CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
The Lost City of Z

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2016

Manuskript:
James Gray

Producere:
Dede Gardner
James Gray
Dale Armin Johnson
Anthony Katagas
Jeremy Kleiner

Fotograf:
Darius Khondji

Klipper:
John Axelrad
Lee Haugen

Komponist:
Christopher Spelman

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
UIP

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 5 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
11-05-17:
Kong Arthur: Legenden om sværdet
19-05-16:
Slangens favntag
13-12-13:
Pacific Rim
09-04-08:
We Own the Night
15-05-07:
Children of Men
11-06-01:
The Yards
13-12-00:
The Beach
 


The Lost City of Z

Anmeldt af:Daniel Skov Madsen
Genre:Action, Adventure
Varighed:141 minutter
Instruktør:James Gray
 
Premieredato:10-08-2017
Medvirkende:Som:
Charlie HunnamPercy Fawcett
Robert PattinsonHenry Costin
Sienna MillerNina Fawcett
Tom HollandJack Fawcett
Angus MacFadyenJames Murray
Ian McDiarmidSir George Goldie

De tomme pletter
 
Der er efterh√•nden ikke mange af dem tilbage. De tomme pletter p√• kortet. De fjerne uudforskede omr√•der af jorden med l√łfter om mystiske hemmeligheder og nye opdagelser. I vores tid er selv den mest afsidesliggende jungle for l√¶ngst blevet kortlagt af satellitter og kun en jumbojet v√¶k fra alverdens turister. Men s√•dan var det ikke engang. Engang var opdagelsesrejsende hyldede helte, der tog ud for at udforske og dokumentere mere af den verden, vi tilf√¶ldigvis er placeret p√•. Netop det scenarie har dannet grobund for masser af eventyrfilm ‚Äď om de handler om k√¶mpeaber eller slangehadende ark√¶ologer ‚Äď men historierne om virkelighedens eventyrere er n√¶sten endnu mere ubegribelige.


Copyright:
UIP
Tag nu for eksempel historien om den opdagelsesrejsende Percy Fawcett (Charlie Hunnam). I begyndelsen af 1900-tallet sendes han ud for at kortl√¶gge uudforskede dele af floden Rio Verden. I processen st√łder han dog p√• tegn efter en mere avanceret civilisation i junglen. Det bliver begyndelsen p√• en bes√¶ttelse, der skulle str√¶kke sig over flere √•rtier: Jagten p√• den en glemt civilisation: The Lost City of Z. Fawcetts ide, om at stammefolket i Amazonas skulle v√¶re mere, end de vilde barbarer man antog, er noget kontroversiel i hjembyen London, men det stopper ham ikke fra igen og igen at risikere livet, og efterlade sin kone Nina (Sienna Miller) og deres f√¶lles b√łrn i √•revis, til fordel for de livsfarlige ekspeditioner.

The Lost City of Z er baseret p√• bogen af samme navn af David Grann, der fors√łger at rekonstruere Fawcetts f√¶rden ud fra de noget fragmentariske oplysninger om hans ekspeditioner. Det er virkelig en n√¶sten helt ubegribelig historie, der selvom den kun ligger 100 √•r tilbage i tiden, f√łles som om den har rod i en helt anden verden end vores. Det har instrukt√łr James Gray forvandlet til et storladent jungle-eventyr om en mands bes√¶ttelse, der langt hen ad vejen holdt mig fanget. Charlie Hunnam er virkelig god som den skiftevis arrogante og omsorgsfulde Fawcett og som hans drikf√¶ldige men trofaste rejsekammerat Henry Costin, g√łr en fuldsk√¶gget Robert Pattinson ogs√• et godt indtryk.


Copyright:
UIP
Det er is√¶r sekvenserne i junglen, der rummer en oldschool sans for d√łdeligt eventyr, hjulpet godt p√• vej af Darius Khondjis maleriske billeder, der viser det gr√łnne inferno fra b√•de sin bedste og v√¶rste side. Vi m√łder b√•de farlige rovdyr, kannibaler, sygdom og piratfisk p√• Fawcetts ekspeditioner, men filmen har ogs√• en fin leg med datidens v√¶rdinormer som kontrast til nutidens. Fawcett er kontroversielt nyt√¶nkende i sit syn p√• stammefolkene som sofistikerede mennesker. Samtidig efterlader han dog sin familie i √•revis og afviser, at den ellers kapable kone Nina kan tage med til junglen, fordi en kvinde aldrig vil kunne klare sig der. The Lost City of Z fejrer b√•de Fawcetts drivkraft, samtidig med at den s√łrger over omkostningerne af hans bes√¶ttelse.

Desv√¶rre k√¶mper filmen, ligesom Fawcett, med at komme helt i m√•l. Den sidste del bliver simpelthen alt for lang, og m√łnsteret med Fawcetts hjemvenden til London inden endnu en ekspedition bliver for kedeligt repeterende. Fors√łget p√• at afslutte Fawcetts historie er ogs√• underligt akavet. Uden at afsl√łre for meget har Fawcetts historie i sagens natur ingen klar afslutning, og filmens fors√łg p√• at binde en falsk sl√łjfe er ikke helt vellykket. Indtil da byder The Lost City of Z dog p√• en god omgang jungle-eventyr af den helt gamle skole.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
69 Minutes of 86 Days17/8
Hjemme i Verden17/8
Superswede: En film om Ronnie Peterson17/8
Patriarken17/8
Lys i m√łrket17/8
The Big Sick17/8
The Dark Tower17/8
Danserinden10/8
Annabelle 2: Skabelsen10/8
Fortiden foran os10/8
Flere bio-anmeldelser
 
Ghost in the Shell11/8
Kong: Skull Island8/8
T2 Trainspotting28/7
20th Century Women25/7
Logan24/7
La La Land17/7
A Cure for Wellness10/7
The Great Wall4/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem passer ikke ind?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
SÝg pŚ Google