CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
American Assassin

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2017

Manuskript:
Stephen Schiff, Michael Finch, Edward Zwick, Marshall Herskovitz

Producere:
Lorenzo di Bonaventura
Nick Wechsler

Fotograf:
Enrique Chediak

Klipper:
Conrad Buff IV

Komponist:
Steven Price

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Nordisk Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 4 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
18-06-18:
Maze Runner 3: Dødskuren
27-11-17:
Spider-Man: Homecoming
02-02-17:
The Founder
29-09-16:
Deepwater Horizon
29-01-16:
Maze Runner: Infernoet
05-06-15:
Birdman
03-02-15:
Maze Runner
11-08-14:
Need for Speed
16-06-14:
RoboCop
27-07-05:
White Noise
 


American Assassin

Anmeldt af:Lauge Hendriksen
Genre:Action, Thriller
Varighed:105 minutter
Instruktør:Michael Cuesta
 
Premieredato:14-09-2017
Medvirkende:Som:
Dylan O'BrienMitch Rapp
Michael KeatonStan Hurley
Sanaa LathanIrene Kennedy
Taylor KitschGhost

Må man holde med de onde?
 
Hvorfor holder vi med hovedpersonen i en film? Det gør vi fordi, vi kan forstå hovedrollens motivation og problemer. Det er ofte hovedpersonens valg, der får handlingen til at skride fremad. Hvis publikum ikke forstår rationalet bag hovedrollens valg, bliver det meget svært at få dem med på den fantastiske rejse, som film kan være. Og det er problemet med American Assassin. Det er vanskeligt at holde med hovedpersonen, for han er i virkeligheden den ondeste af dem alle sammen.


Copyright:
Nordisk Film
Mitch Rapp (Dylan O'Brien) står på stranden i et ukendt paradis, og er lige blevet forlovet med sin kæreste. Det er den perfekte utopi, men øjeblikket efter er alt kaos. For onde arabiske teorister angriber stranden og skyder alle mennesker ned. Her ser Mitch livet forsvinde fra sin kærestes krop, inden han selv bliver skudt og besvimer. Men Mitch overlever på mirakuløs vis, og nu er hans liv dedikeret til at tage hævn på teorister – arabiske teorister. Mitch bliver hvervet af CIA, der ser potentiale i ham, fordi han er opsat på at få hævn. Her er uberegnelighed og psykotiske anfald tilsyneladende plusord, de er vanskelig at forstå i lille forenings Danmark, men åbenbart giver god mening for teenagedrenge i verdens største militærmagt.

Mitch Rapp bliver lært op af den garvede CIA officer Stan Hurley (Michael Keaton), der i høj grad minder om sergent Hartman i tanley Kubricks Full Metal Jacket. Men hvor Hartman var en satirisk personificering over det amerikanske militær, så er Stan Hurley i American Assassin ment alvorligt, som den komplette snigmorder, der kan redde Guds eget land USA. Under oplæringen bliver Mitch og Stan sendt på en mission, for at forhindre en atombombe skal ende i de forkerte hænder. Det er en historie, der er fortalt før på film. Disse actionfilm kan være underholdne, fordi publikum håber på, at hovedrollen i sidste ende redder dagen. Men American Assassin lider under, at det er svært at forstå, hvorfor vi skal holde med amerikanerne og vores 'helt' Mitch Rapp.


Copyright:
Nordisk Film
For Mitch har tydeligvis psykiske problemer, der gør ham særdeles uberegnelig. Han generaliserer alle arabere over en kam, som mål der skal udryddes. Det kunne være blevet til en interessant konflikt om ikke at generalisere på grund af hudfarve, men ifølge filmen findes der ikke arabere, der har rent mel i posen. Samtidig ”glemmer” American Assassin at fortælle os, at amerikanerne i denne film også er onde, og filmen insisterer på, at vi skal holde med Mitch, alene fordi han er amerikaner. Og det er ligegyldigt om Mitch dræber et par dusin arabere undervejs. Det er en pointe, der vil kunne få selv Donald Trump til at løfte det ene øjenbryn en smule. CIA’s motivation for at hverve Mitch er dybt uforståelig. En psykisk syg mand, der kun er opsat på en ting: Hævn. Det er som at hverve den norske massemorder Anders Breivik, der med en forskruet filosofi bliver oplært i, hvordan man kan dræbe flest mulige. Et farligt ukontrollerbart våben, som er en trussel mod alle sine omgivelser.

American Assassin føles som en lang propagandakampagne lavet af det amerikanske militær for at hverve nye rekrutter til kampen mod ondskabens fiktive terrorakse. "Onde mennesker gør onde ting. Vi stopper dem". siger læremesteren Stan til hovedpersonen Mitch. Hvis dette er tilfældet, burde deres job værre at skyde sig selv.
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Hjertelandet20/9
BlacKkKlansman20/9
Bare Juliet20/9
The Predator13/9
The Seagull13/9
Mod solnedgangen13/9
In the Aisles6/9
Den dag på stranden6/9
The Raft5/9
Ordets magt30/8
Flere bio-anmeldelser
 
Peter Kanin3/9
Avengers: Infinity War31/8
Rampage Out of Control27/8
A Quiet Place24/8
Ready Player One17/8
Pacific Rim Uprising13/8
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilket superhelt vil jernkæmpen gerne være i tegnefilmen Drengen og jernkæmpen?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google