CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Baby Driver

Produktionsland:
USA, UK

Produktionsår:
2017

Manuskript:
Edgar Wright

Producere:
Tim Bevan
Eric Fellner
Nira Park

Fotograf:
Bill Pope

Klipper:
Jonathan Amos
Paul Machliss

Komponist:
Steven Price

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
UIP

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 1 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
01-12-15:
Ant-Man
10-11-14:
En flænge i himlen
18-04-14:
The World's End
07-03-11:
Scott Pilgrim mod verden
29-09-09:
Fanboys
20-06-08:
21
20-07-07:
Hot Fuzz
21-03-05:
Collateral
15-12-04:
Shaun of the Dead
 


Baby Driver

Anmeldt af:Daniel Skov Madsen
Genre:Action, Krimi
Varighed:113 minutter
Instruktør:Edgar Wright
 
Premieredato:29-06-2017
Medvirkende:Som:
Ansel ElgortBaby
Jon HammBuddy
Eiza Gonz√°lezDarling
Lily JamesDebora
Kevin SpaceyDoc
Jamie FoxxBats
Se komplet creditliste her

Oh Baby
 
Det er vigtigt at vide, hvor en anmelder kommer fra, n√•r man g√•r i gang med en anmeldelse. Jeg kommer herfra: Edgar Wright er en af mine favoritinstrukt√łrer. Jeg mener, at action er den genre, der m√•ske bedst udnytter filmmediets muligheder, og s√• er musik et afg√łrende og ofte alt for overset element i filmens v√¶rkt√łjskasse. Edgar Wright har lavet en actionfilm, hvor soundtracket spiller en afg√łrende rolle. Den hedder Baby Driver. Ja, jeg kan godt lide den. S√• kan du, k√¶re l√¶ser, enten erkl√¶re mig fuldst√¶ndigt inhabil eller l√¶se videre om den bedste film i de danske biografer lige nu.


Copyright:
UIP
Musik er afg√łrende for den unge mand Baby (Ansel Elgort). Fra et v√¶ld af Ipods fylder han hvert v√•gent √łjeblik med den eklektiske blanding af sange. Musikken drukner b√•de Babys tinitus og giver ham energien til at udf√łre sit noget utraditionelle job som flugtchauff√łr for bagmanden Doc (Kevin Spacey). Ingen kan stikke af fra et r√łveri som Baby, bare han har den rette musik i √łrerne. Da Baby m√łder og forelsker sig i servitricen Deborah (Lily James), aner han en vej ud af det h√łjoktant kriminelle milj√ł, men den slags er det ikke nemt at slippe v√¶k fra, uanset hvor god man er til at vride rattet og tr√¶de p√• speederen.

Jeg burde have en metronom til at hj√¶lpe mig i arbejdet med denne anmeldelse. M√•ske det kunne forplante blot en br√łkdel af den musikalske energi der gennemsyrer Baby Driver. Fra √•bningscenen til det allersidste sekund er filmen drevet af det brogede soundtrack, der dunker i Babys √łrer. Actionscenerne er elegant koreograferet til musikken helt ned til mindste detalje, og det skaber en energi, der str√•ler ud af l√¶rredet. Med musikken som puls f√•r Baby Driver sit helt eget springende, hoppende og dansende liv, der g√łr det sv√¶rt at sidde stille i s√¶det uden i det mindste at vippe lidt med en enkelt fod. De der gik ga-ga over den lidt sl√łsede koreografi i La La Land b√łr kaste et blik p√• Baby Driver, der m√• v√¶re verdens f√łrste biljagtsmusical.

Musik er alts√• afg√łrende for Baby Driver, men ironisk nok kunne man nemt fjerne al lyd fra filmen og stadig f√łlge handlingen. Det skyldes Edgar Wrights evner som visuel historiefort√¶ller. Han har lige fra starten af sin karriere haft en us√¶dvanlig bevidsthed om ‚Äď og evner i ‚Äď filmens udtryksmuligheder. Wright fort√¶ller aldrig bare en historie gennem dialog; han bruger konstant klipning, besk√¶ring og et v√¶ld af visuelle tricks til at fort√¶lle sin historie b√•de s√• underholdende og klart som muligt. I Baby Driver har han gavn af Bills Popes kamera, der legende let danser om b√•de karakterer og lynhurtige biler, og en klipning der sammen med musikken skaber et uforligneligt flow. Baby Driver flyver forbi liges√• smukt og hurtigt som en bil med Baby selv bag rattet.


Copyright:
UIP
Med Baby Driver har Wright bev√¶get sig udenfor de genreparodier, han is√¶r er kendt for, og over i den reelle genrefilm. Filmen er p√• mange m√•de en konventionel lille actionthriller, men Wright viser hvor meget plads til leg og fort√¶llem√¶ssigt overskud der er plads til indenfor genrefilmens rammer. Det g√¶lder ogs√• for det suver√¶ne cast. Ansel Elgort og Lily James f√•r smukt formidlet den s√łdmefulde romance mellem renhjertede Baby og Deborah, mens Baby omgives af en samling bizarre kriminelle galninge, der formidles b√•de humoristisk og skr√¶mmende af bl.a. Eiza Gonz√°lez, Jamie Foxx og Jon Hamm. At afsl√łre for meget om dem ville v√¶re en bj√łrnetjeneste. Over dem alle sv√¶ver Kevin Spacey som bossen Doc, der med et glimt i √łjet leverer Wrights dialog i maskingev√¶rstempo ala det gamle Hollywood.

Det er kun biljagternes ‚Äď og en enkelt fremragende jagt til fods ‚Äď relativt korte l√¶ngde, der stopper dem fra at slutte sig til de bedste actionsekvenser nogensinde. Men som helhed er Baby Driver nu medlem af den elit√¶re klub af de bedste actionfilm hidtil i dette √•rhundrede. Der kan den s√¶tte sig stolt ved bordet ved siden af Mad Max: Fury Road. Baby Driver tr√¶kker b√•de p√• 1970'ernes biljagter, 80'er action som Point Break og ikke mindst Michael Manns film. Det beh√łver man nu ikke at vide en d√łjt om for at nyde filmens smittende musikalske energi. Kritikere vil nok tale om stil over substans, men n√•r film er bedst smelter de to ting sammen. Det er tilf√¶ldet her. Film som Baby Driver er grunden til, at jeg g√•r i biografen.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (1 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
kaj
16-9-2017 17:18
Jason What the fuck... Elendig film. Kedelig, dum og utroværdig. Baby ser sur ud hele tiden, og de hårdkogte kriminelle mobber ham fordi han hører musik, jeg har aldrig set en skurk gøre nar af ens livline væk fra et kup. Og at sætte sig stolt ved bordet ved siden af Mad Max: Fury Road er da det værste vrøvl jeg endnu har hørt, hvis Mad Max havde sokker på ville Baby end ikke nå storetå neglen. Men den ligger sig fint i hælene på Hot fuzz og det ndet lort instruktøren har lavet.


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Kingsman: The Golden Circle21/9
Kærligheden flytter ind21/9
Paula21/9
LEGO Ninjago filmen21/9
I min datters navn21/9
Paris må vente21/9
Borg14/9
God's Own Country14/9
En fremmed flytter ind14/9
American Assassin14/9
Flere bio-anmeldelser
 
Guardians of the Galaxy Vol. 211/9
Fast & Furious 88/9
Sm√łlferne: Den hemmelige landsby28/8
The Salesman25/8
Loving21/8
Elle18/8
Life15/8
Sk√łnheden og udyret14/8
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Joel Schlesinger instruerede i 1971 den første større film, hvor de mandlige hovedpersoner kysser hinanden på læberne ‚Äď hvad hedder filmen?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
SÝg pŚ Google