerede nu efter blot en enkelt film er man ikke i tvivl om, at han bliver en sp√¶ndende og nyttig udvidelse af Marvel-universet.

Doctor Strange er forrygende og forudsigelig, syret og traditionel og b√•de henkastet morsom og d√łdsens alvorlig. Den vil gerne fremst√• som en Marvel-film helt uden for nummer med modet til at syre ud, men det bliver aldrig mere syret end hvad f.eks. Inception tidligere har budt blockbuster-rammerne, og i Marvel-universet findes ogs√• andre kul√łrte verdener, som f.eks. i Thors f√¶drene Asg√•rd eller i Guardians of the Galaxy. Jovist, der er to centrale scener hen mod slutningen, hvor man opfindsomt leger med tiden, som Strange kan styre med den amulet, han tilraner sig under opholdet i Kathmandu, men det er aldrig banebrydende nyt, blot befriende opfindsomt. Doctor Strange er en veloplagt og sikkert udf√łrt udvidelse af et univers, som man kun kan gl√¶de sig over fortsat rummer sp√¶ndende nyheder.
 
DVD-vurdering
Ekstramaterialet p√• blu-ray'en er v√¶ldig interessant. Featuretterne om hvordan filmen blev skruet sammen ligner de tradionelle indslag, her dog sp√¶ndende og is√¶r instrukt√łr Scott Derricksons kommentarspor er v√¶rd at bruge tid p√•. Han fort√¶ller flydende og engageret om processen med at lave filmen. Hvilket er befriende sammenlignet med filmfolk, der har hang til at forklare en scene af gangen. Derrickson f√•r d√¶kket en masse uden det nogensinde begynder at virke uj√¶vnt og han keder aldrig igennem de n√¶sten 110 minutter han taler non stop.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Efter stormen25/5
Sweet Dreams25/5
Alt eller intet25/5
Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge24/5
Safari24/5
Free Fire24/5
3 ting18/5
Cézanne og Zola18/5
Alien: Covenant17/5
Kong Arthur: Legenden om sværdet11/5
Flere bio-anmeldelser
 
Nocturnal Animals26/5
Collateral Beauty19/5
Den hundredetårige der stak af fra regningen og forsvandt15/5
Syng1/5
American Honey28/4
Arrival24/4
Rogue One: A Star Wars Story18/4
Allied10/4
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken film er ikke instrueret af Hans Alfredson?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
SÝg pŚ Google