CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Ghost in the Shell

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2017

Manuskript:
Jamie Moss, William Wheeler, Ehren Kruger

Producere:
Avi Arad
Michael Costigan
Steven Paul

Fotograf:
Jess Hall

Klipper:
Billy Rich
Neil Smith

Komponist:
Lorne Balfe
Clint Mansell

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
Fox/Paramount

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 2 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
10-10-16:
Captain America: Civil War
09-02-16:
Krigen
23-09-15:
Avengers: Age of Ultron
25-08-15:
9. april
12-02-15:
Under the Skin
04-02-15:
Lucy
20-08-14:
Captain America: The Winter Soldier
10-10-12:
Snow White and the Huntsman
15-10-10:
Iron Man 2
17-11-05:
A Love Song for Bobby Long
19-08-05:
The Island
21-09-04:
Zatoichi
20-07-04:
Lost in Translation
28-01-03:
Iskoldt mord
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
1.78:1

Lyd:
Dolby Atmos

Ekstra materiale:
3 featuretter
Ghost in the Shell

Anmeldt af:Daniel Skov Madsen
Genre:Action, Krimi
Varighed:107 minutter
Instruktør:Rupert Sanders
 
Anmeldelsesdato:11-08-2017
Medvirkende:Som:
Scarlett JohanssonMajor
Pilou AsbækBatou
Takeshi KitanoAramaki
Juliette BinocheDr. Ouelet
Michael PittKuze
Chin HanHan

Der er stadig lidt ghost i den her shell
 
En eksistentelt filosofisk, brutal cyberpunk-fortælling lyder ikke som det oplagte forlæg for en ny Hollywood-millionproduktion. Men når det handler om en franchise som Ghost in the Shell, er der jo allerede et indbygget publikum og en grad af navnegenkendelse, der gør det til et oplagt valg. Det kan selvfølgelig få fans af forlægget til at ryste i bukserne af frygt for, at det originale materiale kastreres til fordel for at sælge flere billeter. Det er da også delvis tilfældet for denne nyeste udgave af Ghost in the Shell, men heldigvis er resultatet ikke så slemt, som man kunne frygte.


Copyright:
UIP
Efter at være offer for et terroristangreb genfødes den unge kvinde Mira Killian (Scarlett Johansson) i en kunstig krop, med kun sin hjerne i behold. Med sine nu overmenneskelige evner når hun hurtigt rangen Major i antiterror-gruppen section 9. Sammen med sin partner Batou (Pilou Asbæk) kommer Major på sporet af den mystiske hacker Kuze (Michael Pitt), der hacker hjernerne på cyber-forbedrede mennesker. Imens begynder Majors egen fortid at spøge. Det hele fører tilsyneladende til det magtfulde megafirma Hanka Corporation, der har skabt Majors krop. Spørgsmålet er så bare om det er Kuze eller Hanka Corporation, der er den egentlige skurk.

Ghost in the Shell virker mest af alt som en greatest hits-udgave af de tidligere inkarnationer af historien. Instruktør Rupert Sanders trækker både på den oprindelige japanske tegneserie og TV-serien Ghost in the Shell: Stand Alone Complex, men der lånes selvfølgelig allermest fra Mamoru Oshiis animerede klassiker fra 1995. I flere scener gentages både replikker og billeder direkte fra forlægget. Ghost in the Shell finder også plads til de to mest ikoniske actionscener fra den oprindelige film, der sjovt nok viser sig at være de klart mest vellykkede af slagsen i denne nye film, der ellers forfalder til lige lovligt hurtigt klippede og uklare actionscener.

Men der er nu også lavet meget om, det meste desværre til det værre. Først og fremmest injiceres en ordentlig portion sentimentalitet til historien, der vælger at fokusere på Major og hendes fortid i en næsten RoboCop-lignende fortælling om en menneskemaskine. De lange filosofiske diskussioner udelades i vid udstrækning, og filmen overforklarer sine ellers ret gængse scifi-ideer. Her havde det været godt med lidt mere tiltro til publikums intelligens. Der er på mange måder dømt simplificering over hele linjen. Ikke mindst hos filmens skurk, der aldrig bliver mere end en skygge af originalen.


Copyright:
UIP
Men inden jeg spreder alt for meget fortvivlelse, vil jeg lige gøre det klart, at Ghost in the Shell altså er værd at se. Det er alt for sjældent at denne type ren cyberpunk sci-fi finder vej til biograflærredet med så mange penge i ryggen. Faktisk har vi nok ikke set det siden The Matrix og dens efterfølgere. Filmens univers er visuelt slående, og gør sig fantastisk godt på et stort lærred. Scarlett Johansson er også – på trods af al virakken om hvidvaskning – virkelig god i rollen som Major. Heldigvis har hun ikke pumpet figuren fuld af melodrama, men spiller i stedet med en passende introvert kølig distance, der skaber fascination.

Pilou Asbæk er også solid som den mere jordnære Batou, mens det selvfølgelig er en fryd at se Japans svar på guldhornene, Takeshi Kitano, som chef for Section 9. Enkelte scener opnår også en poesi, der antyder hvor god filmen kunne have været, hvis den havde gået linen ud. Majors besøg hos en prostitueret hvis menneskelighed hun misunder, eller filmens smukke udgave af Majors fødsel f.eks. Ghost in the Shell er med andre ord en noget fortyndet udgave af forlægget, men der er stadig en smuk cyberpunk sjæl i filmens biomekaniske krop, og det gør den alligevel værd at se.
 
DVD-vurdering
Den lange making of-featurette er 30 spændende minutter, hvor vi får kradset godt i filmens overflade og får nogle glimt af hvordan filmen blev skabt. Men også de to andre featuetter "Section 9: Cyber Defenders" og "Man & Machine: The Ghost Philosophy" er interessante og værd at bruge de ekstra 20 minutter på. Ikke omfattende bonusmateriale men derimod vældig underholdende og oplysende. Lidt men super godt.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Borg14/9
God's Own Country14/9
En fremmed flytter ind14/9
American Assassin14/9
Mother!14/9
Team Hurricane11/9
De vildfarne7/9
Stefan Zweig - Farvel til Europa7/9
Logan Lucky7/9
It7/9
Flere bio-anmeldelser
 
Guardians of the Galaxy Vol. 211/9
Fast & Furious 88/9
Smølferne: Den hemmelige landsby28/8
The Salesman25/8
Loving21/8
Elle18/8
Life15/8
Skønheden og udyret14/8
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Silence of the Lambs var oprindelig tænkt som Gene Hackmans instruktørdebut med Michelle Pfeiffer i rollen som Clarice Starling – hvem var det, der i stedet tog instruktørkasketten på?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google