CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Mune, le gardien de la lune

Produktionsland:
Frankrig

Produktionsår:
2014

Manuskript:
Benoît Philippon, Jérôme Fansten

Producere:
Dimitri Rassam
Aton Soumache
Alexis Vonarb

Fotograf:


Klipper:
Isabelle Malenfant

Komponist:
Bruno Coulais

Censur:
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Distributør:
Sweet Chili Entertainment

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 5 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.Månens vogter

Anmeldt af:Daniel Skov Madsen
Genre:Animation, Adventure
Varighed:86 minutter
Instruktør:Alexandre Heboyan
Benoît Philippon
 
Premieredato:11-05-2017
Medvirkende:Som:

Europa vs. USA
 
Hvis jeg siger at europæisk animationsfilm hovedsageligt består af langsomme dukkefilm fra østeuropa eller kunstnerisk 2D-animation, der mest er henvendt til voksne, så er det nok ikke helt sandt, men heller ikke helt løgn. Det er i hvert fald sikkert, at eventyrlig tju-bang 3D-animation mest er forbehodt de store amerikanske animationselskaber som Disney, Dreamworks og Illumination Entertainment. Det forsøger Månens vogter, der efter et par år har fundet vej til de danske biografer, at rette op på. Det er nemligt en vaskeægte 3D-animationsfilms, der ganske vellykket forsøger at tage kampen op med de store drenge.


Copyright:
Sweet Chili Entertainment
Den lidt klodsede og akavede faun Mune får lidt overraskende jobbet som "Månens Vogter". Det er noget af et ansvar i en verden hvis naturlige harmoni netop er defineret af månen, solen og deres respektive vogtere. Der er ikke meget hjælp at hente hos den nyudpegede vogter af solen; den selvglade Sohon. Men da underverdenens hersker Necros iværksætter sin plan om at stjæle både månen og solen fra de uerfarne vogtere, er Mune og Sohon tvunget til at arbejde sammen. En ung pige af voks, Glimt, der hverken kan klare for meget sol eller for meget mørke og kulde slutter sig til dem, og sammen må de forsøge at genoprette balancen i deres verden.

Det er netop denne verden, der er den helt store styrke i Månens vogter. Kontrasten mellem dag og nat gennemsyrer alle filmens væsner, og der er en klassisk fantasy sans for at skabe baggrundshistorie. Det gælder ikke mindst for de majestætiske titaner der, kontrolleret af månens vogtere, trækker solen og månen hen over himlen. Jeg sporede både inspiration fra japansk animation og europæisk folkeeventyr i det imponerende figurdesign. Det er samtidig svært at spotte, at Månens vogter ikke har samme budget som de amerikanske animationsmastodonter, baggrundene er en kende mere statiske, men filmen overvinder det ved hjælp af sit stiliserede design. Hertil kommer et par imponerende dyk ned i 2D-animation, når Mune besøger drømmenes rige.


Copyright:
Sweet Chili Entertainment
Samtidig er historien og de centrale karakterer præcis så let tilgængelige og energisk som mainstreamvaren fra USA, selvom Månens vogter heldigvis undgår den hyperaktive brug af action og popmusik, der ofte kendetegner de film. Desværre er fortællingen ikke helt så veleksekveret som de bedste amerikanske forbilleder. Den lidt simple historie når at blive lige lovligt mudret undervejs, og er desværre også en tand for forudsigelig. Det forhindrer dog ikke Månens vogter i at være et imponerende besøg i en magisk verden, der har evnen til at tænde en gnist i fantasien hos børn og voksne, og samtidig beviser at enorme budgetter ikke er nødvendige for at levere eventyrlige animationsfilm, som alle kan være med på.
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Det tredje mord16/8
The Equalizer 216/8
Nancy16/8
The Spy Who Dumped Me16/8
The Meg9/8
Mission: Impossible - Fallout2/8
Hotel Artemis26/7
Sicario 2: Soldado19/7
Mamma Mia! Here We Go Again19/7
Landet af glas19/7
Flere bio-anmeldelser
 
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
The Florida Project17/7
The Shape of Water16/7
Game Night13/7
Molly's Game6/7
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri3/7
Black Panther2/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem blev født først?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google