CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
The Fate of the Furious

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2017

Manuskript:
Chris Morgan

Producere:
Vin Diesel
Michael Fottrell
Neal H. Moritz

Fotograf:
Stephen F. Windon

Klipper:
Paul Rubell
Christian Wagner

Komponist:
Brian Tyler

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
UIP

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 4 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
31-08-15:
Fast & Furious 7
30-09-13:
Fast & Furious 6
06-09-11:
Fast & Furious 5
03-04-09:
Fast and Furious
24-10-06:
The Fast and the Furious: Tokyo Drift
05-11-03:
2 Fast 2 Furious
08-05-02:
The Fast and the Furious
 


Fast & Furious 8

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Action, Krimi
Varighed:136 minutter
Instruktør:F. Gary Gray
 
Premieredato:13-04-2017
Medvirkende:Som:
Vin DieselDominic Toretto
Dwayne JohnsonHobbs
Charlize TheronCipher
Jason StathamDeckard Shaw
Michelle RodriguezLetty Ortiz Toretto
Kurt RussellMr. Nobody
Se komplet creditliste her

Den svære 8’er
 
Det er de f√¶rreste filmserier, som kan holde til hele 8 film, men hvis man finder den rette formel med et elsket centralt hold i front og et univers, der kan rumme nye eventyr sk√•ret over samme l√¶st, s√• er der mulighed for at n√• s√• langt. Genkendelighed kombineret med evnen til at overraske en smule er kodeordet for at ramme publikums pengepung, og er der nogen, der har fanget den pointe, s√• er det holdet bag Fast & Furious-filmene, som under F. Gary Greys ledelse dr√łner ud p√• deres ottende eventyr.

Siden 4‚Äôeren har filmserien, som ellers k√¶mpede lidt med at finde fodf√¶ste, kun lagt til og bygget ud, og den historie, der startede med Vin Diesel og Paul Walker i de centrale roller, er nu g√•et The Expendables-vejen og har f√•et fast f√łlge af n√¶vefaste navne som Jason Statham, Dwayne Johnson, Kurt Russell, Tyrese Gibson og s√•gar ogs√• Eastwood Jr. 8‚Äôeren er st√łrre end nogensinde f√łr med den ene √•benlyse forskel at Paul Walkers modpol til Diesel mangler efter skuespillerens tragiske d√łd forrige √•r.


Copyright:
UIP
Ubalancen mellem figurerne l√łses nu umiddelbart fint med den overraskende nyskabelse. Dom (Vin Diesel) er p√• bryllupsrejse med Letty i Havana, da han bliver ops√łgt af cyber-skurken Cypher i Charlize Therons altid velkomne skikkelse. Hun har en klemme p√• ham, og derfor m√• han vende vennerne ryggen og g√• over p√• m√łrkets side. Vi er naturligvis aldrig i tvivl om hans loyalitet (og det kunne filmens helt √¶rligt godt have f√•et noget mere ud af at lege med), men faktum er, at det pludselig er familie mod familie i de mange og velkoreograferede kampe.

Resten af holdet bliver samlet af Mr. Nobody (Kurt Russell), som tilmed smider deres h√•rdtsl√•ende √¶rkefjende Deckard ind i puljen, og efter lidt macho-buldren mellem ham og seriens efterh√•nden uofficielle hovedperson Dwayne Johnsons Hobbs, s√• bliver han ogs√• accepteret som en del af banden. Herfra g√•r den vilde jagt p√• Dom og Cyphers verdens√łdel√¶ggende plan, og filmen veksler hjemmevant mellem lun humor og actionscener, der i bedste Mission Impossible- og James Bond-stil skubber gr√¶nserne for st√łrrelse og trov√¶rdighed. Der er effektiv teknologiforskr√¶kkelse p√• Manhattan, da Cypher hacker sig ind i alle biler med intelligent teknologi og skaber en bil-zombie-h√¶r p√• jagt efter den russiske forsvarsminister og hans kuffert med atomkoder ‚Äď og der er over-the-top-biljagt med ub√•d p√• en frossen russisk s√ł.

Faktisk excellerer Fast & Furious 8 i pr√¶cis den slags actionscener, som man med rette mente var ved at sl√• James Bond-figuren ihjel i f.eks. Lee Tamahoris ret dumme Die Another Day. Men det virker bedre her. Komikken er en hyppig f√łlgesvend, som n√•r Hobbs er i sit mest intimiderende hj√łrne som... pigefodboldtr√¶ner og ikke mindst i en lang skudduel, hvor Deckard s√łml√łst veksler mellem at kv√¶rne bad guys og passe p√• en baby-autostol med indhold. Der har forfatteren Chris Morgan (der har v√¶ret med siden 3‚Äôeren og om nogen har √¶ren for seriens overbevisende genoplivning) rigtig godt fat om det brand, som Fast & Furious efterh√•nden er blevet.


Copyright:
UIP
En del af brandet er familiev√¶rdierne, der har haft en n√¶sten vulg√¶r plads i fort√¶llingen med Doms alfaderlige bandeleder i front. Man redder sine egne og passer godt p√• dem, der er blevet indlemmet i "Familien". Det er naturligvis kl√¶deligt og opbyggeligt og suppleres med den samlende bordb√łn omkring middagsbordet, men det testes til det yderste her i 8‚Äôeren, hvor han samtidig skal foregive at v√¶re en skurk. Vi er i hvert fald aldrig i tvivl om loyaliteten, og det synes man ret beset heller ikke de andre er. Forr√¶deri-vinklen er simpelthen for sv√¶r at f√• solgt overbevisende, n√•r nu det absolut sidste Dom nogensinde ville g√łre var at vende sig mod sin familie. Det er fint med nye plotid√©er, men her sp√¶nder filmenes egen langstrakte persondramaturgi simpelthen ben for fors√łget.

Det er sv√¶rt ikke at v√¶re voldsomt underholdt af Fast & Furious 8. Der er en imponerende mangel p√• metaltr√¶thed at spore, og Therons Cypher er pr√¶cis s√• kynisk i sit fors√łg p√• at 'give verden en lektion', at hun f√•r det Bondske storhedsvanvid som kan v√¶re s√• sv√¶rt at k√¶mpe mod. Hobbs & Dom samt hele banden viser igen, hvordan de ubesv√¶ret trives som en vellykket fusion af Bond-seriens n√¶sten mytiske skurke, Mission Impossible-seriens overlegne stunts ‚Äď og Ocean-seriens k√¶rlige og humoristiske skildring af en sammensmeltet gruppe af sympatiske banditter, som man kun √łnsker succes i deres ganske vist ulovlige virke. Som altid er det sv√¶rt at se, hvordan serien vil genopfinde sig selv igen, men man er efterh√•nden ret overbevist om, at Chris Morgan nok skal finde en vej.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Lys i m√łrket17/8
69 Minutes of 86 Days17/8
Hjemme i Verden17/8
Superswede: En film om Ronnie Peterson17/8
Patriarken17/8
The Big Sick17/8
The Dark Tower17/8
Danserinden10/8
Annabelle 2: Skabelsen10/8
Fortiden foran os10/8
Flere bio-anmeldelser
 
Ghost in the Shell11/8
Kong: Skull Island8/8
T2 Trainspotting28/7
20th Century Women25/7
Logan24/7
La La Land17/7
A Cure for Wellness10/7
The Great Wall4/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Efter hans død dukkede der ikke mindre end 12 efterlignere op i Hong Kong-film ‚Äď heriblandt Bruce Rhe, Bruce Leong, Bruce Le, Conan Lee, Dragon Lee, Rocky Lee, Bronson Lee, Tarzen Lee og Bluce Ree. Men hvad var legendens navn?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
SÝg pŚ Google