CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Dan Dream

Produktionsland:
Danmark

Produktionsår:
2017

Manuskript:
Casper Christensen, Frank Hvam

Producere:
Jesper Zartov

Fotograf:
Jesper T√łffner

Klipper:


Komponist:
Flemming Nordkrog

Censur:
Tilladt for alle, men frar√•des b√łrn under 7 √•r

Distributør:
Nordisk Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 4 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
12-01-17:
Dræberne fra Nibe
24-09-15:
Klovn Forever
11-02-15:
Dannys Dommedag
01-11-13:
Player
13-06-11:
Klovn: The Movie
26-09-07:
Direktøren for det hele
19-03-02:
At klappe med een hånd
 


Dan Dream

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Komedie
Varighed:96 minutter
Instruktør:Jesper Rofelt
 
Premieredato:30-03-2017
Medvirkende:Som:
Casper ChristensenThorkild
Frank HvamKnagsted
Magnus MillangVonsil
Niclas Vessel K√łlpinHenrik
Stine Schr√łder JensenKirsten
Louisa Yaa AisinGrace
Se komplet creditliste her

Lune fjollerier
 
Casper & Frank er tilbage! Komiker-duoen bag tv-klassikeren Klovn har stadig s√• stor gennemslagskraft, at en ny produktion fra deres h√¶nder er en begivenhed, og s√•ledes ogs√• med premiereaktuelle Dan Dream, der umiddelbart ligner et fors√łg p√• at slippe den efterh√•nden velkendte dynamik mellem smarte Casper og klodsede Frank, men som alligevel ender med at ligne noget, vi kender v√¶ldig godt i forvejen.


Copyright:
Nordisk Film
Baggrunden for historien er b√•de pinlig og sand. Et dansk elbil-eventyr skulle pr√¶senteres for verdenspressen og selveste statsministeren i Forum i 1983, men efter ganske f√• meters demonstrationstur k√łrte bilen i barrieren og dr√łmmen i s√¶nk for den entreprenante opfinder Thure Bars√łe-Carnfeldt. Elbilen Hope Whisperer forsvandt fra historien, men den fejlslagne rulletur i Forum er blevet den virkelige forankring for den i √łvrigt frit opfundne Dan Dream. Casper Christensen og Frank Hvam har s√•ledes frigjort sig fra biografiens l√¶nker, og det er en overvejende klog beslutning, for n√•r alt kommer til alt, s√• er deres varem√¶rke og store formel til succes den pinlige komik, der opst√•r i m√łdet mellem deres tv-personaer fra Klovn.

S√•ledes er det heller ingen stor overraskelse, at vi i Dan Dream alligevel ender med smarte Casper og klodsede Frank i nye kl√¶der, og n√•r en lille skuffelse over, at de ikke form√•ede at rykke sig l√¶ngere fra deres normale samspil, har lagt sig, s√• sidder man tilbage med en lille lun historie om amat√łrernes ukuelige g√•-p√•-mod krydret med masser af upassende humor om alt fra tykke b√łrn og provinsboere til de utallige "negervittigheder" (filmens eget udtryk), som flyver lystigt af panden. Det kan man lide eller lade v√¶re, men man kan n√¶ppe tillade sig at blive overrasket.

I mods√¶tning til den noget kuldsl√•ede Klovn Forever, s√• er der en smittende entusiasme i historien om Thorkild, der siger sit gode job op og s√¶lger huset for at realisere dr√łmmen om at bygge elbilen Dan Dream sammen med den excentriske batterimand Knagstrup (Frank Hvam), designeren Henrik og den en-armede s√¶rling Vonsil, der kan lave et let karosseri til bilen og i √łvrigt st√łde alle till√łb til god smag langt pokker i vold. De er i sandhed et umage hold, og da de sl√•r rod i den fiktive sydfynske provinsby Bjerringsund med Thorkilds m√łrke k√¶reste og Knagstrups permanentede rappenskralde af en kone, s√• st√•r der snart trompetundervisning, fiasko og fondue-forviklinger p√• menuen for de viljest√¶rke opfindere.


Copyright:
Nordisk Film
Dan Dream bekr√¶fter, at Casper og Frank er pr√¶cis de to figurer, som Klovn-serien etablerede, uanset hvilken film de laver. Det kan virke begr√¶nsende, men omvendt har de fundet en komisk formel, der virker. Det kl√¶der den at blive pr√łvet af 34 √•r tilbage i tiden og langt ude p√• landet, og der er s√• afgjort gode grin undervejs ganske som der ogs√• er gevaldige smuttere. Magnus Millang f√•r meget lidt konstruktivt ud af Vonsil-figuren og Peter Gantzlers kokain-indsmurte advokat/revisor mangler galskaben til at g√łre figuren sjov. Omvendt har det faste "tredje ben p√• taburetten" Lars Hjortsh√łj noget n√¶r en glansrolle som provinsbyens borgmester, der b√•de lefler for k√łbenhavnerne og k√¶mper for retten til at t√¶ve konen og insistere p√• en dukkert i byens fjord. Figuren er som trukket ud af fra den gamle Mandrilaftale-galskab og han spiller den med stor og vanvittig overbevisning.

Alle gode historier f√łdes gennem modgang, og kernen i Dan Dream er af samme st√łbning som tilsvarende fort√¶llinger om opkomlinge, der trodsede omverdenens h√•n og latterligg√łrelse og fuldf√łrte vanvidsprojektet mod alle odds. Den grundfort√¶lling virker n√¶sten altid, uanset hvordan den s√• end forl√łses. Rent visuelt dyrker Dan Dream 1983 med en n√¶sten bizar vellyst og derfor kommer til at ligne Ole Bornedals 'nu-kl√¶der-vi-os-sjovt-ud-og-pr√łver-at-lave-komik'-tur til Nibe tidligere p√• √•ret. Det m√• man h√•be er mere et tilf√¶lde end en decideret 2017-trend i dansk film, men sammenligningen er uundg√•elig, og Christensen & Hvam slipper v√¶sentlig bedre fra fors√łget end deres kolleger l√¶ngere mod nord.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Hedi20/4
Creative Control20/4
The Edge of Seventeen20/4
Du forsvinder20/4
Fast & Furious 813/4
The Handmaiden12/4
Chevalier6/4
Dengang i maj6/4
Dyrene i Hakkebakkeskoven6/4
Boss Baby6/4
Flere bio-anmeldelser
 
Allied10/4
Fantastiske skabninger... og hvor de findes31/3
The Accountant27/3
Doctor Strange21/3
Trolls20/3
Inferno7/3
Jack Reacher: Never Go Back6/3
Storkene28/2
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken film er ikke instrueret af Hans Alfredson?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
SÝg pŚ Google