CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
God's Own Country

Produktionsland:
UK

Produktionsår:
2017

Manuskript:
Francis Lee

Producere:
Manon Ardisson
Jack Tarling

Fotograf:
Joshua James Richards

Klipper:
Chris Wyatt

Komponist:
Dustin O'Halloran
Adam Wiltzie

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Miracle Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 5 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
12-02-16:
Bridgend
 


God's Own Country

Anmeldt af:Anne Højgaard
Genre:DRama, Romantik
Varighed:104 minutter
Instruktør:Francis Lee
 
Premieredato:14-09-2017
Medvirkende:Som:
Josh O'ConnorJohnny Saxby
Alec SecareanuGheorghe Ionescu
Gemma JonesDeidre Saxby
Ian HartMartin Saxby

Flot farmer-debut fra Yorkshire
 
Britisk film har altid haft sin egen realistiske stil, og et nyt spændende skud på stammen er den medrivende og stilfærdige God's own country, som er instruktøren Francis Lee’s spillefilmsdebut. Her møder vi den unge fyr Johnny (Josh O'Connor), som bor og arbejder på en gård sammen med sin delvis lammede far og sin bedstemor. Vi er i Yorkshire i England i et område, hvor livet ikke er stort andet end hårdt arbejde. Det meste af gårdens drift hænger på Johnny, der er en tavs, indadvendt ung mand, som må finde sig i sin fars evindelige kritik og sin bedstemors følelseskulde. Livet er hårdt og fyldt med lort, der skal muges ud, køer, der skal kælve og stengærder, der skal repareres. Om aftenen kører Johnny på sin knallert ned til landsbyen, hvor han drikker sig sanseløs og kommer væltende hjem i seng til en ny arbejdsdag.


Copyright:
Miracle Film
En lektion i ømhed
Relationer har Johnny ikke rigtig nogen af, ud over tilfældig sex med en ung fyr fra landsbyen. Indtil en dag, hvor de er nødt til at ansætte en medhjælper til at hjælpe med læmningen, som er mere, end Johnny trods alt selv kan klare. Den nye medhjælper er en ung, attraktiv rumæner Gheorghe (Alec Secareanu), som lærer Johnny, at livet er andet end vrede og hårdt arbejde – og efterhånden bliver Johnny forelsket i sin arbejdskollega. De to indleder et forhold oppe i den øde beliggende bjerghytte, hvor de arbejder med fåreflokkene sammen, og Johnny lærer noget nyt om fåreavl og om sanselighed af den mere erfarne Gheorghe.

Med få ord
Filmen slår lige fra starten en tone an af intensitet og indestængt vrede, formidlet gennem nærbilleder af Johnnys udtryksløse, hårde ansigt, mens han kører på sin knallert ned til byen – et ansigt, man ikke bliver træt af at se på. Vi føler med Johnny, som ikke kan hverken udtrykke sine følelser eller undslippe sin skæbne, og vi håber at det lykkes, da han til sidst omsider prøver at tage den i sin egen hånd. Gheorge er lige så overbevisende som den hjertevarme, men også don't-fuck-with-me-guy, som lærer Johnny om kærligheden og ømheden uden at bruge et eneste ord. Gheorge taler et sprog, som Johnny ikke kender, og det er ikke fordi det er rumænsk. I det hele taget er det ikke en film med meget dialog, det er mest kritiske kommentarer, der bliver slynget hen over bordet i køkkenet på gården, og denne indestængte voldsomhed ulmer i Johnny og kommer ud i hans egen omgang med mennesker.


Copyright:
Miracle Film
Det ufuldkomnes ægte skønhed
Fotograferingen er smuk på en ægte måde, bedstemoderen står i mudret græs og hænger tøj op og naturen ligner ikke et glansbillede, skønt den er storladen med øde brune vidder og får og stengærder. Lydsiden er nøje udvalgte reallyde af får, vind, fugle og regn, som understreger den næsten brutale sanselighed, der er i billederne. Man fornemmer Francis Lee’s baggrund i opvæksten i netop det område, og man føler, at man får et indblik i en verden, man ikke ellers har adgang til. Også hans arbejde med skuespillerne, som har levet i længere perioder på farmen og lært arbejdet, gør oplevelsen ægte og troværdig. Og så er det hele nænsomt og fint klippet sammen med den præcision, der gør, at en scene altid bliver præcis så lang, som den skal være, og aldrig længere.
Det er noget af en befrielse at God's own country på ingen måde er en homofilm – homoseksualiteten spiller ingen som helst rolle, der er ingen der vil tæske dem eller fyre dem eller forstå dem; det er en film om et hårdt liv i et følelseskoldt miljø – og så den mirakuløse kærlighed.
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Det tredje mord16/8
The Equalizer 216/8
Nancy16/8
The Spy Who Dumped Me16/8
The Meg9/8
Mission: Impossible - Fallout2/8
Hotel Artemis26/7
Sicario 2: Soldado19/7
Mamma Mia! Here We Go Again19/7
Landet af glas19/7
Flere bio-anmeldelser
 
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
The Florida Project17/7
The Shape of Water16/7
Game Night13/7
Molly's Game6/7
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri3/7
Black Panther2/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken af følgende film er ikke instrueret af Russ Meyer?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google